• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bakan Eroğlu Nallıhan’da konuştu

Bakan Eroğlu Nallıhan’da konuştu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Terör örgütlerinin yanı sıra maalesef CHP lideri de "hayır" kayığına binmiş ama onların kayığı hedefine...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Terör örgütlerinin yanı sıra maalesef CHP lideri de "hayır" kayığına binmiş ama onların kayığı hedefine ulaşmaz, yolda su alır ve batar" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ankara, Nallıhan'da gerçekleştirilen Anayasa Halk Oylaması Mitingi'nde vatandaşlara "evet" çağrısı yaptı. Mitingde AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da yer aldı.

Vatandaşın önüne 16 Nisan'da gelecek sandığın milletin tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, bu halk oylamasının milletin istiklali ve istikbali için çok önemli olduğunu söyledi. Avrupa'nın Türkiye'ye burnunu sokmaya başladığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Alman gazeteleri Türkçe manşet atıyor, Türkiye'nin büyümesinden korkuyorlar ve "hayır" diyorlar. Sevgili Avrupalılar siz anayasa değişikliği yapacağınız zaman biz size karışıyor muyuz, siz bize niye karışıyorsunuz? Çünkü milletimizin yükselişinden, Türkye'nin küresel bir güç olmasından korkuyorlar. Avrupa'nın yanında PKK alçak terör örgütü, FETÖ ve DEAŞ gibi bütün terör örgütleri "hayır" diyor. Bunun yanında maalesef CHP lideri de "hayır" kervanına katılmış, "hayır" kayığına binmiş ama onların kayığı hedefine ulaşmaz, yolda su alır ve batar. Kılıçdaroğlu'nun 18 maddeyi doğru düzgün okuduğuna ben de inanmıyorum. Bu maddeleri oku da milletimiz için ne kadar önemli olduğunu göreceksin. Sen de belki gizlice "evet" oyu vereceksin. Yeni sistemde direksiyonun başında tek kişi var. İstikrarsız sistemler Türkiye'ye çok şey kaybettirmiştir. Anayasa kitapçığının fırlatıldığı krizde 22 banka battı. Eskiden toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu faiz lobisinin hortumunu Nallıhan baltasıyla kesiverdi. Önünüzde bir fırsat var, artık kavgalar sona erecek. Türkiye artık küresel bir güç. Kendi tankımızı, helikopterlerimizi, insansız hava araçlarını yapıyor muyuz, çünkü artık istikrar var" şeklinde konuştu.

"Kendi istikbalinizi istiyorsanız bu vatana sahip çıkmanız lazım"

Kızılay'da, Hava Kuvvetlerinin önünde, Garın önünde, İstanbul'da ve Beşiktaş'ta bombalar patlatıldığını kaydeden Melih Gökçek ise, "Bunları PKK ve DEAŞ yaptı. O bombaları patlatırken aralarında AK Parti'li, CHP'li, MHP'li, BBP'li, SP'li var diye ayrım yaptılar mı? Alevi vatandaşlarımız da öldü Cem Evlerinden kalktı cenazeler. Dolayısıyla düşman bizim aramızda ayrım yapmıyor, eğer muvaffak olsalar yarın bu milletin içinde hiçbir parti ayrımı yapmadan hepimizi keserler. Bu FETÖ'cüler AK Parti'ye yaptılar da, MHP'ye kötülük yapmadılar mı? Kaset meselesini hatırlayın, Baykal'ı kasetle uzaklaştırmadılar mı? Bunların düşmanlığı bütün partilere, bizim de tepkimizi koymamız lazım. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun katili FETÖ'dür. Bize bu kadar düşmanlık yapanlara karşı "evet" demek gerekmez mi? Kılıçdaroğlu Suriyeli vatandaşları da bahane ediyor. Recep Tayyip Erdoğan El-Bab'ı buradaki Suriyelilere vatan olsun gidebilsinler diye aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyin, Melih Gökçek'i sevmeyin ama kendi çocuğunuzu seviyorsanız, kendi istikbalinizi istiyorsanız bu vatana sahip çıkmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu Nallıhan’da konuştu

Bakan Eroğlu Nallıhan’da konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim