• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bosch'un Endüstri 4.0 atılımını Almanya Stuttgart'taki fabrikası ve Ar-Ge Merkezi'nde inceledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bosch'un Endüstri 4.0 atılımını Almanya Stuttgart'taki fabrikası ve Ar-Ge Merkezi'nde inceledi. Fikri Işık, incelemeler sonrasında "Sanayi 4.0 konusunda Türkiye'nin rolünün en iyi noktada olması için Bosch gibi önde gelen şirketlerle çalışıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Teknoloji şirketi Bosch, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ı, Almanya Stuttgart'taki fabrikası ve Ar-Ge Merkezinde ağırladı. Bosch Grubu'nun Endüstri 4.0 ile ilgili devam eden projelerini yakından inceleyerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Bakan Işık, "Sanayi 4.0 ile ilgili olarak, Türkiye'de üretimi olan global şirketlerimizle daha yakın nasıl çalışırız ve global şirketlerimizin Türkiye'yi de bu oyunun içerisine sokması noktasında ne yapabiliriz diye çalışıyoruz" dedi. Bakan Işık ve Yorgancılar, beraberindeki heyetle birlikte, Bosch Grubu'nun Stuttgart'taki fabrika ve Ar-Ge Merkezinde Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmalarını inceleyerek bilgi aldılar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ziyaret sırasında 4. Sanayi Devrimi aslında yeni başlamadığını belirterek "3. Sanayi Devrimi'nden çok da bağımsız değil. 4. Sanayi Devrimi'nin en karakteristik özelliği, ne üretildiğinden ziyade nasıl üretildiği. Bu açıdan Sanayi 4.0 kavramı, son yıllarda bir proje olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye olarak biz de "Bu noktada neredeyiz, bundan sonrası için ne yapmalıyız, özellikle Türkiye'de üretimi olan global şirketlerimizle daha yakın nasıl çalışırız ve global şirketlerimizin Türkiye'yi de bu oyunun içerisine sokması noktasında ne yapabiliriz?" diye çalışıyoruz. Bugün Almanya'da bununla ilgili temaslarda bulunuyoruz ki, şu anda Bosch'dayız. Bosch bu konuda lider şirketlerden biri. Bosch aynı zamanda yüksek teknolojili üretimde de Türkiye'deki en iyi şirketler arasında. Dolayısıyla biz bu Sanayi 4.0 ile ilgili global oyunda; Türkiye'nin rolünün en iyi noktada olması için hem Türkiye'de faaliyet gösteren global şirketlerin bu noktada hangi rolü alacağını, hem de bu konuda hükümetimizin ve özel sektörümüzün ne yapması gerektiğine yönelik çok önemli bir çalışmayı bugün burada yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Işık, bu dijital çağda ve Sanayi 4.0'da, Ar-Ge ile inovasyonun artık hayat tarzının temelini oluşturduğunu vurgulayarak, "Bu noktada özellikle yazılım ve donanım artık hayatın bir parçası haline geliyor. Sanayi 4.0 kavramında da diğer tüm teknolojik alanlarda da insan daha da merkeze oturuyor, ama düşük becerili insan gücünün önemi azalıyor; çok yüksek becerili, yüksek nitelik gerektiren insan gücüne olan talep artıyor. Burada da dijital eğitim bizim açımızdan son derece önemli. Bu konuda Türkiye'nin altyapısını geliştirmek, yüksek nitelikli insanların da Sanayi 4.0'a adapte olması için altyapıyı Ar-Ge ve inovasyonla hazırlamak durumundayız" diye konuştu.

Bakan Işık ile TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ı ve Almanya Stuttgart'taki fabrika ve Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret eden heyete, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young da eşlik etti.

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, halen Endüstri 4.0'la ilgili 100'ün üzerinde projeye devam eden Bosch Grubu'nun bu alandaki uzmanlığını Türkiye'ye aktarmaya ve Türkiye'nin Endüstri 4.0'a geçişinde itici güç rolü üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. Almanya'nın Endüstri 4.0'a olan bağlılığını, dev şirketlerinden hızla büyüyen start-up girişimlerine kadar her alanda kanıtladığının altını çizen Young, Grubun tecrübe ve uzmanlığını Türkiye'ye aktarmaya hazır olduğunu söyledi. Young, "Dünyanın önde gelen hizmet ve ürün tedarikçilerinden biri olarak, köklü geçmişimizden ve bugün sahip olduğumuz Ar-Ge donanımından güç alarak, Almanya'da ve tüm dünyada Endüstri 4.0 konusunda öncü bir role soyunduk. Endüstri 4.0" teknolojisi üretim sürecindeki birçok önemli detayı etkiliyor ve değiştirebiliyor. 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğimiz Türkiye, Euro bölgesi ve Ortadoğu için önemli bir konumda bulunuyor. Türkiye'nin dünya sanayisinde standartlarını yükseltmesi ve uluslararası üretim ağının bir parçası olmaya devam etmesi için "Endüstri 4.0" teknolojisine geçişi hızla tamamlaması gerekiyor. Bosch olarak bu geçiş sürecinde Türkiye için itici güç olmaya, bu alandaki deneyim ve uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız" dedi.

Young, Bosch Grubu'nun, Türkiye'deki Endüstri 4.0 ve buna yönelik organizasyonel çalışmalara 2014 yılında Bursa'daki fabrikalarında başlanılıdığını belirterek, Türkiye'de öncelikle üretim teknolojilerinde "Endüstri 4.0" dönüşümünü sağlamaya odaklanacaklarını belirtti.

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi

Bakan Fikri Işık Bosch’un Endüstri 4.0 Çalışmalarını İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim