• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıkamış Şehitlerini anmak için Yuvacık'ta düzenlediği yürüyüşe...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıkamış Şehitlerini anmak için Yuvacık'ta düzenlediği yürüyüşe katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği 101. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yuvacık Barajı'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen yürüyüşe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, vatandaşlar ve çok sayıda genç katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nun okunması ile başlayan yürüyüş programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere bu vatan uğruna canını veren dedelerimizin ruhları şad olsun. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu topraklara geldiğimiz günden itibaren burada bizleri rahat bırakmadılar. Her zaman saldırılara ve ihanete uğradık. Kendi içimizde de problem yaşadık. Ancak biliyoruz ki şehit olanlar kazandı. Onlar canlarını Allah için, yaşadıkları vatanda hür ve bağımsız olmak için seve seve verdiler. Şehitler ölü değildir. Onlar diridirler" dedi.

"ŞEHİTLERİN İNANCINI TAŞIYORUZ"

Sarıkamış destanının, Türkiye tarihine altın harflerle yazılmış, kışın dehşet verici soğuğuna rağmen korkmadan ölüme gitmiş kahramanların destanı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Şehitlerimizin bizlere öğüdü vatanımıza sahip çıkmamızdır. Bağımsız olamazsak izzetlerini kaybeden milyonlardan oluruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kalkınmamız, gelişmemiz ve onurlu bir millet olmamız bütün şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir. İnanıyorum ki şehitlerimizin bu vatan için taşıdıkları inancı bizler de taşıyoruz" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMAMIŞTIR"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Milletimiz şehitlerimizi unutmamıştır, unutmayacaktır. Onlar nasıl gözlerini kırpmadan canlarını verdilerse, bizler de gözümüzü kırpmadan bu vatan için canımızı veririz. Şehitlikten başka büyük bir onur yoktur. Çanakkale'de, Allahü Ekber dağlarında ve Kurtuluş Savaşında vatanını korumak, yüceltmek, inancını rahatça yaşamak isteyen dedelerimiz canlarını Allah yolunda feda ettiler. Biz de onların torunlarıyız. Bayrağımız, vatanımız, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacağız. Vatan, hürriyet ve bağımsızlık söz konusu olduğunda bir ve beraber olacağız. Onlara layık olmaya çalışacağız. Dedelerimiz şehit olmasalardı biz burada olamazdık, yaşayamazdık. Yüce yaradan bizleri vatansız ve bayraksız bırakmasın. Onurlu bir hayat yaşamak için bu ülkeye sahip çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

"ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"

Sarıkamış Şehitlerinin 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında organize edilen yürüyüş programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Öncelikle bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Mekanlarını cennet olsun. Bugün özellikle Doğu ve Güneydoğu'da ülkenin birliği için hizmet eden emniyet güçlerine başarılar diliyorum. Yüce yaradan hepsini korusun. Geldiğimiz bu noktada bizim açımızdan iki temel görevimiz var. Birincisi ecdadımıza layık olmak. Ki onlar din, vatan, özgülük ve hürriyet için canlarını verdiler. Bundan da çekinmediler. Üzerimizdeki en önemli görev budur. Onların yaptıklarını unutmayacağız ve bu anlayışa sahip kuşaklar yetiştireceğiz. İkincisi gelecek kuşaklara güçlü bir ülke bırakmaktır. Yaşadığımız bölge dünyanın bütün problemlerini maalesef taşıyor. Güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakmak gerekiyor. Bir kez daha Sarıkamış Şehitlerini rahmetle anarken, bu yürüyüşe katılan gençlere de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerin ruhlarına dua etti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da eşlik ettiği yürüyüş, yaklaşık sekiz buçuk kilometre sürdü. Anma yürüyüşüne katılan vatandaşlar, "Canlarını bu vatan ve bizler için feda etmiş o kahramanları minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce Allah, Aziz milletimize, bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Bakan Fikri Işık, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim