• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Işık, Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tesisleri Açtı

Bakan Işık, Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tesisleri Açtı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Volt Motor'un ek binasının açılış törenine katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Volt Motor'un ek binasının açılış törenine katıldı. Bakan Işık, sanayinin tüm gücünü üretime vermesini sağlamak istediklerini belirterek "Türkiye siyasi belirsizliğin en fazla olduğu üçüncü çeyrekte yüzde 4 büyüdü" dedi.

İzmir'de temaslarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volt Motor'un Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ)'de yapımı tamamlanan ek binasının açılışını yaptı. 165 milyon liralık yatırım ile yaklaşık bin 500 kişiye istihdam oluşturacak 8 tesisin açılışını yapan Işık, şöyle konuştu: "Kemalpaşa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün 165 milyon liralık yatırım ile yaklaşık bin 500 kişiye istihdam oluşturacak yatırımların açılışını yapıyoruz. Tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Dünya özellikle 2008 yılına kadar büyük bir kriz yaşadı. Bu krizde üretim yapan ekonomiler ayakta kaldı. Bazı ülkelerde bu krizi fırsata dönüştürdü."

Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesi yazmak zorunda olduğunu ifade eden Işık, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Bu hikayeyi bir AR-GE, inovasyon, yenilikçi üretim anlayışı ile yazabiliriz. Bütün çalışmamız bunu sağlamak için. Bir tarafta yatırımın önündeki engeli tek tek kaldırıyoruz diğer taraftan AR-GE, inovasyon ve yenilikçi üretime ciddi destek veriyoruz. OSB'lerin yapılarını güçlendireceğiz. Geçen yıl OSB'ler için devrim niteliğinde karar aldık. Kat sınırlamasını kaldırdık. Sanayinin tüm gücünü enerjisini üretime vermesini sağlamak istiyoruz. Türkiye siyasi belirsizliğin en fazla olduğu üçüncü çeyrekte yüzde 4 büyüdü. Büyümenin lokomotifi üretim."

Önümüzdeki hafta Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na AR-GE reform paketini sunacaklarını anlatan Işık, "Küçük sanayi sitelerinden yeşil sanayi sitelerine geçiş için önemli bir üretim reform paketini de hazırlıyoruz. Üreten insanın önünde engel bırakmayacağız. Bu çağda sanayici kahramandır. Gayrimenkulun bu kadar değer kazandığı bir dönemde insanlar kısıtlı sermayesini gayrimenkule değil de üretime sanayiye yatırıyorsa bu kahramanlıktır bu kahramanların yanında olmak da bizim görevimizdir."

BAKAN IŞIK İŞÇİLERLE YEMEKTE YEDİ

SAYA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak ise 2006 yılında kurulan grubun Türkiye'de gelişmesine en çok ihtiyaç duyulan AR-GE, istihdam ve ihracata katkı vermeye çalıştığını dile getirdi. Volt Motor'un, SAYA Grup bünyesine 2011 yılında katıldığını anlatan Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan modernizasyon çalışmaları sonucu ürün kalitesi ve ürün çeşidini arttıran Volt Motor 600 çalışanı, 45 bin metrekarelik üretim alanı ve kapasitesiyle Türkiye'nin lider elektrik motoru üreticilerinden biri haline gelmiştir. Volt Motor enerji tüketimini düşürüp verimliliği en üst seviyeye çıkartmak adına AR-GE çalışmalarına önem vermekte ve 2020 yılına kadar sektör liderliğini hedeflemektedir"

Sancak, konuşmasının ardından Bakan Işık'a Volt Motor'un Avrupa'ya ihraç ettiği superpremium enerji seviyesindeki IE4 elektrik motoru hediye etti. Tesisin açılış kurdelesini Bakan Fikri Işık, Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve açılışı yapılan tesislerin temsilcileri birlikte kesti. Törene Bakan Işık'ın yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, EBSO ve KOSBİ Yönetim Kurulu başkanları katıldı. Törenin ardından Volt Elektrik Motorlarının yeni tesisini gezen Fikri Işık, öğle yemeğini işçilerle birlikte yemekhanede yedi.

Bakan Işık, Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tesisleri Açtı

Bakan Işık, Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tesisleri Açtı

Bakan Işık, Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tesisleri Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim