• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Çavuşoğlu: “Obama, Erdoğan’ı Eleştirdi İddiaları Asılsız”

Bakan Çavuşoğlu: “Obama, Erdoğan’ı Eleştirdi İddiaları Asılsız”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği iddialarını sert bir şekilde yalanladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği iddialarını sert bir şekilde yalanladı. Çavuşoğlu, "Obama'nın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir eleştirisi olmadı. İkili görüşmede medyada konuşulanlar gündeme gelmedi. Biz cevabımızı net bir şekilde örnekleri ile birlikte verdik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD dönüşünde bir dizi ziyaret için Antalya'ya geldi. Saat 14.30 uçağıyla Antalya Havalimanı'na iniş yapan Çavuşoğlu, CIP kapısından çıkış yaptı. Havalimanında gazetecilere gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, ABD ziyareti hakkında bilgi verdi. Ziyarette ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Çeşitli konferanslarımız oldu. Görüşmelerimiz son derece verimli geçti. Bölgesel konuları konuştuk. DAEŞ ile nasıl daha etkin mücadele yürütebiliriz bunları konuştuk" dedi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilime de değinen Çavuşoğlu, "Karabağ ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulmalıdır. Bugüne kadar Karabağ problemini çözmek için yeteri kadar adım atılmadı. Biz bölgemizde hep savaşlardan bahsediyoruz. Bunun yanında önemli olan bir de dondurulmuş itilaflar var. Kırım ve Karabağ çözümü dondurulmuş itilaf haline geldi. Bir tek Kıbrıs'ın konusunun çözümünde ilerleme var. Bir an evvel bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Azerbaycan'ın 7 bölgesini Ermenistan hala işgal ediyor" diye konuştu.

"BİZ HER ZAMAN AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgaline kimsenin sesinin çıkmadığını aktaran Çavuşoğlu, "Alınan çeşitli kararlar var, buna rağmen kimse sesini çıkarmıyor. Rusya ve ABD bu sorunu çözmek istesin, bu sorun bir hafta içinde çözüme kavuşur. Sorun çözülmezse çatışmalar kaçınılmazdır, biz çatışmadan yana değiliz. Biz her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Bugün Azerbaycan ile birçok konuda iş birliğimiz var. Biz bir millet iki kardeşiz. Sürekli sınırda Ermenistan'ın tacizleri var. Azerbaycan angajman kurallarını uyguluyor" dedi.

"PARALEL YAPININ NE OLDUĞUNU TEKRAR ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE ANLATTIK"

ADB başkanı Obama'nın Beyaz Saray'da gerçekleşen 50 dakikalık görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği yönündeki iddiaları sert bir şekilde yalanlayan Çavuşoğlu, "Obama'nın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir eleştirisi olmadı. İkili görüşmede medyada konuşulanlar gündeme gelmedi. Biz cevabımızı net bir şekilde örnekleri ile birlikte verdik. Paralel yapının ne olduğunu tekrar çok iyi bir şekilde anlattık. Bunların medya özgürlüğü ile alakası olmadığını da anlattık. Başkaları hakkında sahte deliller üreterek, zamanında bunları hapse attıran gazetecilerin bugün hesap verdiği zaman "gazetecilikten dolayı içeriye attırılıyor" denilmesi gerçeklerden uzak bir anlayışın sergilenmesi demektir" şeklinde konuştu.

"PYD KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kendilerinin veremeyecek bir cevabı olmadığını aktaran Çavuşoğlu, "Bizim kendi aramızda konuşmadığımız bir konuyu sonradan konuşuyormuş gibi hava estirmek doğru değildir. Paralel yapı orada birçok kongre üyelerinin masraflarını karşılamak olsun, ücretlerini karşılamak olsun çok para harcıyor. Amerika bizim model ortağımızdır. PYD konusunda farklı düşünüyoruz. Ama biz PYD'nin silahlı bir terör örgütü olduğunu sürekli söylüyoruz. Bunun belgelerini paylaşıyoruz. Amerika da bunu biliyor. Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir sorun varmış gibi haberler yapıldı. Bu köpürtüldü" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim