• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Fakıbaba’ya, Gaziantep’in tescilli ürünleri tanıtıldı

Bakan Fakıbaba’ya, Gaziantep’in tescilli ürünleri tanıtıldı
GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarlarının açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standını...

GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarlarının açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standını ziyaret etti.

Bakan Fakıbaba'ya, coğrafi işaret tescil belgeleri GTB tarafından alınan Gaziantep'in geleneksel lezzetlerinden, "Antep Köy Kahkesi, "Antep Lahmacunu" ve "Antepfıstık Ezmesi" ikram edildi. 9. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ile 14.Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla Ortadoğu Fuar Merkezinde açıldı. Açılış töreni sonrası fuarda tarım ürünleri ve tarım teknolojilerinin tanıtıldığı firma stantlarını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Coğrafi işaretli ürünler görücüye çıktı

Dünya Gastronomi Kenti Gaziantep'in geleneksel lezzetlerinin ve Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünlerinin sergilendiği GTB standını ziyaret eden Fakıbaba, burada GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve GTB Meclis Üyeleri tarafından karşılandı.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun da yer aldığı ziyarette Bakan Fakıbaba ve konuklara Gaziantep'in Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünleri Antep Köy Kahkesi, Antep Lahmacunu ve Antepfıstık Ezmesi ve Antep Tırnaklı Pidesinden ikram edildi. Coğrafi işaretli ürünlerin önemine vurgu yapan Bakan Fakıbaba, Antep kahkesinin tadına bakarak, "Annem'de bu köy kahkelerinden yapardı. Görüntü ve yapılış olarak aynılar fakat bizim yaptığımız tuzluydu bu ise şekerli "dedi. Fakıbaba, ayrıca stantta bulunan basın mensuplarına ve ziyaretçilere Antep Lahmacunu ve Antepfıstık ezmesinden ikram etti. GTB Meclis üyeleriyle de bir süre sohbet eden Fakıbaba'ya, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarafından, inşaatı devam eden Et Borsası hakkında bilgiler verdi. Tiryakioğlu, GASTRONOMİ kenti Gaziantep'in yemeklerinin vazgeçilmezi olan etin daha hijyenik bir ortamda üretilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 32 bin metrekare kapalı alan üzerine Et Borsası kurduklarını ifade etti.

Tiryakoğlu, Türkiye'nin en modern Et Borsası olarak inşa edilen tesisin Gaziantep'in 50 yıllık et sorununu ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim