• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Çağatay Kılıç 2017 Erzurum EYOF Toplantısına Başkanlık Etti

Bakan Çağatay Kılıç 2017 Erzurum EYOF Toplantısına Başkanlık Etti
"Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nde güzel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum"

"Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nde güzel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum"

"Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp ülkelerine yollayacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin uluslararası organizasyonları düzenleme konusunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, "Bugüne kadar Türkiye'de gerçekleştirilmiş tüm uluslar arası organizasyonlar gibi 2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nde de güzel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun ilk toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Bakanlık makamında yapılan 2017 EYOF Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısına; Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, EYOF Sportif Değerlendirme Kurulu Üyesi Kaan Ark katıldı.

"Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp ülkelerine yollayacağız"

Bakan Çağatay Kılıç, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, 2017 EYOF için kurulan Hazırlık Düzenleme Kurulu'nun ilk toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, "Nasıl bir hazırlık dönemi geçireceğimizi, neler yapacağımızı, elimizdeki imkanları nasıl kullanacağımızı ele alacağız. Eklenmesi gereken çalışmalarla ilgili ilk değerlendirmeyi yapacağız. Genel çerçeveyi görüp yolumuzu çizip, inşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde bu hazırlıklarımızı yapacağız ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp ülkelerine yollayacağız" dedi.

Türkiye'nin uluslar arası organizasyonları düzenleme konusunda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bugüne kadar Türkiye'de yapılmış olan tüm uluslar arası organizasyonlar gibi Erzurum'da da güzel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum. Biz bu konularda artık büyük bir tecrübe içerisindeyiz. Güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum. Daha önce 2019 olarak planlanmış olan daha sonra belli gelişmeler neticesinde 2017'ye kaydırılmış olan bu organizasyonu inşallah en güzel şekilde yapacağız" diye konuştu.

Avrupa'nın en önemli spor organizasyonlarından birisi olan ve 14-17 yaşları arasındaki yaklaşık 1500 sporcunun katılacağı, 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali Şubat 2017'de Erzurum'da yapılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim