• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Eroğlu’ndan Başkan Fatma Şahin’e Ziyaret

Bakan Eroğlu’ndan Başkan Fatma Şahin’e Ziyaret
Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gaziantep'e eli boş gelmedik" dedi.

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gaziantep'e eli boş gelmedik" dedi.

Şahin, makamındaki ziyaret ve basın toplantısında, Bakan Eroğlu'nun yaptığı ziyaretin önemine dikkat çekerek, ziyaret esnasında alınan kararlar ve verilecek müjdeler olduğunu söyledi. Suyun medeniyet olduğunu vurgulayan Şahin, "O yüzden biz bu medeniyetin çocukları olarak suyu daha iyi kullanmamız lazım. Modern şehircilikte en önemli şey altyapı sorunun bitmesi ve bu çalışmaların sürdürülebilir olmasıdır. O yüzdende size ihtiyacımız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da olacak. Ben şehrim ve ülkem adına size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Fatma Şahin'in gayretli ve vizyon sahibi olduğunu belirterek, kentin daha yaşanabilir hale getirilmesi konusunda önemli çalışmalar hayata geçirdiğini dile getirdi. Bakanlık olarak da bu çalışmalara destek vermek istediklerine vurgu yapan Eroğlu, "Gaziantep" GAP Bölgesine dahil olan bir ilimiz. Bildiğiniz gibi GAP çok büyük bir proje. Hatta bu proje, dünyanın sayılı kalkınma projelerinden birisi. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 1. GAP Eylem Planını, geçen yıl ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 2. etabı açıklamıştı. Biz inşallah 2019 yılı sonu itibariyle GAP ile alakalı tüm çalışmaları tamamlamış olacağız. GAP o kadar büyük bir proje ki, 6,6 milyar dolarlık ekonomik katkısı var. Yani GAP Projesi ile içerisindeki 9 il, bilhassa gıda üretim ve ihracat üssü olacak" diye konuştu. Gıda ve gıda güvenliğinin önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli sektörlerinden birisi haline geleceğine işaret eden Eroğlu, dolayısıyla GAP'ın her geçen gün daha önemli hale geleceğini bildirdi. Projenin tamamlanmasıyla yıllık 2,2 milyar dolarlık sulama katkısı sağlanacağını, enerji katkısının 4 milyar dolar, içme suyu katkısının ise 4 milyon dolar olacağına dikkati çeken Eroğlu, "GAP'ta enerjinin yüzde 73'ünü tamamladık, içme suyuyla ilgili problemleri büyük ölçüde çözdük" dedi.

GAZİANTEP'E 18 PROJE MÜJDESİ

Eroğlu, Gaziantep'in son dönemlerle Suriye'deki iç savaşın etkisiyle 350 bin kişiye kucak açtığını hatırlattı. Gaziantep'e eli boş gelmediklerini vurgulayan Eroğlu, Gaziantep7e 8 projenin müjdesini verdi. Eroğlu, "350 bin kişi dediğiniz, Avrupa'da büyük bir şehir demektir. Gaziantep, bu kadar büyük bir ölçüdeki ekstra bir nüfusu kucaklıyor, bakıyor. Dolayısıyla Gaziantep'in su gibi bazı ihtiyaçları da artıyor. Bu noktada bizde çalışıp çözümler üreteceğiz. O açıdan Düzbağ Projesiyle Gaziantep için büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz Gaziantep'e eli boş gelmedik. 18 proje müjdesiyle geldik. Bu projelerin toplam maliyeti 232 milyon lira. Daha önceden de zaten Gaziantep'e 34 proje müjdesi vermiştim" diye konuştu. Eroğlu, bugün Gaziantep'te toplam maliyeti 89 milyon lira olan 8 tesisin temelini atacaklarını vurgulayarak, kentte hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

DÜZBAĞI BARAJI PROJESİ

Bakan Veysel Eroğlu, Fatma Şahin'e teşekkür ederek, Gaziantep'in büyükşehirler içerisinde yeşil alanı en çok artıran kentlerden birisi olduğunu aktardı. Eroğlu, tarımdan sulamaya, yeşil alanların oluşturulmasından içme suyuna kadar hemen her alanda Gaziantep'in önemli projelere kavuşacağını kaydetti. Başkan Şahin'in 12 müjdesinin en büyüklerden biri olan Düzbağ Barajı'nın DSİ ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin beraber yapacağını anlatan Eroğlu, "Bu baraj Türkiye'nin sayılı barajlardından birisi olacak" diye konuştu.

TERAPİ ORMANI" YAPILACAK

Bakan Eroğlu, Gaziantep'te terapi ormanı yapılacağını da ifade etti. Bakan Eroğlu, yapılacağının da müjdesini veren Eroğlu, Huzur Terapi Ormanı'nın Alleben Göleti'nin yanındaki Gerciğin bölgesine yapılması planlandığı ifade ederek, Terapi ormanının, bakanlık ile Büyükşehir Belediyesinin birlikte yapacağını sözlerini ekledi.

Ziyarette, Şahin, Eroğlu'na kutnu kumaşından yapılmış kravat ve el işlemesi bakır sürahi hediye etti.

Bakan Eroğlu’ndan Başkan Fatma Şahin’e Ziyaret

Bakan Eroğlu’ndan Başkan Fatma Şahin’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim