• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Çelik: "Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa’da Yapılması Bölge İçin Önemli Bir Mesajdır"

Bakan Çelik: "Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa’da Yapılması Bölge İçin Önemli Bir Mesajdır"
ŞANLIURFA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa'da yapılmasının bölge için önemli bir...

ŞANLIURFA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa'da yapılmasının bölge için önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da yarın yapılması planlanan Bakanlar Kurulu Toplantısı ve İstiklal Madalyası Törenini değerlendirdi. Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa'da yapılmasının bölge için tarihi bir mesaj içerdiğini ifade eden Çelik, toplantının terör belası bitirildikten sonra bölge ekonomisi ve turizmine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Çelik, basın açıklamasında, "Hatırlarsınız daha yıllar önce arkadaşlarımızla birlikte Ankara'nın Şanlıurfa'ya geleceğini ifade etmiştik. Gelmeyen kalmadı desem yeridir. Birey olarak, makam olarak, kurum olarak bütün makamların Şanlıurfa'ya geldiğini Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, bakanlarımızdan üst düzey yöneticilerimize herkesin Şanlıurfa'ya geldiğini, Şanlıurfa'nın meselelerini burada konuştuğumuza hepiniz şahit oldunuz. Ama gerçekleşmeyen bir şey vardı, o da her hafta düzenli olarak Ankara'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısıydı. Son dönemlerde, belki de uzun yıllardır Ankara'nın dışında gerçekleşmeyen Bakanlar Kurulu Toplantısı yarın Şanlıurfa'da gerçekleşiyor. Yarın İstiklal Madalyasıyla Şanlıurfa'nın bağımsızlığını, birliğini, kardeşliğimizi bir kez daha dünyaya ilan edeceğiz ama aynı zamanda Bakanlar Kurulu Toplantısıyla Şanlıurfamızın özeldeki bütün sorunlarını belediyemiz ve il başkanlığımız Başbakanımızla paylaşma imkanı bulacaklar. Bu da Şanlıurfa için çok anlamlı bir tablo oluşturuyor" dedi.

Programın saat 09.30'da başlayacağını ifade eden Çelik, "TBMM Başkanımız da bizzat katılacak. Dolayısıyla sadece bakanlar değil TBMM de bir anlamda yarın Şanlıurfa'da olacak" şeklinde konuştu.

"TOPLANTI BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR MESAJDIR"

Bakan Çelik, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısıyla birlikte bölgede turizmin gelişeceğini vurgulayarak, "Bölgenin normalleşmesi için bir çok adımlar atılıyor. Terör örgütünün tahrip ettiği ilçelerle ilgili Bakanlar Kurulu önemli kararlar aldı. Özellikle Şanlıurfa'daki Bakanlar Kurulu Toplantısında da bölgeyle ilgili önemli kararlar alınacak. Terör belası bu bölgeden def edildikten sonra gerekli güvenlik önlemleri milimetrik olarak alınacak ve bölgedeki turizm potansiyelinin, ticari potansiyelinin, sanayileşme potansiyelinin tekrardan harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı çok önemli ve önemli bir mesajdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim