• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karslılara 15 milyon Liralık ek yatırım sözü vererek, "15 milyon Liralık ek bütçeyle Kars'taki sportif...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karslılara 15 milyon Liralık ek yatırım sözü vererek, "15 milyon Liralık ek bütçeyle Kars'taki sportif yatırımlarımızı 50 milyon Liraya çıkarıyoruz" dedi. Bakan Çağatay Kılıç, Kars'taki öğrenci yurt kapasitesinin 2 sene sonra 8 bin olacağı müjdesini de verdi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılmak üzere geldiği Kars'ta Valiliğin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Kars ve Sarıkamış'ın ülkemizin yanı sıra kendisi için de ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayarak, "Bundan yaklaşık 2 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde ilk kez Bakan olarak görevlendirilmemin ardından yaptığım ilk ziyaret programım Kars Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenleri olmuştu. O zaman 99.'ncusu yapılıyordu. Geçen sene Sarıkamış'ın 100.'ncü yılında tarihi bir katılımla çok daha farklı bir noktada yapılan anma yürüyüşü ve etkinlikleri ile vatanımız, milletimiz için mukaddesatı uğruna şehit olmuş ecdadımızı ve şehitlerimiz andık. Rabbim onlara rahmet eylesin. Bugün yine Kars'tayız. Yarın Sarıkamış Şehitlerinin 101.'nci anma törenlerini hep beraber idrak etmek için bir aradayız" dedi.

"KARS'TA YAPTIKLARIMIZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE ORTAYA KONULAN YOLDAKİ YÜRÜYÜŞÜN SONUÇLARIDIR"

Bakan Çağatay Kılıç, Sarıkamış Yürüyüşü vesilesi ile geldikleri Kars'ta yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Sadece bu anlamdaki programlar değil, yaptığımız diğer çalışmaları değerlendirme, yerinde inceleme, geleceğe dönük yapacağımız yatırımlarla alakalı olarak bir programı ortaya koyma şansımız oluyor. AK Parti Hükümetlerinin Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden itibaren başlayan Türkiye'deki kalkınma hamlesinin Kars'a da yansımasıyla da yapılan yatırımlar, Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu Hükümet Eylem Programı çerçevesinde yapacağımız çalışmalar kurucu iradenin ortaya koymuş olduğu yoldaki yürüyüşün sonuçlarıdır. Milletimizin ortaya koyduğu iradenin sonucunda geleceğe odaklandığı AK Parti yürüyüşüne verdiği destek ile başarılmış yatırımlardır hepsi. Bunlar bizim kişisel ortaya koymuş olduğumuz yatırımlar değildir. Biz vesilesi olabiliyoruz hepsinin. Elhamdülillah, Rabbimiz bize bunu nasip etti. Ve bu anlamda tüm Türkiyemizde yükselen böylesi eserlere vesile olmak işle ilgili görev bize verildi. Bunu layıkıyla yerine getirebilirsek kendimizi mutlu sayarız. Ama Rabbim'in bize vermiş olduğu güçle, milletimizin bize verdiği destekle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çizmiş olduğu bu yürüyüşte ancak ve ancak vesile olanlardan olabiliriz" diye konuştu.

"KARS'TA SPORTİF YATIRIM MİKTARI 35 MİLYON TL"

Kars'a yapılan yatırımları rakamlarla açıklayan Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdi vekillerimizle bir aradayız. Kars Milletvekillerimiz her zaman Kars'ın yatırımlardan payını alması için, ilçeleriyle, merkeziyle birlikte aktarılabilecek ne kadar destek var ise aktarılması için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu bizim Bakanlığımız ile alakalı da böyle oluyor. Bakanlığımız kurulduğu andan itibaren şu anda önümüzdeki rakamlar göre sadece sportif anlamdaki yatırımlar ile ortaya konan yatırım miktarı 35 milyon TL. Bununla beraber proje desteği ile yaptığımız çalışmalara da baktığımızda orada da 2,5 milyonluk bir destek söz konusu, dolaylı yoldan gelen destek. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile ilgili yapılan yatırımları da barınma ile ilgili yapılan yatırımları da devreye soktuğumuz zaman. Biz göreve geldiğimizde aşağı yukarı 2900 civarı bir kapasite vardı Kars'ta şu anda 4 bine yakın bir kapasite var. 2016 yani bu yazın devreye girecek olan kiralamalarımız ile beraber Kars'taki KYK kapasitesi 6 bini aşacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"KARS'TAKİ KREDİ YURTLAR KAPASİTESİ İKİ SENE SONRA 8 BİN OLACAK'

Şu anda Kars'ta bazı yurtların istenilen şartlarda olmadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Ama hızlı bir şekilde şuanda yapılan yurtlar devreye girmeye başladığı zaman arzuladığımız seviyeye gelecek. Aynı zamanda yatırım programında olan 400 kişilik ve 1000 kişilik yurtla beraber kendi öz yatırımımızla yapacağız, iki sene sonra 8 bine gelecek Kars'taki kredi yurtlar kapasitesi. Bu da ciddi anlamda Kars'ta barınma imkanını çözülmüş olduğu noktasına gelecek anlamına geliyor" dedi.

"KYK SADECE BARINMA İMKANI DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR EĞİTİM KURUMU NOKTASINDA'

KYK'nın yapılan proje ve faaliyetlerle bir eğitim kurumu durumuna geldiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Başbakanımızın takip ettiği dönüşümle Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndaki gençlerimize milli manevi değerlerin aktarılması aynı zamanda gönüllülere destek verilebilecek olan kurslar seminerlerle, kişisel gelişimi de sağlayacak olan kurslarla da KYK'nın, artık sadece barınma imkanı değil aynı zamanda da bir eğitim kurumu noktasına da gelmesi sağlanıyor" ifadesini kullandı.

"KARS'A BU YIL İÇERİSİNDE 15 MİLYONLUK BİR EK BÜTÇE AYIRACAĞIZ'

Bakan Çağatay Kılıç, Karslılara yeni yatırımların ve 15 milyon ek bütçenin müjdesini verirken şöyle konuştu: "Bugün artık her sene başı Kars'a gelmiş olmanın getirdiği ayrıcalığıyla, sportif anlamda yapılan yatırımlara baktım. Artık KYK tarafından planlanmış, yürüyen yatırımların dışında bir şey yapmamızı gerektirecek bir durum Elhamdülillah yok. Bu planlananların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamamız gerekiyor sadece. 35 milyon olan sportif yatırım Kars'ta bunu artırmamız gerekiyor. Dolayısıyla şöyle bir hedef koymamız gerekiyor. 4 senede 35 milyon olan sportif yatırımımızı bu sene 50 milyona taşıyalım. Şimdi eski stadyumun modern bir halde getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Önemli olan tribün sayısını artırmak değil, alt yapısı sağlam uzun yıllar sağlam kalacak olan ve tüm vatandaşlarımız tarafından da kullanılabilmesi önemli olan spor tesislerinin yapılması. Bu yıl içerisinde 15 milyonluk bir ek bütçe ayırarak bunu Kars'ta gerçekleştireceğiz. Kars'ın bundan iyi bir şekilde faydalanacağına inanıyorum."

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Bakan Çağatay Kılıç’tan Kars’a 15 Milyon Liralık Ek Yatırım Sözü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim