• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Çelik Şanlıurfa’da Terör Olaylarını Değerlendirdi

Bakan Çelik Şanlıurfa’da Terör Olaylarını Değerlendirdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısında...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısında terör olaylarına sert bir şekilde tepki göstererek, terör olaylarının yaşandığı bölgede böyle bir toplantının gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Bölgedeki tarım sektörü temsilcilerine seslenen Çelik, "Bölgede terörle mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğü bir ortamda bu anlamlı bölgesel toplantıyı gerçekleştiriyorum. Bereketli, hilalin coğrafyasıdır burası. 3.2 milyon hektarlık tarım arazisine sahip Güneydoğu coğrafyasıdır burası, Türkiye'nin tarım ambarıdır burası. Tarımda Türkiye'nin lokomotif bölgesi yapalım diye uğraşırken her alanda birçok yatırımları gerçekleştirirken, bu toprakları tarım deposuna dönüştürelim diye çalışırken birileri bu güzel coğrafyayı, bu bereketli coğrafyayı silah deposuna dönüştürme gayreti içerisinde. Toprağı suyla buluşturalım diye gayret ediyoruz. Bin bir türlü yatırımlarla toprak suyla buluşsun diye mücadele ederken toprağa suyu akıtalım diye uğraşırken bu güzel coğrafyada bu güzel bölgede kardeşkanı akıtmaktan zevk alanlar var. Ve bunların bugünlerde yaptıklarını ibretle izliyorsunuz. Bu kanı bölge halkının geleceği, refahı için akıttıkları yalanı söyleyenler artık bugün deşifre olmuş durumdalar. Maskelerinin düştüğünü hep beraber görüyoruz. Bunlar yalnız bölgenin değil, bölgenin refahını değil, 78 milyonun düşmanıdırlar. Türkiye'nin, kalkınmanın, huzurun ve bereketin düşmanıdırlar" dedi.

"MOSKOVA İLE KUCAK KUCAĞALAR"

İsim vermeden HDP'ye de yüklenen Çelik, "Gidin bakın bu millet size 80 milletvekili verdi. Çalışın demokratik yollardan projelerinizi üretin mücadelenizi verin daha da büyüyün, daha da gelişin ve iktidar olun. Projelerinizi gerçekleştirin buna bir engel var mı? Yok, ama siz bu yolu değil, demokratik yolları değil antidemokratik yollarla terör faaliyetleriyle bölge insanına bu güzel coğrafyayı zehir ediyorsunuz. Bölgenin kalınması için gelişmesi için bölgede huzurun tesisi için devletin başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri, büyük risk alarak her açıdan risk alarak başatmış olduğu huzur ortamı karşısında saldıracak kimseyi bulamamış ve bu huzur ortamını sağlamaya çalışan sayın cumhurbaşkanımıza saldırıyorsunuz. Türkiye'ye namlu doğrultanlarla kucak kucağa oluyorsunuz Moskova'da onlarla kucak kucağa geliyorsunuz bu nasıl bölgeyi sevk bu nasıl bölgeyi sevmek bu nasıl bölge insanına saygı duymak. Nasıl bu ülkeye saygı duymak, nasıl bu ülkenin insanı olmak. Bu ikiyüzlülüğe kanacak bir tek Selahattin Eyyubi'nin torunun olmadığını ve olmayacağını açık bir şekilde ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Devletin ve hükümetin kan akmaması için gösterdiği yoğun çabanın en canlı şahitlerinden biri olduğunu söyleyen Çelik, "Devletimiz ve hükümetimiz açık ve net ifade ediyorum kan akmasın diye ne kadar büyük çaba gösterdiğini en canlı şahitlerinden birisiyim. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Kılcal damarlarımdan gelen bir haykırışla söylüyorum. Yeter kan akmasın diye hükümetimizin devletimizin nasıl mücadele verdiğini en canlı şahitleriyiz. Ama bu kan akmasın diye verdiğimiz mücadelede dağda bulunanlar, dağda bulunanlar oraları terk edeceklerine rağmen ne bulundukları yerden yurdu terk ettiler ne silahlarını teslim edip ne bir devletin adaletine teslim oldular. Aksine neler yaptıklarını siz ibretle izliyorsunuz. Söz verdikleri halde silahları bırakmayı bırakıp şehirlere nasıl silah depo ettiklerini ve nasıl bu çözüm süreciyle ilgili samimiyetsiz olduklarını bölge halkı net bir şekilde gördü. Türkiye, Dünya net bir şekilde gördü diye buradan ifade etmek istiyorum. Kürt'e huzuru çok görenler yatırımı sabote edenlerdir. Bu bölge insanına huzuru çok görenler yatırımları kalkınmayı bu millete çok görenlerdir. Kan akıtanlar da işte ta kendileridir. Onun için ne hükümete ne güvenlik güçlerimize dil uzatmalarına haklarının olmadığını ve bu iftiralar karşında yapacakları hiçbir şeyin olmadığını iftiralarının içinde boğulacaklarını buradan ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik konuşmasının devamında Türkiye, dünya ve bölge tarımına değindi. Dünyada yaklaşık bir milyar aç insanın olduğunu söyleyen Çelik, buna karşılık 500 milyon da obez olduğunu belirtti. Çelik, açlık sorununun ortadan kalkması için arazilerin daha fazla ekilmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgenin tarım sorunlarının tartışıldığı toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakan Çelik Şanlıurfa’da Terör Olaylarını Değerlendirdi

Bakan Çelik Şanlıurfa’da Terör Olaylarını Değerlendirdi

Bakan Çelik Şanlıurfa’da Terör Olaylarını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim