• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya Terör Tepkisi

Bakan Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya Terör Tepkisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'nın teröre yaklaşımını eleştirerek, "Terör örgütünü olduğu yerde yok etmezseniz, 'Orada olsun bana ne' derseniz size gelir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bir yerde terör örgütü varsa o terör örgütünü olduğu yerde yok etmezseniz, 'Orada olsun banane' derseniz size gelir" dedi.

"İLK GÖRDÜĞÜNÜZ FOTOĞRAF NEDİR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın, "Brüksel'deki terör saldırılarına bakıldığı zaman Ankara ve İstanbul'da yaşanan saldırılarla ilintili olarak sizin ilk gördüğünüz fotoğraf nedir?" sorusu yanıtladı.

"SALDIRILARDAN 3 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ"

Çavuşoğlu, "IŞİD terör örgütü sivilleri hedef aldı. Daha önce İstanbul'da iki kere olduğu gibi Ankara'da, Diyarbakır'da olduğu gibi sivilleri hedef aldı. Havaalanı ve metroda saldırılarını gerçekleştirdi. Dünkü bilgilere göre 34 kişi hayatını kaybetti, çok kişi de yaralandı. 3 vatandaşımız etkilendi, 2'si yaralandı.

"TERÖR TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Biri bizim ataşemiz, bir arka vagonda olmasına rağmen hiçbir yara almadan çok şükür atlattı. Çok şükür diğer yaralılarımızın durumu da iyi ama bu sadece bizim vatandaşlarımız, Türkiye, sadece Belçika değil, bu artık Avrupa'nın, hatta tüm dünyanın yani terör bugün maalesef tüm dünyayı ve insanlığı tehdit ediyor.

"AVRUPA'DA OLUNCA ÇOK GÜRÜLTÜ ÇIKIYOR"

Bakmayın siz Avrupa'da olduğu zaman çok gürültü çıkıyor. Dün baktık, haklı olarak herkes tepki gösteriyor. Dün 34 kişi hayatını kaybetti fakat her gün Afrika'da en az üç katı insan terör yüzünden hayatını kaybediyor ama ses çıkmıyor" karşılığını verdi.

"DİĞER ÜLKELERE DOĞRU İLERLİYOR"

Terörün sadece bizim coğrafyamızla sınırlı olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Yanı başımızda Suriye, Irak ve Libya, böyle giderse eğer istikrar sağlanmazsa Yemen, buralardan kaynaklanan, buraların beslediği terör örgütleri, teröristler ilk başta hemen yanı başındaki ülkeler, Türkiye olduğu gibi sonra diğer ülkelere doğru ilerliyor.

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU YERDE YOK ETMELİSİNİZ"

Biz ne diyoruz, bir yerde terör örgütü varsa o terör örgütünü olduğu yerde yok etmezseniz, 'Orada olsun banane' derseniz size gelir, gelmek durumundadır. Hele hele IŞİD'e baktığınız zaman yüzden fazla ülkeden gelen yabancı teröristler var. Bu insanlar niye geliyor? Yani buraya ölmeye gelen bir insan pekala maalesef canlı bomba olarak yaşadıkları şehirlerde, ülkelerde insanları öldürüyorlar.

"TERÖRİSTLERİN SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ OLUR MU"

Biz başından beri Avrupalıları, özellikle bu yabancı terörist savaşçıların kaynağı olan ülkeleri çok uyardık. Bize verdikleri cevap seyahat özgürlüğüydü. Şimdi soruyorum, teröristlerin seyahat özgürlüğü olur mu? Brüksel'deki terör saldırılarından sonra Brüksel'de yaşayan Belçikalı ve tüm Avrupa'dan gelen insanların seyahat özgürlüğüne ne diyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim