• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ilk ziyaretini Gaziantep Valiliğine gerçekleştirdi. Bakan Bozkır'ı Gaziantep Valiliği önünde Vali Ali Yerlikaya karşıladı. Ziyarete Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel, Bakan Bozkır'ın Yardımcısı Ali Şahin katıldı.

Gaziantep Valiliğinde şeref defterini imzaladıktan sonra konuşan Bakan Volkan Bozkır, Gaziantep'e olan sevgisinden dolayı yardımcısının ve sağ kolunun Gaziantepli olduğunu ifade etti. Sivil toplumun demokrasinin temeli olduğunu belirten Bakan Bozkır, sivil toplum olmadan demokrasinin gelişmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Bakan Bozkır, "Bugün, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sivil toplum sayısına ulaştığımızdan dolayı mutluluk içerisindeyiz. 80'li yıllarda 50 kadar sivil toplumu olan bir ülkede, bugün 108 binin üzerinde bir toplum kuruluşunun olduğu bir noktadayız. Dolaysıyla sivil toplumu ne kadar güçlendirirsek, o kadar yeni fikirler, yeni vizyonlar, gerekirse yapıcı tenkitler ortaya çıkar. Her bakımdan, ülkenin gelişmesi de mümkün hale gelir. Dolaysıyla, bugünkü sivil toplumla buluşmamızda, onları dinleyeceğiz. Onlara söz vereceğiz ve onların fikirlerinden yaralanmaya çalışacağız. Bu arada Avrupa Birliği projeleri bakımından, gerçekten önemli kaynaklar var elimizde. 2014 yılına kadar 4,7 milyar Euro kaynak kullandık. Önümüzdeki 2020 yılına kadar da 4 buçuk milyar Euro hibe yardımı için anlaşma sağlandı. Buradaki en önemli husus illerimizin kendi projelerini gerçekleştirmeleri ve bu projeleri kabul ettirmeleridir. Çok önemli bir süreç. Bir yanda proje sahipleri kendi alın terleriyle ürettikleri projelerin karşılığını maddi kaynak olarak alıyorlar. Bu şekilde de gelişme sağlıyorlar. Gaziantep bu açıdan hem olumlu hem de aslında yeterli demeyeceğimiz bir rakama sahip. Bugüne kadar 572 projeye 111 milyon Euro kaynak sağlandı. Ancak Gaziantep'imizin potansiyelini düşündüğümüzde, belki bunun birkaç misline çıkarabileceğimiz imkanlar olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

ERASMUS PROJELERİ

Erasmus projelerine de değinen AB Bakanı Volkan Bozkır, Erasmus Projeleri kapsamında yaklaşık 600 milyon Euro kaynak kullandıklarını kaydetti. Bozkır, "Erasmus projelerinden 400 bin insanımız yararlandı. Bunlardan 300 bini yurt dışına gitme imkanına kavuştu. Ersamus'ta 100 bin proje üretildi. Bunların 26 bini kabul edildi. Erasmus çerçevesinde, Gaziantep'te de 500 proje üretildi. Burada bugüne kadar 410.5 milyon Euro kaynak kullanıldı. Hem çevre illerde hem de ülke çapında Gaziantep Ersamus projeleri bakımından üst sıralardadır. Bin 300 öğrenci ve akademisyen, sadece Gaziantep'ten yararlandı. Avrupa Birliği projeleri içerisinden en önemlilerden bir tanesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Hanım'ın gerçekten bir rekor süratle gerçekleştirdiği Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsüdür. Bu da benim şahit olduğum en büyük hızda ve gerçekten enerjiyle gerçekleştirildi. Burada 10 milyon bütçe sayın başkanımızın çabalarıyla Türkiye'ye sağlandı. Gaziantep bakımından, Nizip atık su ve içme suyu projesi 30,4 milyon Euro kapasiteye sahiptir ve bu çevre alt yapısının güçlendirilmesi, önemli kazanımlar sağlanması için çok önemli bir projedir. Avrupa Birliği fonlarından finanse edildi. Sivil toplum kuruluşları tarafından getirilen 60 projeye de 10,3 milyon Euro kaynak sağlandı. Bölgesel ekonomik kalkınma alnında da Gaziantep'le ilgili 2 proje 12,7 milyon Euro kaynak verildi. Gaziantep Teknoparkı'nın araştırma ve geliştirilmesi projesi bunlardan bir tanesidir buna 7,7 milyon Euro kaynak sağlanmıştır. Ve Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin teknoloji üssü haline gelebilecekse burada önemli bir katkı sağlanmış oldu. KOBİ'lerin güçlendirilmesi amacıyla da 5 milyon Euro kaynak sağlandı. Sivil topluma önem veriyoruz. İnşallah 2020 yılına kadar 190 milyon Euro, sadece sivil toplum için kullanılacak. Bu yıl da 11 milyon Euro'luk kaynak var" dedi.

"BENİM GAZİANTEP'E OLAN SEVGİM BİR BAŞKA"

Gaziantep'e olan sevgisinin bir başka olduğunu da söyleyen Bakan Bozkır, "Bunun bir göstergesi olarak da bakan yardımcımı, eski bir Gaziantep Milletvekili olan kardeşimiz Ali Şahin'i seçtim hiçbir şey bile değilse, bu ile olan sevgimin büyük göstergesi de sağ kolumun Gaziantepli olmasıdır" ifadelerini kullandı.

HD-SD-HA-Y)

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Bakan Bozkır’dan Gaziantep Valiliğine Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim