• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Bozdağ: “HDP Bildiriye İmza Atmayarak Kendine Yakışanı Yapmıştır”

Bakan Bozdağ: “HDP Bildiriye İmza Atmayarak Kendine Yakışanı Yapmıştır”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin şuanda PKK'lı teröristlerin ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma gayreti içerisinde olduğunu söyleyerek, HDP'nin...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin şuanda PKK'lı teröristlerin ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma gayreti içerisinde olduğunu söyleyerek, HDP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza atmayarak kendine yakışanı yaptığını kaydetti.

Yozgat'ta askeri teçhizat üretimi yapan bir firmayı gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröre karşı yayınlanan bildiriye HDP'nin imza atmayarak kendisine yakışanı yaptığını belirtti. Bozdağ, "Parlamento, milletin temsil edildiği bir yer. Milletin temsilcileri, millete sıkılan, milletin askerine, polisine, ordusuna ve devletine sıkılan terör kurşunları karşısında birlik olması, birlikte tavır koyması doğru olandır. Maalesef HDP sadece bugün değil, daha önce BDP, DTP gibi HDP çizgisinde olan partilerin tamamı terör karşısında parlamento bildiri yayınlamak istediğinde bildirilerin altına imza atmamışlardır. Bugün de bu tavrını HDP sürdürmüştür. Şaşırtıcı değildir, HDP kendisinden bekleneni yaptığı kanaatindeyim. Bir yandan barış, bir yandan insanlar ölmesin diyeceksiniz, başkalarını şiddetle suçlayacaksınız, öte yandan da terörü lanetlemeyeceksiniz, teröre karşı ortak bir duruşun altına imza atmayacaksınız. Bu samimi bir yaklaşım değildir" dedi.

HDP'nin şuanda PKK teröristlerinin ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma gayreti içerisinde, öte yandan da PKK terör örgütünü meşrulaştırma çabası içerisinde olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "PKK-PYD-YPG ve diğer terör örgütleri ile arasına maalesef mesafe koymayı başaramamıştır. Hükümete, devlete dönük yaptığı eleştirilerin milyonda birini PKK'ya yapamamıştır. "Hendekleri kapatın, barikatları kaldırın, silahları susturun, dağdan inin, terörü bırakın, şiddeti bırakın" lafını bir türlü söyleyememiştir. Yani o yüzden HDP'nin bu tutunu bizim için yadırgatıcı bir tutum değildir. O yüzden buradan diyorum ki HDP'lilere ağzınıza bir daha barış sözünü almayın. Bir daha insanlar ölmesin sözünü almayın. Çünkü bunlar sizin ağzınıza yakışmıyor, size hiç yakışmıyor. Samimiyetsiz tutumlarının ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim