• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Bozdağ,sert konuştu!

Bakan Bozdağ,sert konuştu!
“Ben böyle bir şey demedim, bunu diyen namussuz ve şerefsizdir. Ama bunu dediğimi ispat etmeyende namussuz ve şerefsizdir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiçbir Cumhuriyet Savcısını arayarak bu soruşturmaları yapmayın, durdurun, bunların üzerine örtün, bunları yapamayın demediğini belirterek, “Ben böyle bir şey demedim, bunu diyen namussuz ve şerefsizdir. Ama bunu dediğimi ispat etmeyende namussuz ve şerefsizdir. Şerefsizin ta kendisidir. O kadar ellerinizde kaset, tutanak varsa ne varsa hepsini ortaya koyun" dedi.

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bozdağ, “Burada açıklıkla ifade etmek isterim ki hiçbir Cumhuriyet Savcısını arayarak bu soruşturmaları yapmayın, durdurun, bunların üzerine örtün, bunları yapamayın demedim. Bunu ben böyle bir şey demedim, bunu diyen namussuz ve şerefsizdir. Ama bunu dediğimi ispat etmeyende namussuz ve şerefsizdir. Şerefsizin ta kendisidir. O kadar ellerinizde kaset, tutanak varsa ne varsa hepsini ortaya koyun. Ben çok net söylüyorum. Ben cumhuriyet savcıların görevlerini neye göre yaptığını bilen birisiyim. Mevzuat çerçevesinde görev yaparlar, soruşturmanın nasıl yapılacağını kanunlar gösterir. Benim Adalet Bakanı olarak bir soruşturmayı durdurma, üzerine örtme gibi bir yola tevessül etmem asla mümkün değildir. Bekir Bozdağ böyle bir şey dememiştir" dedi.

Masumiyet karinesinin daha önce dile getirildiğini ve geçmişte çok konuşulduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bir Adalet Bakanı olarak, gizli olan soruşturmanın televizyondan adeta canlı yayında verilir gibi detaylarına dair görüntülerini gördüğümde ben rahatsız olmayayım mı? Soruşturma gizli, bu gizli soruşturma böylesi aleni bir şekilde yapılması doğru mu, hukuk ihlal edilirse doğru mu? Soruşturmanın gizliliğinin en önemli nedeni insanların onur ve haysiyetinin, masumiyetinin korunmasıdır. Burada parlamentoda hepimiz büyük bir yanlış yapıyoruz, devam eden soruşturmalarla ilgili onları sanık yaptık, onları mahkum yaptık ve cezasını kestik. Bu parlamentoya yakışmaz. Bırakın hukuk işlesin. Hukuk işlediği zaman doğru kararı mutlaka verecektir. Kimsenin savcı ayarlaması söz konusu değildir" dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakim ve savcıların ataması 1’nci daire tarafından yapılmaktadır. HSYK Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı’nın 1’nci dairenin toplantısına katılması, görüş bildirmesi mümkün değildir. Benim görüş bildirmediğim bir konuda beni bununla itham etmek yakışıksız olmuştur. Bu tamamen 1’nci dairenin yaptığı bir tasarruftur. Kamuoyunda sanki tasfiye yapılıyormuş gibi bir değerlendirme yapılıyor. Kararnameler resmi gazetede yayınlanıyor. Bakarsanız orada bunların büyük bir kısmının mazeret kararnamesi olduğunu, taleplerine göre yapıldığını, mazeret kararnamesi olduğunu göreceksiniz. Başka bir şeymiş gibi taktim edildiğini görüyoruz."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim