• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Bozdağ, "Venedik Komisyonunun raporunun itibarı yoktur"

Bakan Bozdağ, "Venedik Komisyonunun raporunun itibarı yoktur"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Venedik Komisyonunun anayasa değişikliği ile ilgili hazırladığı rapora ilişkin,"Türkiye'deki olup bitenleri objektif yansıtmayan,...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Venedik Komisyonunun anayasa değişikliği ile ilgili hazırladığı rapora ilişkin,"Türkiye'deki olup bitenleri objektif yansıtmayan, teknik ve uzman görüşü içermeyen tamamen CHP ve HDP'nin siyasi görüşlerini Venedik Komisyonu görüşüne dönüştüren bu raporun bir itibarı yoktur" dedi.

Bakan Bozdağ, Alman basınında ve bazı basın yayın organlarında yer alan Venedik Komisyonunun anayasa değişikliğine ilişkin raporunu değerlendirdi. Venedik Komisyonu raporunun adil ve tarafsız olmadığına işaret eden Bakan Bozdağ,"Venedik Komisyonu Cuma günü Türkiye aleyhinde bir rapor kabul etti. Venedik Komisyonu teknik bir komisyondur, uzman görüşü verir sadece. Ancak Türkiye hakkında Venedik Komisyonunun kabul ettiği rapor teknik bir rapor değildir. Tamamen siyasi bir rapordur. Venedik komisyonu Türkiye'deki anayasanın, halk oylaması sürecinde ortaya koyduğu raporla hayırdan yana çokta net bir şekilde taraf olmuştur. Çünkü Venedik Komisyonu raporu adil değildir, objektif değildir. Subjektiftir, siyasidir. Tamamen baştan sona CHP ve HDP'nin anayasa ve anayasa komisyonu ve genel kurul görüşmeleri sırasında söylediklerinin kendi internet sitelerinde yayınladıkları görüşlerin derli toplu bir arada ifade edilmesinden ibaret bir rapordur" dedi.

"CHP ve HDP'nin siyasi görüşleriyle rapor hazırlanmıştır"

Venedik Komisyonunun teknik bir komisyon olduğunu belirten Bozdağ,"Ancak Türkiye'nin muhalefet bir partisi dili ve üslubuyla bir rapor alınmıştır. Komisyon bu raporuyla Venedik Komisyonunun saygınlığına çok büyük bir leke sürmüştür. Bizim açımızdan Türkiye'deki olup bitenleri objektif yansıtmayan teknik ve uzman görüşü içermeyen tamamen CHP ve HDP'nin siyasi görüşlerini Venedik Komisyonu görüşüne dönüştüren bu raporun bir itibarı yoktur. Buradan bu raporu referans gibi gören ve göstermek isteyen çevrelere de seslenmek istiyorum. Kim ki bu raporu referans alarak Türkiye'deki anayasa değişiklikleri hakkında bir kanaat ve karar oluşturursa kesinlikle yanlış bir kanaat oluşturmuş olur ve yanlış bir karar vermiş olur çünkü gerçeklere dayanmayan bir rapor üzerinden kanaat oluşturulamaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim