• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi
Kocaeli'de şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık programda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin gücünü kırmak...

Kocaeli'de şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık programda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin gücünü kırmak isteyen dış mihraklar, içerimizde hain bulmakta da zorlanmıyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle Kocaeli'de düzenlenen yemekte şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir restoranda düzenlenen yemeğe Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Edok Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yunus Coşkun, il protokolü, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı.

"HAÇLI SEFERLERİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE DEVAM EDİYOR"

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getirerek, "Tarihi unutmayarak, bu güzel ülkeyi, bağımsızlığımızı, onurumuzu bize armağan eden ve canlarını seve seve ana kucağını koşar gibi veren şehitlerimizi her zaman milletimizle birlikte rahmetle anacağız. Dua ediyoruz onları ve ruhları şad olsun. Ben inanıyorum ki ülkemizi birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere götürürsek, kalkındırırsak, güçlü olursak, şehitlerimiz biz torunlarından razıyız diyecektir. Şunu da belirtmek isterim ki Çanakkale güçlü bir haçlı seferiydi. Harçlı seferleri bitmediğini de söylemek isterim. Karşımızı kalleşçe çıkıyorlar. Terör örgütlerine destek veriyorlar. Bize diz çöktürmek istiyorlar ama başaramayacaklar. Onurlu bir hayat yaşayacağız topyekun" dedi.

"BAYRAK HİÇBİR ZAMAN İNMEYECEK

Karaosmanoğlu'nun ardından söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Bu mübarek Cuma vaktinde kahramanlıklarıyla şehit olan tüm evlatlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Nurlanan şehitlerin yanında nurlanan gaziler olarak bugün aramızda bulunan kahraman gazilerimize de burada selam olsun. Vatan için böyle evlatlar yetiştiren anne babaların ellerinden öperim. İnancımızın en yüksek mertebesidir şehadet. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız göklerden hiçbir zaman inmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti sonsuza kadar hür bir devlet olarak kalmaya devam edecek. Bizler de her zaman emanetleriniz, emanetlerimiz diyeceğiz ve hep birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz. Allah şehit evlatlarımızın ailelerine sabırlar ihsan eylesin" diye konuştu.

Son olarak söz alan ve sözlerine Mehmet Akif Ersoy'un Bayrak şiiri ile başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"DIŞ GÜÇLER TÜRKİYE'DE HAİN BULMAKTA ZORLUK ÇEKMİYOR"

"'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" ifadesinde kendini bulan bu vatan için bu millet için, bu milletin temsil ettiği değerler için canını, gözünü hiç kırpmadan toprağa veren Rabbim'den rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu vatan bize kolay yurt olmadı. Bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Bu toprakların bize vatan olması için verdiğimiz şehitlerin yanında, bu toprakların bizim için ebedi vatan olarak kalması için verdiğimiz pek çok şehidimiz var. Tarihimizin her döneminde şehit vermeye devam ettik, şimdi de şehit vermeye devam ediyoruz. Ülkemiz ne zaman bir büyüme ivmesi yakalasa bunu engellemek isteyen dış güçler oldu. Ülkenin bu büyümesini engellemek isteyen pek çok dış mihrak ve onların içerideki işbirlikçileri, Türkiye'nin gücünü kırmak, bu büyümesini engellemek hamlesini boşa çıkarmak için hemen harekete geçiyor. Maalesef bu dış mihraklar da zaman zaman içerimizde hain bulmakta da zorlanmıyorlar."

"AVRUPA "BEN', TÜRKİYE "BİZ" DİYE BAKAR"

"Bu ülkenin gerçekten temsil ettiği değerler bugün büyün dünyanın muhtaç olduğu değerlerdir. Bakınız son dönemde 10-20 bin mülteci Avrupa'ya gitti diye Avrupa'nın bütün sistemi karışmaya başladı. Ciddi derecede Avrupa'daki yerleşik sistemler sıkıntı çekmeye başladı. Halbuki bu topraklarda şu anda muhacir kardeşimiz bizimle yaşıyor. Ve ona bu millet sadece kucağını değil bağrını da açtı o insanlara. Ama 50-100-200 bin insanın Avrupa'ya gitmesi bile Avrupa'nın sitemlerini kökten sallama noktasına getirdi. Niye? Çünkü onların sahip olduğu değerler bizim temsil ettiğimiz değerler değil. Onlar "Ben" merkezli bakar, biz "Biz" merkezli bakarız. Biz, Ensar ve muhacir mantığıyla bakarız, onlar kendi rahatları mantığıyla bakarlar."

"ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK"

"Bugünlerde yine şehit vermeye devam ediyoruz. Allah'a hamdolsun, ihanet odaklarıyla bu milletin birliğini, beraberliğini, dirliğini ve kardeşliğini bozmaya çalışan ihanet odaklarına karşı çok çetin ve güçlü bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi aldı. Almaya da devam ediyor. Terör örgütü artık hiçbir yerde rahat hareket edemez hale geldi. Son dönemde özellikle şehirlerde bombaların patlatılması, terör örgütünün artık yolun sonuna geldiğinin de bir işaretidir. İnşallah bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Aziz şehitlerimizin hiç birisinin kanı yerde kalmayacak. O hainlerin hepsi teker teker hak ettikleri cezayı bulacaklar. Ta ki bu ülkenin topraklarında bir tek terörist kalmayana kalmasın. Sosyal medyadaki "Aman evinizden çıkmayın, aman şuraya gitmeyin" hayır inadına hayatımıza normal şekilde devam edeceğiz. Terör örgütünün oluşturmak istediği korku iklimi bu ülkeyi Allah'ın izniyle teslim alamayacak."

Konuşmaların ardından şehit ve gazi ailelerinin onuruna verilen yemek ile program sona erdi.

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bakan Fikri Işık, Sehit Ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim