• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti
Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, il merkezindeki programının ardından Tatvan ilçesine geldi.

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, il merkezindeki programının ardından Tatvan ilçesine geldi.

Tatvan'da yarın katılacağı yeni adliye binası açılış töreni öncesi ilçe ziyaretine Tatvan Belediyesi ziyaretiyle başlayan Bakan Bozdağ'ı belediye önünde Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile birlikte Tatvan Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Bozdağ, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'dan ilçenin durumu ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Belediyenin çalışmaları, hayata geçirilen projeler ve planlanan projelerle ilgili Bakan Bozdağ'a brifing veren Başkan Aksoy, Tatvan'a yapılması planlanan Bitlis havaalanı, çevreyolu projesi ve afet kodu sorunu hakkında bilgilendirerek projelerle ilgili Bozdağ'dan destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Bozdağ'a, Bitlis'in bölgede havaalanı olmayan iki ilden biri olduğunu hatırlatan Başkan Aksoy, "Bizim Bitlis'te havaalanı ile ilgili sıkıntımız var. Zaten bu bölgede havaalanı olmayan sadece iki ilimiz var. Bunlardan biri Tunceli diğeri ise Bitlis'tir. Tunceli'nin arazi yapısından dolayı bir sıkıntı olduğu için yapılamıyor, ancak Bitlis için düşünülen havaalanı için Tatvan ilçemizde uygun arazi ayarlanıp yer kamulaştırıldı. Sayın Başbakanımız da son Bitlis ziyaretinde Tatvan'da yapılacak olan Bitlis havaalanı için söz vermişti. İnşallah havaalanı yapılması noktasında desteklerinizi istiyoruz. Ayrıca Tatvan'ın diğer bir sıkıntısı da çevre yolunun olmamasından kaynaklı oluşan trafik yoğunluğudur. Bu sıkıntı nedeniyle Tatvan'da trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Bu konuda da destek istiyoruz. Diğer büyük bir sorunumuz ise yaklaşık 20 yıldır devam eden afet kodu sorunudur. Bu sorunun çözümü noktasında da girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bu konuda destek olunursa uzun süredir devam eden bir sorunumuz daha çözüme kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.

Sorunların çözümü noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Bakan Bozdağ ise, "Daha önce de Tatvan'a gelmiştim ve Ramazan programına katılmıştım. Gerçekten Tatvan çok güzel bir ilçemizdir. İlçenin bazı sorunları da var, onlar da kısa sürede çözülecektir. İnşallah Tatvan için hazırlanan projelere destek sunacağız" dedi.

Ziyaret sonunda ise Başkan Aksoy tarafından Bakan Bozdağ'a ilçenin tanıtımı için Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi tarafından ortak olarak hazırlanan Tatvanname isimli kitaplardan hediye edildi.

Belediye ziyaretinin ardından kalacağı otelde düzenlenen akşam yemeğine katılan Bakan Bozdağ, yarın ise yeni adliye binasının açılış törenine katılacak.

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti

Bakan Bozdağ’dan Tatvan Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim