• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Bozdağ: HDP kendisinden bekleneni yaptı

Bakan Bozdağ: HDP kendisinden bekleneni yaptı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de teröre karşı ortak mutabakat bildirisine imza atmayan HDP için, "Şaşırtıcı değildir, HDP kendisinden bekleneni yaptığı...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de teröre karşı ortak mutabakat bildirisine imza atmayan HDP için, "Şaşırtıcı değildir, HDP kendisinden bekleneni yaptığı kanaatindeyim." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Yozgat'a geldi. Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaları ziyaret eden Bakan Bozdağ ve Işık, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorunlarını cevapladı.

Teröre karşı ortak mutabakat bildirisine imza atmayan HDP'nin tutumu ile ilgili bir soruya Bakan Bozdağ, "Parlamento milletin temsil edildiği, bir yer milletin temsilcileri, millete sıkılan, milletin evlatlarına sıkılan, askerine, polisine, ordusuna ve devletine sıkılan terör kurşunlarına karşı birlik olunması birlikte tavır konulması, doğru olandır. Maalesef HDP sadece bu gün değil, daha önce BDP, DTP gibi bu çizgide olan partilerin tamamı, terör karşısında, parlamento, bildiri yayınlamak istediğinde bildiriler altına imza atmamıştır. Bugünde bu tavrını HDP sürdürmüştür. Şaşırtıcı değildir, HDP kendisinden bekleneni yaptığı kanaatindeyim." diye konuştu.

HDP'nin terör konusunda samimi yaklaşım içerisinde olmadığını vurgulayan Adalet Bakanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Bir yandan barış, bir yandan insanlar ölmesin diyeceksiniz, başkalarını suçlayacaksınız, öte yandan da terörü lanetlemeyeceksiniz, teröre karşı ortak bir duruşun altına imza atmayacaksınız. Bu samimi bir yaklaşım değildir. HDP şu anda PKK teröristlerinin ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma gayreti içerisindedir. Öte yandan da PKK terör örgütünü meşrulaştırma çabası içerisindedir, terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı başaramamıştır. Hükümete, devlete dönük yaptığı eleştirilerin milyonda birini PKK terörüne karşı koymamıştır. Hendekleri kapatın, barikatları kaldırın, silahları susturun, dağdan inin, terörü bırakın, şiddeti bırakın lafını bir türlü söyleyememiştir. O yüzden HDP'nin bu tutumu bizim için yadırganan bir tutum değildir. Buradan diyorum ki HDP'lilere ağzınıza bir daha barış sözü almayın. Bir daha insanlar ölmesin sözünü almayın. Çünkü bunlar sizin ağzınıza yakışmıyor size hiç yakışmıyor. Bunlar samimiyetsiz tutumlarının bir ispatıdır."

Bakan Bozdağ: HDP kendisinden bekleneni yaptı

Bakan Bozdağ: HDP kendisinden bekleneni yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim