• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör konusunda hükümete tam destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti, CHP yönetiminin tutumunu...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör konusunda hükümete tam destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti, CHP yönetiminin tutumunu ise CHP'ye oy veren vatandaşlara bıraktığını söyledi. Yeni anayasa konusunda muhalefet partilerinin samimi olmadığını da kaydeden Bakan Eroğlu, bu nedenle üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara sorarak kendi tekliflerini hazırladıklarını ifade etti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 83 milyon lira harcama ile tamamlanması planlanan 3 tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı bir törenle atıldı. Nevşehir Belediye Meydanı'nda düzenlen toplu temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Vali Mehmet Ceylan, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaş katıldı.

Üç tesisin temelini atmak için kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "yiğitler diyarı" olarak değerlendirdiği Nevşehir'e her geldiğinde büyük bir heyecan ve sevinç duyduğunu belirtti. Bakanlığının Nevşehir'e kazandırdığı yatırımlara ilişkin ayrıntılı bilgiler aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak tüm bakan arkadaşları ile milletin hizmetkarı olduklarını dile getirdi. "Nevşehir'e menba kalitesinde içme suyu sağlıyoruz" diyen Veysel Eroğlu, 42 milyon 748 bin liraya mal olacak içme suyu arıtma tesisi ile Nevşehir'in içme suyu ihtiyacını güvence altına alacaklarını vurguladı. Nevşehir'e kazandırılacak bu tesisler ile birlikte 19 bin 350 dekarlık zirai alanın suya kavuşacağını ifade eden Eroğlu, 7 bin dekar zirai arazide de yenileme yapılarak yılda 11 milyon net gelir artışı elde edileceğini kaydetti.

Bakanlık olarak son 13 yıllık süre içerisinde bir dünya rekoru kırarak 3,5 milyar fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, bu oranı 2023 yılına gelindiğinde, dünyadaki her insan için bir fidan dikmek suretiyle 7 milyar adete çıkartmayı planladıklarını aktardı.

CHP'lilerin 3,5 milyar fidan için yanlış hesap yaparak 3,5 milyar metrekarelik alan gerektiğini ancak ülkenin yüzölçümünün buna yetmeyeceğini belirttiklerini anlatan Eroğlu, "Bu hesabı da hemen ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eline tutuşturmuşlar. Tabii, hesabı yapanlar ilkokul çocuklarının yaptığı hatayı yapmışlar. Kilometrekareyi metrekareye çevirirken binle çarpmışlar. Halbuki binin karesi ile çarpmaları gerekiyordu. Onlara ilkokul talebelerinin yaptığı hesabı hatırlatmak gerekir." dedi.

Konuşmasının ardından üç tesisin temeli Bakan Eroğlu, Vali Mehmet Ceylan, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu tarafından atıldı. Eroğlu daha sonra meyve fidancılığının geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışma kapsamında sertifikasyon belgesi almaya hak kazanan çiftçilerin 49 yıl boyunca işletecekleri alanların kura çekim törenine katıldı. Bakan Veysel Eroğlu, ardından Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Hasan Ünver ile bir süre görüştü.

"MUHALEFET PARTİLERİ YENİ ANAYASA KONUSUNDA DESTEK OLMADI"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Sonrasında ise basın toplantısı düzenledi, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Eroğlu, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili soruya şöyle cevap verdi: "7 Haziran olsun, 1 Kasım seçimi olsun bütün partiler darbe anayasasını kabul etmediklerini, yeni anayasa yapacakları sözü verdi. Fakat Meclis'te AK Parti'den başka buna ciddi manada eğilen parti yoktur. Samimi olmadıkları aşikardır. Geçen dönemde de AK Parti olarak "bizim milletvekili sayımız çok fazla ama biz bütün partilerin eşit sayıda temsilci göndermesine razıyız, bizim iki ise onların da iki olsun" dedik. Komisyon toplandı, bir noktaya kadar gelindi, bazı maddelerde mutabık kalındı. Sonrasında kesildi. Anlaşılan maddeleri geçirelim dememize rağmen bundan da çark ettiler. Şimdi seçim sonrasında bütün siyasi partilere talepte bulunduk. Meclis başkanımız toplantı yaptı. Onda da toplantılardan kaçtılar. Biz her türlü teklife açığız, gelin konuşalım diyoruz. Ama baktık, olmuyor. Biz, millete söz verdik. Hazırlıkları yapıyoruz. Ama üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar herkese soruyoruz. Katılımcı, insan hak ve hürriyetlerini esas alan, demokratik bir anayasa yapmak için kolları sıvadık. Şu anda çalışılıyor."

"TERÖR KONUSUNDA HERKES DEVLETİN YANINDA OLMALI"

Terörle mücadelede muhalefet partilerinin tutumu ile ilgili soruya karşılık ise Eroğlu, "MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımız da teşekkür etti, terör konusunda hükümetin yanında yer aldığını ifade etti. Teröre karşı destek vermemek gibi bir anlayış olabilir mi? Hangi parti olursa olsun destek vermek zorundadır. Belli bir süre sonra onları da yakar. HDP'yi boş ver, onlar zaten belli. Sırtlarını nereye dayadıklarını açıkça söylüyorlar. CHP'li yöneticilerin davranışlarını, CHP'li kardeşlerimizin takdirine sunuyorum. CHP raydan çıkmıştır. CHP'ye oy vermiş bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen dikkatle takip etsinler. Teröre karşı kim mücadele ediyor, bu bayrağı kim zirvede taşımak istiyor, vatanın, milletin birlik ve beraberliğini kim destekliyor? Milletimiz bunu fark ederlerse memnun olurum." şeklinde konuştu.

Eroğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver'i ziyaret ettikten sonra, TÜİK toplantı salonunda Bakanlığının ilgili birimleri, yatırımcı kuruluş temsilcilerinin Nevşehir'deki yürütülen yatırımlara ilişkin çalışmaların ele alınacağı koordinasyon kurul toplantısına başkanlık yaptı.Cihan

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Bakan Eroğlu, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim