• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı bölgelerde istisnai olarak yüksek sıcaklıklar görülebileceğini belirterek, "Bu sene bir miktar kurak geçiyor...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı bölgelerde istisnai olarak yüksek sıcaklıklar görülebileceğini belirterek, "Bu sene bir miktar kurak geçiyor ancak biz tedbirimizi aldık." dedi.

Toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Çorum'a gelen Bakan Eroğlu, Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Bakanlık bürokratlarının da eşlik ettiği ziyarette konuşan Eroğlu, Çorum'a yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Hava sıcaklıklarının bu sene 50 dereceyi geçeceğiyle ilgili soruyu cevaplayan Eroğlu, "Sıcaklıklar 50 derecenin üzerine çıkacak diye bir şey yok. Bazı bölgelerde istisna olarak çıkabilir." ifadesini kullandı.

"BARAJLARIN YÜZDE 60'I DOLU"

Kuraklık konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye'de bu senenin bir miktar kurak geçtiğini söyledi. Eroğlu, kuraklığa karşı gereken tedbiri aldıklarını kaydetti. İçme suyu konusunda da barajların doluluk oranının yüzde 60 olduğunu ve herhangi bir sıkıntı bulunmadığını söyledi. 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında yapılan baraj ve göletlerin de hem sulama hem de içme suyu ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

2014 yılında çok büyük bir kuraklık yaşandığını hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Sessiz, sedasız bunu nasıl aştıysak, İstanbul gibi İzmir gibi Çorum gibi tüm illerimize su vermişsek, bu sene de su vereceğiz. Bir sıkıntı yok merak etmeyin. Bunu 2014 yılında da söyledim. Herkes gidip barajlarda su seviyesini ölçüyordu. "Merak etmeyin bu kuraklığı aşarız" dedik. Çünkü bizim A, B, C, D planlarımız var. Burada A planına bile geçmedik, normaldeyiz. Tabi biz mayıs ayında oturup bütün Türkiye ile alakalı bir program yapacağız. Bana aylık rapor gelir, değerlendiririm. Allah'a şükür bu konuda dünyada tanınmış bir uzmanım. 3 aylık, 6 aylık, yıllık ve 3 yıllık planlar yaparız. Merak etmesinler su yönetimi emin ellerde."

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından Valilik bahçesinde günün anısına ağaç dikti.Cihan

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor

Bakan Eroğlu: Bu sene kurak geçiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim