• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Eroğlu’dan Bildiriye İmza Atan Akademisyenlere Tepki

Bakan Eroğlu’dan Bildiriye İmza Atan Akademisyenlere Tepki
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, operasyonların durdurulmasını isteyen bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstererek, "Bunlar varken,...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, operasyonların durdurulmasını isteyen bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstererek, "Bunlar varken, bu vahşet sürerken ayrıca ülkemizi bölmek isteyen, ekonomik sıkıntılara düşmesini arzu eden bazı ülkeler tarafından desteklenen PKK terör örgütü ile alakalı bir şey söylemeyip, orada devletle alakalı söylenenler kabul edilemez. Bunların akademisyenlikle alakası yoktur. Dolayısı ile bende onların bu şekildeki beyanlarını tasvip etmiyorum, lanetliyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Düzce'de açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiriye imza atan akademisyenlerin gözaltına alınması ile ilgili bir soru üzerine, "Bende bir akademisyenim ama kusura bakmasınlar her akademisyenin doğru konuşması gerekir. Askerlerimiz, emniyet teşkilatımız oradaki kardeşlerimizin, orada yaşayan bütün vatandaşlarımızın malını, canını, ırzını, namusunu korumakla mükellef. Orada cansiperane, hatta canlarını feda ederek mücadele ediyorlar. İnsanları öldüren, çocukları katleden PKK hakkında bir iki kelime söylemeyip devlet terörü diye konuşmak akılla mantıkla, akademisyenlikle bağdaşmıyor. Bende yıllarca çok talebe yetiştirdim. 30 yıl akademisyenlik yaptım" dedi.

"DEVLET OLMAZSA SURİYE GİBİ OLUR"

"Devlet olmadığı takdirde netice Suriye gibi olur" diyen Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Devletimizin bütün emniyet teşkilatımızın, kahraman ordumuzun, oradaki mücadele eden askerlerimizin yanındayız. Şehitlerin hatırasına hürmeten aynı zamanda orada çocuklar öldürülüyor. Orada kurban eti dağıtan bir genç apartmanın 5. katından atılıp araçla eziliyor. Bunlar varken, bu vahşet sürerken ayrıca ülkemizi bölmek isteyen, ekonomik sıkıntılara düşmesini arzu eden bazı ülkeler tarafından desteklenen PKK terör örgütü ile alakalı bir şey söylemeyip, orada devletle alakalı söylenenler kabul edilemez. Bunların akademisyenlikle alakası yoktur. Dolayısı ile bende onların bu şekildeki beyanlarını tasvip etmiyorum, lanetliyorum."

"MİLLETİMİZ BUNLARA İTİBAR ETMESİN"

Bakan Eroğlu, bildiriye imza atan akademisyenlerin bir azınlık olduğunu belirterek, "Bunlar çok azdır. Akademisyen sayısı yüz binlercedir. Milletimiz de bunlara itibar etmesin. Bunlara akademisyen demek doğru değil, bazı akademisyenler demek daha doğrudur diye düşünüyorum. Çünkü diğer birçok arkadaşım geliyor, biz bunu lanetliyoruz diyorlar. Sonuçta bunlar çok cüzidir. Milletimizin dikkate almaması lazım. Sanki bütün akademisyenler suçlu gibi göstermek doğru değildir. Belki yüzde 1 bile değiller. Bunların bu hareketlerini asla tasvip etmiyoruz. Ama içlerinden bir kısmı da metni okumadan imzaladıklarını ifade ettiler. Doğrudur. Bende akademisyendim. Böyle bir beyanat geliyor, sizde imzalar mısınız diyorlar. Arkadaşlarınıza güvenip imzalıyorsunuz. Ama çoğu biz bu metni görmedik diyenler var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim