• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan birlikteliği hep birlikte götürmek gerektiğini ifade ederek, "Dayanışma içinde olmalıyız....

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan birlikteliği hep birlikte götürmek gerektiğini ifade ederek, "Dayanışma içinde olmalıyız. Mesele ülke meselesi. Ülkemizi, bayrağımızı, devletimizi ve vatanımızı seviyoruz. Hep birlikte hareket edeceğiz. Çekişmenin olduğu bir ortamda başarı gelmez" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Mersin Valiliği'ni ziyaret etti. Temel atma ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakanlar Elvan ve Arslan'ı, Valilik kapısında il protokol üyeleri karşıladı. Ardından Bakanlar Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Özdemir Çakacak, Bakan Elvan ve Arslan'ı Mersin'de ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, "Bakanlarımızın Mersin ile ilgili müjdeleri vermesi, bizi Mersinliler olarak mutlu etti. Çünkü bu yatırımları Mersinliler özlemle bekliyordu. Bundan dolayı Bakanlarımıza Mersin halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin yatırımları

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise 1 Kasım 2015 öncesi Mersin'de devam eden 84 adet projenin olduğunu söyledi. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra 127 proje daha ilave ettiklerini belirten Elvan, "Bu 127 projenin de önemli bir kısmının yapım ihalesine çıktık. Yapım ihalesi yapılan yatırımlarımızın toplam tutarı 2.9 milyar lira. 14 yıllık süreçte Mersin'imize 14 milyarlık bir kamu yatırımı yapılmış. Bundan sonraki süreçte daha fazla hızlanacağız. Her bir projeyi yakınan takip ediyoruz ve biran önce gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Turizmle ilgili önümüzdeki ay daha net mesajlar vereceğiz. Gıda Organize Sanayi Bölgesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak biz koşarken, bu işin takibini yapan bürokratlarında koşması gerekiyor ki biz kısa sürede netice alalım. Eğitimle ilgili eksiği olan okullarda gerekli tedbirleri aldık. Eğitim kalitesini daha yukarı çekeceğiz. Önümüzdeki dönemde şehir hastanesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Mersin'imiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Mesele ülke meselesi"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun tüm kesiminin bir bütün olarak hareket ettiğinin altını çizen Elvan, "Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha güçlendirmemiz bu süreci daha hızlandıracaktır. Bu birlikteliği hep birlikte götürmeliyiz. Dayanışma içinde olmalıyız. Mesele ülke meselesi. Ülkemizi, bayrağımızı, devletimizi, vatanımızı seviyoruz. Hep birlikte hareket edeceğiz. Tabi ki seçim zamanı herkes kendi çalışmasını yapacak, kırmadan, dökmeden saygı çerçevesinde bunlar yapılacak ama seçim bittikten sonra bu dayanışmanın, birlikteliğin olması lazım. Çekişmenin olduğu bir ortamda başarı gelmez" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin büyümesini, gelişmesini istemeyenlere inat büyük projeler yapıyoruz"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Türkiye'de çetin ve sıkıntılı günler yaşandığını belirterek, "Hep beraber bu sıkıntılı günlerin üstesinden gelmek adına vatandaşlarla el ele, kol kola girerek yürüyeceğiz. Bize çelme takmak isteyenlere, ülkemizin büyümesini, gelişmesini istemeyenlere inat büyük projeler yapıyoruz. Bizim durma gibi bir lüksümüz yok. Dün Yavuz Sultan Selim köprüsünü açtık, bugün buraya geldik. Biz yaptık deyip durma lüksümüz yok, koşturmaya devam etmeliyiz. Mersin Akdeniz'in doğusuna, deniz aşımında eriştiğimiz ülkemizin ekonomisi için olmasa olmaz bir merkez. Bu merkezden hareketle İç Anadolu'nun Doğusu ile Doğa Anadolu'nun tamamı, Güneydoğu'nun tamamının denize açılan kapısı. Dolayısıyla Mersin, Kars içinde önemli, Erzurum içinde önemli, Gaziantep içinde önemli. Mersin sadece Mersinliler için değil ülkemiz için önemli. O yüzden Mersin'in projelerini büyük düşünmek, büyük projeleri tek tek hayata geçirmek zorundayız. Mersin'de demiryolu da çok önemli. Çünkü Mersin Limanını demiryolu ile Anadolu'ya bağlarsanız coğrafyanın hakkını vermiş olursunuz. Mersin'de olağan üstü turizm bölgeleri var. Bunlara da kolay erişmek gerekir. O yüzden Çukurova Bölgesel Havalimanı da bizim için çok önemli. Bunla ilgili de 2 gün önce ihale kararı onaylandı, yüklenici belirlendi, 218 milyon 500 bin liraya ihalesini yaptık. Türkiye'nin en büyük pistlerinden biri 3 bin 500 metre boyunda, 60 metre genişliğinde bir pisti. Yine 3 bin 500 metre boyunda, 45 metre genişliğinde yanında ikinci bir pistte yapacağız. Burada ciddi bir hava trafiği bekliyoruz. Deniz limanları çok önemli. Özellikle Taşucu Limanı'ndaki sorunların tamamı bitti. Orayı da aktif bir liman haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Bakan Elvan ve Arslan, Büyükeceli'de 4 tüneli incelemek üzere Gülnar'a geçti.

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Arslan, Mersin Valiliği’ni ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim