• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Eroğlu Giresun’da

Bakan Eroğlu Giresun’da
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da tamamlanan 18 projenin açılışı ve yeni başlatılan bazı projelerin temel atma törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da tamamlanan 18 projenin açılışı ve yeni başlatılan bazı projelerin temel atma törenine katıldı.

Giresun Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, "Bugün Giresun için çok önemli müjdelerimiz var" dedi. Bakan Eroğlu, "Giresun gerçekten her şeye layık olan bir ilimiz. Bizde buraya gelirken 13 tane tesisin temelini atacağız, açılışını yapacağız. Bunların toplam maliyeti 77 milyon TL. Bunlardan temeli atılacak olan DSİ faaliyetleri kapsamında Çamoluk Kutluca Barajı ile Karadikmen Göleti sulaması, Alucra Yeşilyurt Göleti sulaması, Şaplıca Göleti yol rölekasyonunun temellerini atacağız. Müteferrik taşkın koruma projeleri kapsamında çok sayıda dere ıslahı var" diye konuştu.

Giresun'a 38 tane müjdeyle geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Giresun'a her gelişimde heybem dolu geliyorum. Bugün de boş gelmedim. Daha önceki gelişimde 41 tane müjde vermiştim, 241 milyon TL idi. Bugün de gelirken 38 tane müjdeyle geldim. Bunun da maliyeti 215 milyon TL. Böylece 18 ayda verdiğimiz müjdelerin toplamı 79 adete ulaşıyor ve 456 milyon TL dir. Bunların 24 tanesi Devlet Su İşleri'ne ait. Bu konuda çok büyük yatırımlar yapılıyor. Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Doğa Koruma Müdürlüklerimiz de keza aynı şekilde büyük yatırımlar yapmaktadır" ifadelerini kullandı

"Özellikle önümüzdeki yılları Giresun'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hamle yılları olarak görüyorum" diyen Bakan Eroğlu, "Biz Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte burada en çok yatırım yapan bakanlığız. Ben önümüzdeki yıllarda birinciliği elden bırakmayacağımıza inanıyorum, çünkü çok talep var. Biz ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak görüyoruz. Daha önceden arılar ormanlara sokulmazdı, yasaktı. Şimdi ise sadece Giresun'da 8 tane bal ormanı oluşturduk. Böylece Giresun'da arıcılık muhteşem bir şekilde yükselecek. Arıcılıkta Giresun bir marka olacak. Hükümet eylem planında 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracağımızı vaat ettik 2019 yılı sonuna kadar. İşte bu kapsamda 1-2 köye bugün gelir getirecek ceviz ormanları kuruyoruz. 49 yıl masrafları bize ait, geliri vatandaşa ait olmak üzere. Burayı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları ile turistlere yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucu büyük bir eylem planı hazırladık ve burayı tabiat turizminin, doğa turizminin merkezi haline getiriyoruz" dedi.

Giresun'a dünyanın en ileri hava ölçüm sistemlerini kurduklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bu yapılan meteoroloji ölçüm sistemleriyle hava durumu anında ölçülüyor ve bütün dünya bunu internet ortamında anında görüyor. Turizm açısından bu çok önemli. Yurt dışından gelecek olan ilk önce hava durumuna bakıyor. Daha önceki verdiğimiz 41 müjdeden 31 tanesi gerçekleştirilmiştir. Biz dediğimizi yaparız. Sözümüzün eri bir hükümetiz. Biz şu ana kadar Giresun'a 8.5 milyar TL yatırım yapmışız. Bizim yaptıklarımız ortada. Göletler, sulamalar, 56 tane dere ıslahı, 27 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz. 1 şehir ormanı, 8 tane bal ormanı kurduk. 15 tane mesire yeri tesis ettik. 19 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. 2 tane deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. Giresun'da su sıkıntısı olmasın diye bununla ilgili bir proje hazırlıyoruz. İçme suyu ve isale hattı ve arıtma tesisi. Merkez ilçe belediyesinin sınırları arasında olmasına rağmen bunu yapmak için karar aldık. Şuanda ayriyeten inşaat safhasında 13, proje ve planlama safhasında ise 9 tane göletimiz var yapılması planlanan" diye konuştu.

Bakan Eroğlu Giresun’da

Bakan Eroğlu Giresun’da

Bakan Eroğlu Giresun’da

Bakan Eroğlu Giresun’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim