• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Eroğlu: “Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Devam Edecektir”

Bakan Eroğlu: “Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Devam Edecektir”
Orman ve Su İşleri, Bakanı Veysel Eroğlu, terörle mücadeleyle ilgili, "İnşallah bu terör belasını da sonlandıracağız. Devletimiz kararlı, hükümetimiz...

Orman ve Su İşleri, Bakanı Veysel Eroğlu, terörle mücadeleyle ilgili, "İnşallah bu terör belasını da sonlandıracağız. Devletimiz kararlı, hükümetimiz kararlıdır. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar, bu mücadele sürecektir. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Valiliğini ziyaret ettikten sonra, AK Parti Gaziantep İl binasına geçerek partililerle bir araya geldi. Burada Veysel Eroğlu'na Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep İL Başkanı Eyüp Özkeçeci eşlik ettik. Partililere seslenen Eroğlu, AK Parti hükümetinin Gaziantep'e çok değer verdiğini söyleyerek, burada yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

"GAZİANTEP'E 232 MİLYON TL'LİK MÜJDE"

2019'un dönüm noktası olacağını söyleyen Bakan Eroğlu, Gaziantep için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Burada da aynı destanı yazacağınızdan hiç şüphem yok. Geçtiğimiz Pazartesi günü bakanlar kurulu toplantısı vardı. Tabi orada da hangi bakan nereye gidilecek diye konuşulurken, bende özellikle Şanlıurfa ve Gaziantep'e gelmeyi tercih ettim. Çok önemli bir toplantı yaptık. Büyükşehir Belediyemizin ve belediyelerimizin taleplerini dinledik. Orman İşletme Müdürlüğü olsun, Devlet Su İşleri olsun, ne gerekiyorsa koordinasyon toplantısında konuştuk. Talep edilenleri, yerine getirme sözü verdik. Ben gelirken, eli boş gelmedim. Biliyorsunuz, Gaziantep'e daha önce de 34 tane müjde vermiştik. 149 milyon TL. Bugünde Gaziantep'e 18 müjdeyle geldim, 232 milyon TL. Bu müjdelerden 8 tanesi devlet su işlerine ait. Orman Teşkilatına 6 müjde, Doğa koruma milli parklarının 2 müjdesi meteoroloji genel müdürlüğünün de 2 müjdesi olmak üzere, toplam 18 tane müjdenin maliyeti, 232 milyon 79 bin TL'dir. İnşallah bunları çok kısa zaman da gerçekleştireceğiz. Zaten bu konuda da talimatlar verildi. Burada, barajlar, göletler ve sulama tesisleri hızlıca yapılacak. Hatta Ardıl Barajının sulaması önümüzdeki yıl tamamen baraj bitecek ve sulamaya başlanacak. Biliyorsunuz, Doğan Pınar Barajı vardı. Onu da bu yıl bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl sulamasıyla beraber, oda bitecek. 3 ile hizmet eden Çetintepe Barajı var. Bu Çetintepe Barajımızda ilerliyor. Onların sulama projelerini iade edeceğiz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Özellikle Gaziantep için Düzbağ Barajı var. Bu baraj Gaziantep'e hayat verecek olan bir barajdır. Gaziantep çok hızlı büyüyor, gelişiyor. Doğal olarak ihtiyaçlarda büyük olacaktır. Düzbağ Barajı için oturduk konuştuk. Onunla ilgili planlamalar yaptık. Büyükşehir Belediyemizle birlikte, onu da başaracağız. Ormancılık ve Milli parkların korunmasıyla ilgili de büyük müjdelerimiz var. huzur terapi ormanı diye bir ormanlık alanı, tahsis ediyoruz. Alaben Gölet'inin hemen yanındaki bir ormanlık alanı tahsis edeceğiz. Ayrıca, buradaki ormanlık alanları arttırmak için, kullanılmayan meraları tamamen ağaçlandırma kararı aldık. Hükümetimiz, Gaziantep'e çok büyük bir değer veriyor. Şu ana kadar, 16 TL milyarlık bir yatırım yapılmış. Bakın AK Parti'den önce, Gaziantep kendi yağında kavrulan bir ildi. Hükümetimiz buraya gereken her türlü desteği verecektir. Çünkü, sizler AK Parti için her seçimde destan yazdınız. Bundan dolayı Gaziantep'te ne yapılırsa azdır" ifadelerini kullandı.

"BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR KENDİSİ BÖLÜNECEKTİR"

İstikrar olmasaydı, bugün terörle mücadele yapılamayacağını da belirten Bakan Eroğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti. Bakan Eroğlu, "Biliyorsunuz Gaziantep, GAP projesi dahilinde, inşallah bu GAP projesi dahilindeki bütün projeleri, 2019 yılı sonuna kadar bitireceğiz. Yani sulamalarda ve dere ıslahlarında destan yazacağız. Yani istikrar olmasaydı, bugün terörle mücadele bu kadar yapılamazdı. Dünyada kriz varken, ekonomi bu kadar dört dörtlük büyüyemezdi. Allah nasip ederse, 2023 yılında, Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına taşımak istiyoruz. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var. Türkiye, büyümeye başlayınca, Türkiye'nin önün nasıl keseriz diye, etrafımız ateş çemberine döndü. Ama Türkiye bu ateş çemberi içerisinden, adet bir huzur adasıdır. Türkiye, çok büyük bir göç olacak ve bölgesel bir göç olacak. Bizim sözlerimiz senettir. Notere ihtiyaç yok AK Parti'nin sözü senettir. Şu ana dek, ne kadar vaat verilmişse, bunları tespit ettik. Hemen yapılacaktır. İnşallah bu terör belasını da sonlandıracağız. Devletimiz kararlı, hükümetimiz kararlıdır. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar, bu mücadele sürecektir. Bunu herkes böyle bilsin. Yakın bir tarihte göreceksiniz, bizi bölmeye çalışanlar kendisi bölünecektir. Türkmen Dağı'nda zulmeden ülkelerin, kendisi parçalanıp, tarihte yok olup gidecektir. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu: “Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Devam Edecektir”

Bakan Eroğlu: “Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Devam Edecektir”

Bakan Eroğlu: “Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Devam Edecektir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim