• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi
"GÖÇ KONUSUNDAN CİDDİ ETKİLENEN GENÇLERİN SPORTİF ÇALIŞMALARLA DESTEKLENMESİ, REHABİLİTE EDİLMESİ KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMA İRADEMİZ VAR"

IHAAW205317-SPO/04-03-2016

- BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, IOC BAŞKANI THOMAS BACH İLE BİR ARAYA GELDİ

- GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ:

- "GÖÇ KONUSUNDAN CİDDİ ETKİLENEN GENÇLERİN SPORTİF ÇALIŞMALARLA DESTEKLENMESİ, REHABİLİTE EDİLMESİ KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMA İRADEMİZ VAR"

- IOC BAŞKANI THOMAS BACH:

- "TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ'NDE BÜYÜK BİR ETKİSİ BULUNMAKTADIR"

- "MÜLTECİLERDEN OLUŞAN BİR TAKIMIN OLİMPİYATLARDA YARIŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

(FOTOĞRAFLI)

ANKARA (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi.

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç'ın bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Çağatay Kılıç, "Türkiye ile alakalı bir konu olduğunda her zaman uluslararası spor ve olimpiyat camiasında desteğini hissettiğimiz, bildiğimiz değerli bir dostumuzun Ankara'da, Türkiye'de olması bizi mutlu etmiştir" diye konuştu.

Göreve geldiğinden beri IOC Başkanı Bach ile yakın bir işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Kendisiyle her zaman iyi bir diyalog içerisindeyiz. Sayın Bach'a, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile olan yakın ilişkide aynı zamanda sportif anlamdaki herhangi bir konuda açık müzakere ortamı ve dostluğu için teşekkür ediyorum. Spor camiasını çok yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bach'ı da yakından tanımasından dolayı kendisinin de selamlarını iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, IOC, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TMOK'un geleceğe yönelik büyük çalışmalara imza atabileceğini kaydederek, "Örneğin göç konusundan ciddi etkilenen gençlerin sportif çalışmalarla desteklenmesi, rehabilite edilmesi konusunda ortak çalışma irademiz var. Bu anlamda bu konuları da burada görüşeceğiz" dedi.

IOC BAŞKANI BACH: "ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ"

IOC Başkanı Thomas Bach ise Bakan Çağatay Kılıç'a, sıcak karşılamasından dolayı teşekkür ederek, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Türkiye arasındaki uzun zamandır süregelen mükemmel ilişkilerden oldukça memnunuz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 1908 yılından bu yana Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan nadir ülkelerden biridir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ'NDE BÜYÜK BİR ETKİSİ BULUNMAKTADIR"

Türkiye'nin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde büyük bir etkisinin olduğunu ifade eden Bach, "Şu anda aramızda bulunan Prof. Dr. Sayın Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yürütme Kurulu'nun üyelerinden birisidir. Bu, genel olarak Türkiye ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi arasındaki mükemmel işbirliğinin bir göstergesi. Önceki toplantılarımızda da birçok konuyla ilgili görüşme fırsatımız oldu. Bu görüşmeler gösterdiğiniz misafirperverlik sayesinde hem çok iyi geçti hem de oldukça verimliydi" şeklinde konuştu.

"TÜRK HALKINA GÖÇMEN HALKA GÖSTERMİŞ OLDUĞU BÜYÜK DESTEKTEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye'nin, mülteci konularına ilişkin yaşanan krizde önemli rol oynadığı bir zamanda bu ziyaretin gerçekleştirdiğine dikkat çeken IOC Başkanı Bach, "Şüphesiz ki spor da bu krizden etkilenmektedir. Dolayısıyla, bu konuyla ilgili beraber çalışabiliyor olduğumuz için çok memnunum. Spordan, tüm insanlığın yararı ve Türk Hükümetinin insani çabaları dahilinde faydalanmak amacıyla çalışıyoruz. Türk Hükümetine ve Türk halkına göçmen halka göstermiş olduğu büyük destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MÜLTECİLERDEN OLUŞAN BİR TAKIMIN OLİMPİYATLARDA YARIŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Mültecilerden oluşan bir takımın olimpiyatlarda yarışmasını sağlayacaklarını belirten IOC Başkanı Bach, "Spor yoluyla, mülteci kamplarında onlara umut vermeye ve dikkatlerini başka yöne çekerek moral desteği sunmaya ve birbirlerini daha iyi anlayabilecekleri yollar bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda, mülteciler için bir destek programı kapsamında Milli Olimpiyat Komitesi ile yakın çalışıyoruz. Mültecilerden oluşan bir sporcu takımının Olimpiyatlarda yarışmasını sağlayarak tüm dünya mültecilerine umut aşılamayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede Rio'da gerçekleşecek Olimpiyatlarda bir takım oluşturmaları için son derece yetenekli mülteci sporcuları davet edeceğiz. Bu sporcular, Olimpiyat bayrağı ve Olimpiyat marşı eşliğinde stadyuma çıkacaklar. Bu tür bir takım ilk kez olimpiyatlarda yer alacak. Bu konuda sadece Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin değil aynı zamanda Türk Hükümeti ve şahsınızın desteğine güveniyoruz. Misafirperverliğiniz için yeniden çok teşekkür ederim ve tekrar böyle başarılı ve verimli bir görüşme yapmak adına Türkiye'ye gelmek için can atıyorum" şeklinde konuştu.

Görüşmeye, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, görüşmenin sonunda IOC Başkanı Thomas Bach'a Türk kahvesi seti hediye etti.

(BH-BH-S)

04.03.2016 21:13:53 TSI

NNNN

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, IOC Başkanı Thomas Bach İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim