• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Elitaş, Kocaeli Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Bakan Elitaş, Kocaeli Büyükşehir’i Ziyaret Etti
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı konuk etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı konuk etti.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, yatırım ve projeler hakkında bilgi aldı. Ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Bakan Elitaş, "Kocaeli'de hızlı büyüyen hızlı sanayileşen bir kentin sorunlarını bu şekilde azaltmak bir başarı örneğidir. Takdir etmek gerekir. 1999 Depreminin ardından bunu gerçekleştirmekte çok önemlidir. Yuvacık Barajı 4 Milyar TL'lik büyük meblağlı bu antlaşmanın dünya ticaret tarihinde bir başka örneğini bulamazsınız. Buna rağmen Kocaeli'de büyük işler başarıldığını görüyoruz. Kocaeli, Belediyecilikte Türkiye'ye örnek oldu. Kocaeli'nin geçmişini çok iyi hatırlıyoruz. Şimdilerde kentiniz mamur durumda. Huzurlu bir ortam ve sizleri tebrik ediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Buradan bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımızı huzurlu bir ortamı oluşturması bizleri gururlandırıyor. Doğumundan ölümüne kadar belediyeler insanımızın hayatında. Suyunda, yolunda, mezarlığında, düğünde ve cenazesinde belediyeler var, bunun da en güzel örneği Kocaeli'dir" dedi.

Ekonomi Bakanı Elitaş'ın ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Bakanımız bugün buraya gelerek bizleri şereflendirdi. Gebze OSB'lerde bir aradaydık ve önemli açılışlarla toplantılara katıldık. 2004'te Büyükşehir olunca bütün kenti kucakladık. Deprem geçiren kentimizin büyük problemleri vardı. Geçtiğimiz 12 yılda çevre konusunda büyük aşama kaydettik ve problemleri en aza indirdik. Köylere kadar yol ve su götürdük. Yüzde 99'luk bir oranla atık sularımızı arıtıyoruz. Çevreyi çok iyi bir şekilde iyileştirdik. Sanayimizden gelen kirliliğinde önüne geçtik. Bu konuda her kesimle çalışıyoruz. Kokuşan bir kentten, bugün sahillerinde yüzülebilen spor yapabilen ve daha yaşanabilir kent haline geldik" ifadelerini kullandı.

Bakan Elitaş, Kocaeli Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Bakan Elitaş, Kocaeli Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim