• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Çelik Kozan’da

Bakan Çelik Kozan’da
AB Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde 16 Nisan'da yapılacak referandum için vatandaşlardan evet oyu istedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde 16 Nisan'da yapılacak referandum için vatandaşlardan evet oyu istedi.

Adnan Menderes Parkı alanında gerçekleşen mitinge katılan vatandaşlar AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'e yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşları selamlayarak konuşmalarına başlayan Bakan Çelik, 15 Temmuz darbe gecesinde hainlerin ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalıştığını, ülkemizin içeriden ve dışarıdan tehdit etmeye çalışan unsurların referandumda hayır oyu kullanacaklarını belirterek 16 Nisan'da yapılacak referandumda vatandaşlardan evet oyu istedi.

"Türkiye'de rejimi değiştirmek isteyenlere karşı en büyük cevap Kozan'dan verilmiştir"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "15 Temmuz gecesinde de Fetullahçı terör örgütü darbe girişiminde bulunduğu zaman yine ilk öne çıkan yerlerden biri Kozan'dı Kozanımızdı. Sizler bütün o Fetullahçı terör örgütüne karşı dimdik ayakta durdunuz tek vatanı, tek milleti, tek bayrağı, tek devleti savunmak için büyük fedakarlık gösterdiniz. O gece için hain planlar yapanlar gördüler ki Kozan'ı aşmak, Adana'yı aşmak, Türkiye'yi ve aziz milletimizi aşmak ve bu ülkede bir darbeyi gerçekleştirmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyetini işgal etmek isteyenlere, demokrasimizi ortadan kaldırmak isteyenlere, Türkiye'de rejimi değiştirmek isteyenlere karşı en büyük cevap Kozan'dan verilmiştir" dedi.

"Bizim vatandaşlarımıza değil PKK'nın mitinglerine izin veriyorlar"

Bakan Çelik, "Büyük bir referandum ve halk oylamasına gidiyoruz. Büyük bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Türkiye'nin sisteminin daha iyi olması için, Türkiye'nin şimdiye kadar olandan çok daha iyi yönetilmesi için, ülkemizdeki krizlerin aşılabilmesi için, koalisyon dönemlerinin geride kalması için yeni bir halk oylamasına gidiyoruz. Türkiye'de Türkiye'nin yönetimini daha güçlü kılacak, sizlerin iradesini hükümet kurmada ve devleti yönetmede daha etkili bir şekilde inşa edecek bir sistem değişikliğini inşallah 16 Nisan'da sandıklardan ve bil hassa Kozan'dan evet oyunun çıkmasıyla hayata geçireceğiz. Sevgili kardeşlerim hem Türkiye'nin içinde, hem de Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, güçlenmesini istemeyenler, bunlardan rahatsız olanlara, şimdiye kadar yapılanları görmezden gelenlere en büyük cevabı 16 Nisan'da sandıklarda evet oylarını önde çıkararak vereceksiniz. Türkiye'nin dışında da ne kadar şaşırtıcı ve ne kadar ibret verici bir şekilde başka devletlerin Türkiye'nin içindeki referandum sürecine müdahil olduklarını ve ellerindeki gazetelerle, sivil toplum örgütleriyle, propaganda mekanizmalarıyla hayır kampanyası yaptıklarını görüyorsunuz. Bizim arkadaşlarımızın oralarda rahatça barışçıl bir şekilde demokratik haklarını, insan haklarına dayalı bir şekilde toplantı ve gösteri haklarını yerine getirme hakları engellenirken pkk'nın oralarda mitinglerine nasıl izin verildiğini görüyorsunuz. Bunlar aynı zamanda bu kampanyaların parçası oluyorlar. Sebeple 16 Nisan'da sandıklardan evet çıkması demek, Kozan'da evet çıkması demek sadece bu sistem değişikliğinin ülkemizin ihtiyacı olan bu sistem değişikliğinin hayata geçmesi demek değil, Türkiye'ye kem gözle bakanlara, Türkiye'nin demokrasisi büyümesin, Türkiye'nin ekonomisi güçlenmesin, Türkiye'nin dünyadaki sesi cılız kalsın diye uğraşanlara da en büyük cevabı bu evetler ile vereceksiniz" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımıza utanmadan diktatör diyorlar"

Bakan Çelik, "Başkalarının borazanlığını yaparak, başkalarının propaganda aygıtına dönüşerek Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde en büyük fedakarlığı, öncülüğü yapmış büyük bedeller ödemiş Cumhurbaşkanımıza utanmadan ve ahlaksızca diktatör diyorlar. Fakat ben size bu toprakların bir çocuğu olarak, Çukurova'nın bir evladı olarak diktatör nedir anlatayım. Diktatör halkından korkar, kendi insanından korkar, tankın arkasına saklanır, duvarların arkasına saklanır, silahların arkasına saklanır, ama bizim Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesinde tanklara karşı çıktı, F16'lar karşı çıktı, silahlara karşı çıktı" dedi.

Bakan Çelik konuşmalarını tamamlamasının ardından miting alanına katılan vatandaşları selamlayarak alandan ayrıldı.

Bakan Çelik Kozan’da

Bakan Çelik Kozan’da

Bakan Çelik Kozan’da

Bakan Çelik Kozan’da

Bakan Çelik Kozan’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim