• BIST 9576.8
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü
TİFLİS (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 19 Temmuz'daki Türkiye ziyaretini iptal etmeyerek...

TİFLİS (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 19 Temmuz'daki Türkiye ziyaretini iptal etmeyerek dayanışmasını gösteren Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili'ye, Gürcistan hükümetine ve Gürcü halkına teşekkür etti.

Türkiye-Gürcistan Tarım Yürütme Komitesi ve Tarımsal İş Forumu'na katılmak üzere Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia ile tarımsal işbirliğini artırmaya yönelik baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Çelik, "Bu toplantıda heyetlerin görüşmeleri oldu. Tarım Bakanı Danelia ile son derece güzel görüşmeler yaptık. Ve iki ülke arasında tarım yürütme kurulunun toplanması ki tarım yürütme kurulumuz 22 yıl sonra ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu toplantıya Türkiye'den Gürcistan'a tarım sektöründen 44 iş adamı geldi. Tarım iş forumunu gerçekleştirmek için Gürcistan'a gelmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticaret hacmine de değinen Çelik, "Tarım sektörü, toplam ticaret hacminin yüzde 10'unu oluşturuyor ve iki ülke arasında 137 milyon dolar civarında bir ticaret hacmi var. İki ülke için bunun yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Dolayısıyla her alanda ilişkilerimizi artırma ve geliştirme konusunda değerlendirmeler yaptık." dedi. Çelik, Gürcistan'dan kırmızı etin alınması, serbest ticaret anlaşmasına konu olan bazı hususlar, fındık gibi bazı tarımsal ürünler ile ilgili işbirliği yapılması konularını değerlendirdiklerini söyledi.

Toplantının ardından Gürcü - Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) üyeleriyle bir araya gelen Bakan Çelik, işadamlarının iki ülke arasında köprü konumunda olduğunu vurguladı. Bakan Çelik program kapsamında Türkiye-Gürcistan Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Protokolü imza töreni ve basın toplantısına katıldı. Çelik daha sonra Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili tarafından kabul edildi.

Bakan Çelik'ten Gürcistan'a 15 Temmuz teşekkürü

Bakan Çelik, Gürcistan Tarım Bakanı ile birlikte Tarımsal İş Forumu'na katıldı. Burada konuşma yapan Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 19 Temmuz'daki Türkiye ziyaretini iptal etmeyerek dayanışma gösteren ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ilk arayan liderlerden biri olan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili'ye, Gürcistan hükümetine ve Gürcü halkına teşekkür etti.

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Bakan Çelik’ten Gürcistan’a 15 Temmuz Teşekkürü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim