• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Elitaş: “Bizim Ekonomimiz Hiç Bir Zaman Rusya’ya Bağlı Kalmadı”

Bakan Elitaş: “Bizim Ekonomimiz Hiç Bir Zaman Rusya’ya Bağlı Kalmadı”
Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak için İzmir'e gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak için İzmir'e gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Elitaş, Rusya'nın Türkiye'den incir ve nar alışını durdurmasını değerlendirerek, "Türk ekonomisi hiç bir zaman Rusya'ya bağlı kalmadı. Artık daha güvenli pazarlar aranıyor. Rusya zaten güvenilmeyen bir görünüş çiziyor" dedi.

Rusya'nın Türkiye'den nar ve incir ihracatını kestiğini belirtmesi üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda bir açıklama yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bizim ekonomimiz hiç bir zaman Rusya'ya bağlı kalmadı. Rusya Devlet Başkanı, Türkiye'ye bir şey uygularken kendi halkını cezalandırıyor. 1 Ocak 2015 ile 23 Kasım 2015 tarihinde uçak krizi çıkana kadar Rusya ile ihracatımız zaten yüzde 38 azalmıştır. Rusya hükümeti ekonomisini iyi idare edemediğinden dolayı bu duruma geliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Rusya ile ihracatı azalmıştır. 2015 yılında yüzde 39.7 daralmış. 2016'daki daralma normal seyrinde devam ediyor. Bizim ihracatımız Rusya'ya bağlı değil, başka ülkelerle daha güvenli pazarlara yöneliyoruz. En ufak bir şeyde ticaretine güvenilmeyen bir pozisyonda. İhracatçılarımız başka pazara yöneliyor. Rusya yakın zamanda kendi ülkesine kendi vatandaşına zarar verdiğini anlamasını diliyorum" dedi.

"HEDEFE İLERLEMENİN TEK YOLU AHENK, GÜVEN VE İSTİKRAR"

İzmir geçmiş dönemde çok önemli başarılara imza atarken, son zamanlarda gelişmeyi tam olarak takip edemediğinin altını çizen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Hedefe ilerlemenin yöntemi ahenk, güven ve istikrardan geçer. İzmir merkezi idari ile hedefler aynı doğrultuda ilerlerse kolay ulaşırlar amaca. İzmir AK parti iktidarı yönetiminde vatandaşlarımız seçimlerini bizden yana göstermediler. İzmir'den seçilen çok değerli bir bakanımız var. Yatırımcılıkla özdeşleşmiş. İzmir metrosu ile ilgili çıkardığımız bir yasa ile ancak ulaşımda bir finans sağlayabilme katkısında bulundu. Ama içeride bizim görmediğimiz ahenksizlik hakim gibi geliyor. Büyükşehir belediye başkanı, AK Parti il başkanının söylediklerinden alınması gereken mesajı almıştır diye düşünüyoruz. Herkesin tek hedefi olması lazım. O da İzmir. İzmir Türkiye'nin ihracatında önemli bir pozisyonda. 158 milyar dolar bir ihracat gerçekleştirdi. 2002 yılında 36 milyar Dolarlık ihracat 4 katına ulaştı. 2002'de İzmir'in 2.77 milyar dolar iken, 8.305 milyon Dolar seviyesine ulaştı. İzmir'in ihracat yönünden bakıldığında gayret göstermesi gerekiyor. İzmir'in kaybolan yıllarını geri kazanmak için il başkanımız gayret içinde çalışıyor" dedi.

AK Parti İL Başkanı Bülent Delican, "Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş'ı İzmir'de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Son derece İzmir'e önem veriyor. İzmir adına hizmetler bekliyoruz ve hizmetlerin devamını gerçekleştireceğini biliyoruz. Hükümet olarak son 64. Hükümetin eylem programında vaatlerin yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Bugünde inovasyon ile ilgili bir haftanın başlangıcı var. Türkiye İhracatçılar meclisi tarafından önem veriliyor. İstanbul ve İzmir'de olan inovasyon haftası olan etkinlikte İzmir üs olarak seçildi. İzmir Türkiye üçüncü konuda. Biz İstanbul'dan sonra ikinciliğe oynayan bir kentiz. Biz Türkiye'de İstanbul'da yarışacağız. Akdeniz havzasında da birinci kenti olacağız. Çandarlı limanının alt yapısı komple bitti ve ihaleye çıkacak. Dünyada en büyük 10 limandan biri olarak İzmir'e ciddi bir gelir sağlayacak. Körfezde ise Büyükşehir belediyesinin önü tıkalı değil. Bu algı operasyonu ile. Her şey ortada. Körfez ile ilgili, ÇED raporu ile ilgili hükümetin engeli değil müthiş bir desteği var. Artık kendilerine bakmaları lazım" dedi.

Bakan Elitaş: “Bizim Ekonomimiz Hiç Bir Zaman Rusya’ya Bağlı Kalmadı”

Bakan Elitaş: “Bizim Ekonomimiz Hiç Bir Zaman Rusya’ya Bağlı Kalmadı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim