• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bakan Çavuşoğlu: "FETÖ, ABD yargısının içinde de var"

Bakan Çavuşoğlu: "FETÖ, ABD yargısının içinde de var"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden yine FETÖ'nün oradaki kurumlara sızması sebebiyle...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden yine FETÖ'nün oradaki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ'nün davaları Amerika'da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa, bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen, Muhtarlar İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada muhtarlara hitap eden Bakan Çavuşoğlu, muhtarların en yakın çalışma arkadaşları olduğunu belirterek, bir yıl sonra yeniden bir araya geldiklerini aktardı. Her sene geleneksel olarak muhtarlarla toplantı yaptıklarını ve sohbet edip, muhtarların dertlerini dinlediklerinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Fırsat buldukça ilçelerimizi geziyorum. Muhtarlarımızın sorunlarını dinliyoruz, beraber çözüm üretiyoruz. Bu sene turizm sektörü geçen yıla göre iyi geçti. Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 500 artış var. Gelecek sene Antalya'da turist sayısı artacak. Son iki senedir değişik sebeplerle Türkiye'ye gelemeyen turistler, başka ülkelere gittiler. Bu ülkelerdeki hizmetten memnun kalmadılar. Şimdiden erken rezervasyonlarda ciddi artış var. Gelecek 2015-2014 rakamlarını aşacağız" diye konuştu.

"Muhtarlarımızla halkın kılcal damarlarına ulaşıyoruz"

Antalya'nın kılcal damarlarına muhtarlar sayesinde ulaştıklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Yaylalara bile sizlerin sayesinde hizmet götürebiliyoruz. Yaylalarımıza dönüş başladı. Eksik kalan yol su ve elektrik çalışmalarını büyükşehir belediyemiz tamamlayacak. Artık büyükşehir belediyesi sistemini kurdu. Artık ne Menderes Türel'in, ne çalışma arkadaşlarının ne de bizim mazeretimiz olabilir. Sizlerin sorunlarını çözmek hak edilen hizmeti aksatmamak, yapmak bizim görevimizdir. Antalya'mız hizmetin en iyisini alıyor. Seçim zamanında vaat ettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Antalya için ortaya koyduğumuz hedefler var. Eğitim şehri olması yönünde ilçelere yüksekokul, meslek liseleri, olmayan okulları Antalya'mıza açıyoruz. 5 üniversitemiz var. Manavgat'a bir üniversite batı Antalya bir üniversite olacak. Önümüzdeki dönemde hedefimiz Antalya'ya 10 üniversite kazandırmak olacak. Demre'deki yüksekokul bitmek üzere. Gazipaşa'ya Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesini yakında açacağız" ifadelerine yer verdi.

"Sağlık turizmi"

Antalya'yı sağlık kenti yapma yönünde de çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya'yı sağlık başkenti yapacağız, dedik. İlçelerimizdeki hastaneleri bir bir bitiriyoruz. Antalya'ya bin 500 yataklı şehir hastanemizi şehrimize kazandıracağız, ihale hazırlığı tamamlandı. Araştırma hastanesi, tıp fakültesi ağız ve diş hastanemizle, tüm hastanelerle Antalya yavaş sağlık turizminin başkenti olmaya başladı. Sağlıktan çok faza gelir elde edeceğiz. Deniz, kum, otel turizminden daha fazla gelir elde edeceğiz. Geçen yıl bu kapsamda HESTOREX Fuarını gerçekleştirdik. 4 günde 10 milyar liralık yabancı firmalarla sözleşme imzalandı. Bu sene Cumhurbaşkanımız himayesinde yapacağız. Biz şuan 30-40 milyar dolar turizmden gelir elde ediyoruz, inşallah sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın ulaşım çalışmaları kapsamında, otoban ve hızlı tren hazırlıklarına devam ettiklerini bildirdi.

Batı Antalya'ya havalimanı kazandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ihale çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

"Antalya'ya teknoloji şehri"

Antalya'da büyük bir teknoloji şehri kurmak için de çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, "5 milyon insanın çalışacağı, iş kuracağı bir şehir kuruyoruz Antalya'ya. İstanbul'un alternatifi, ağır sanayinin olmadığı, araştırma ve geliştirmenin olduğu, yüksek teknolojinin üretildiği büyük bir teknoloji şehrini Antalya'ya kazandırıyoruz. Çin'den bir heyet Antalya'ya geldi. Biz de şimdi bir ekip oluşturup Çin ve ABD'ye gideceğiz. Antalya'da bu şehri kazandıracağız, Antalya turizm ve tarıma bağlı kalmayacak. Antalya'nın marka değerini yükselteceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Suriye'ye siyasi çözümü getireceğiz"

"Suriye'de geçen seneye göre çatışmalar durdu" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Yaptığımız girişimlerle, attığımız adımlarla bir sene içinde ihlaller hariç çatışmaları bitirdik. Artık savaş yok. Ortak adımlarımızla Rusya ile İran'la inşallah Suriye'ye siyasi çözümü getireceğiz. Suriye yeniden daha demokratik ve insanların huzur ve birlik beraberlik içinde yaşayabileceği bir Suriye haline getireceğiz. Fırat Kalkanı Operasyonundan bir kısım Suriyeli ülkesine döndü. Biraz daha huzur geldi mi o insanlar ülkelerine dönebilecek. Irak'ı böldürmedik böldürmeyeceğiz. Şimdi sıra geldi, Türkiye'nin dağlarında, inlerde PKK'lı hainleri nasıl temizlediysek, Irak'ta o PKK'lı hainleri temizlemeye geldi sıra. Onları da, oradaki dağlarındaki inlerinde, mağaralarında yok edeceğiz" dedi.

"Nerede milli duruşun?"

Antalya'ya hizmet anlamında muhalefet milletvekilleriyle dayanışma halinde olduklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu dayanışmayı içinden geçtiğimiz bu zor günlerde başta CHP'nin genel başkanı olmak üzere CHP'den görmediğimiz gibi tam tersine bu zor günlerde ülkeyi daha da zor duruma düşürmek için iktidarı köşeye sıkıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bakın Kudüs için birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Meclis'te ortak bir deklarasyon çıktı ama Kudüs konusunda bile iktidara nasıl bir gol atabilirizin derdindeler. Nerede senin milli duruşun?" dedi.

"FETÖ, ABD yargısının içinde de var"

FETÖ operasyonlarının ABD'de devam ettiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden yine FETÖ'nün oradaki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ'nün davaları Amerika'da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa, bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda. Vatandaşlarımızın dini duygularını kullanarak aldığı ve çaldığı paraları şimdi, oradaki çeşitli lobilere dağıtıyorlar. Ama görüyoruz ki muhalefet oradan da iktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Mücadele ettiğimiz sorunla öyle basit sorunlar değil. Herkesin altından kalkabileceği sorunlar değil. Bu sorunların altından ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider kalkabilir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bir durumda bile milli duruş göstermeyen CHP'ye neyi teslim edeceksin? İşte belediyeler teslim edildi de ne oldu? Nasıl yolsuzluklar yapıyorlar görüyorsunuz. Ondan sonra mağdur edebiyatı yapıyorlar. Bunlara Milli Eğitimi versen ne olur? Bunlara dış politikayı teslim etsen ne olur? Ülkenin ekonomisini bunlara versen ekonominin durumu ne olur?" ifadelerini kaydetti.

"Yolsuzluk hortumlarını kestik"

İçeride ve dışarıdaki hainler ve düşmanlara rağmen Türkiye ekonomisinin yüzde 11 büyüdüğünün altını çizen Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Bugün dünyada bir hayaldir bu. İnşallah bu sene yüzde 7,5 büyüyeceğiz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları çeken dünyada başka bir ülke yok. Bunlara rağmen ekonomimiz büyüyor. Çünkü biz mazlumun duasını alıyoruz, yetimin hakkını yedirmiyoruz. Yolsuzluk hortumlarını kestik. Mazlumların duasını alırsanız ekonominiz de büyük zorlukları da aşarsınız."

Antalya'da güçlü bir aile olduklarını dile getiren Türel, bu birlik beraberlik içinde kente çok önemli hizmetleri yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Türel, Bakan Çavuşoğlu'na çiçek takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim