• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Bozdağ, Demirtaş Ve CHP’li Erdem’e Yüklendi

Bakan Bozdağ, Demirtaş Ve CHP’li Erdem’e Yüklendi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP ve CHP'nin Rusya ile İran konusundaki tutumlarını eleştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP ve CHP'nin Rusya ile İran konusundaki tutumlarını eleştirdi. Bakan Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Lavrov'a saygı duruşu yaptığını, CHP'li Eren Erdem'in ise "Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse ben İran'ın yanında yer alırım" diyebildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yarın Antalya'nın Kundu bölgesi Adalet Bakanlığı tesislerinde gerçekleştirilecek Yargı Mensupları Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapmak üzere geldiği kentte partisinin il binasında partililerle bir araya geldi. Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklendi. Antalyalı seçmenlere 1 Kasım seçimlerindeki başarıdan dolayı teşekkür eden Bozdağ, Antalya'da milletvekili sayısının artmasından memnun olduğunu belirterek, bunun kalıcı olması temennisinde bulundu. Güçlü iktidarın nimetinin Antalya'ya ve diğer tüm illere faydası olacağını belirten Bakan Bozdağ, "Güçlü iktidar olmadığı zaman işlerinizin iyi olma şansı olmuyor. Türkiye için Ankara çok önemli. Ankara'da güçlü iktidar olursa bunun nimeti Antalya'ya da, 81 ile de ulaşır. Ankara'da hava kötü olursa bu hava her yere ulaşır" dedi.

"SURİYE'DEKİ YANGINA KULAĞINI KAPATIP UYUYANLARIN İNSANLIĞINDA SORUN VAR"

Bakan Bozdağ, Türkiye'nin etrafının yangın yeri haline geldiğini ve Suriye'de büyük bir yangının olduğunu söyledi. Türkiye'nin içinde de iç sorunların olduğunu belirten Bozdağ, "İçimizde PKK ve başka terör örgütleri ve onların yaktığı ateş var. Bunların içinde Türkiye'nin ayakta durması ve geleceğe taşınması son derece önemlidir. Suriye ile Türkiye arasında 910 kilometre bir sınır var. Sınırın ötesi ile bu yakası akrabadır. Tarihi ortalıklar var. Böylesi bağlarla bağlı olduğumuz bir yerde çıkan yangına sessiz kalamayız. Yan apartmanınızda yangın çıksa insanlar "Gelin kurtarın" dese insansanız ve vicdanınız varsa bu yangını söndürmeye gidersiniz. Gücünüz yetmezse gücü yetenleri çağırırsınız. Olmadı oradan kurtarabildiklerini kurtarmaya çalışırsınız. Kulaklarınızı kapatıp uyuyamazsınız. Eğer uyuyorsanız sizde insan olma noktasında sorun var. Bazı çevreler böyle bir durumda yananların çığlıklarına karşı Türkiye'yi kör ve sağır gibi davranmaya zorluyor. Bizde bu milletin hükümeti olarak bu yangın karşısında insan olmanın gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

"HENDEKLERİ KAZANLARIN BAŞINA GEÇİRECEĞİZ"

Bakan Bozdağ, Güneydoğu Anadolu'da özellikle Diyarbakır'da kazılan hendeklere de değindi. Türkiye'nin iç ve dış tüm terör örgütleri ile aktif mücadelesinin devam ettiğini belirten Bozdağ, "Türkiye, PKK ve DHKP-C, hem de diğer terör örgütleriyle aktif mücadelesi vardır. Bu mücadele kararlı bir şekilde sürmeye devam edecektir. Bundan kimse endişe etmesin. PKK terör örgütü bazı yerlerde hendekler kazıyor. Mayınlarla, bombalarla, tuzaklarla hem sivilleri hem de polisimizin hayatına kast etmektir. Sokaklara hendekler kazılıyor ve içlerine mayınlar koyup araçlar geçerken patlatılıyor. Terör eylemlerini gerçekleştirenlerin üzerine gidince oradan başka sesler çıkıyor. Buradan o hendekleri kazanlara ve destek verenlere seslenip o hendekleri ortadan kaldırmak ve o hendekleri kazanların başına geçirmek bizim vazifemiz" dedi.

CHP'YE YÜKLENDİ

Bakan Bozdağ, isim vermeden muhalefet partilerini de eleştirdi. Hükümetin terörle mücadele konusunda yaptıklarını muhalefet partilerinin görmediğini belirten Bozdağ, "Bazı siyasi partiler TBMM'de bunu görmüyor. Hükümetin sokağa çıkma yasağını eleştiriyorlar. Bir yıla kadar yoktu da şimdi neden var kimse bunu sormuyor. Sokağa çıkma yasağının karar alınmasının gereği, nedenini kimse sormuyor. Terör orada hendek kazıp ellerinde bomba ve silahlarla bekleyecek, hükümet buna seyirci kalacak böyle bir şey olabilir mi? Bunun yüzde 1'ini hiç olmazsa dönün terör örgütüne söyleyin. Siz Türkiye'den, Türk Devleti'nden mi yanasınız toksa terör örgütünden mi? CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri bu konuda hükümete söylediklerinin milyonda birini PKK'ya söylemiyorlar. Askeri ve polisi şehit edenlerden mi yoksa Türkiye'den mi yanasın? Hükümet vazifesini yaparken eleştirilmez, takdir edilir" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ TAHİR ELÇİ OLAYININ AYDINLATILMASINI İSTEMİYOR"

Bakan Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayının aydınlatılması için hükümetin çalıştığını söyledi. Bu çalışmaların terör örgütlerince engellenmeye çalışıldığını ve olayın aydınlatılmasından terör örgütünün rahatsız olduğunu belirten Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tahir Elçi çıkan bir çatışmada kim tarafından belli olmayan bir şekilde vuruldu ve vefat etti. Olayın ardından olay yerini inceleyen başsavcı ve olay yeri inceleme ekipleri PKK tarafından silahlarla tarandılar. Olay yerini inceleyenlerin üzerine roket atıldı. Olay yeri inceleme yerindeki inceleme sağlıklı olarak yapılamadı. Olayın failine ulaşmak için çalışan polislerin üzerine yine uzaktan ateş açıldı. Maalesef onlar görevlerini sağlıklı bir şekilde yapamadan geri döndüler. Ertesi gün olay yerine gidenlere yine uzaktan ateş açıldı, roket atıldı. Delillerin toplanmasından PKK son derece rahatsız. Bu ölümün aydınlatılmasını terör örgütü çok net bir şekilde istemiyor. Katil devlet diye propaganda yapmak için istemiyor. Katil ortaya çıkınca bunu diyemeyecekler, o yüzden gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek için her şeyi yapıyorlar. "Hükümet bu işin ortaya çıkmasını istemiyor" diye kirli propaganda yapıyor. AK Parti hükümeti olayın üstünün örtülmemesi için çalışıyor. Çok açık bir şekilde hakikatten korkuyorlar, bütün suçlular hakikatin ortaya çıkmasından korkarlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada olayın aydınlatılması için gereğini yapacağız" dedi.

CHP'YE "TÜRKİYE'NİN MUHALEFETİ OL" ÇAĞRISI

Türkiye ile kimin arasında ihtilaf varsa muhalefetin hep onlardan yana olduğunu ve hep Türkiye'nin haksız olduğunu savunduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Türkiye ile Suriye arasında sorun var, Suriye haklı. Rusya ile aramızda sorun var, Putin haklı, Erdoğan haksız diyor muhalefet. Türkiye ile kimin ihtilafı varsa hep onlar haklı, hep Türkiye haksız. Böyle bir muhalefet olabilir mi? Türkiye'ye karşı değil Türkiye'nin muhalefeti olmasını tavsiye ediyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesi ve CHP Milletvekili Eren Erdem'in İran'la ilgili tweetini de eleştiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"HDP Eş Genel Başkanı Rusya'ya gitti. Düşünün bir ülke ile diğeri arasında bir sorun var. O sorunu da muhalefetin genel başkanı gidip Rusya'ya "Siz haklısınız" diyor. Türkiye'de siyaset yapan bir partinin işi midir. Gitti orada Lavrov'a bağlığını ilan etti. Türkiye'ye zarar vermek için bağlığını yaptı, esas duruşunu yaptı geldi. Paralel yapıda aynısını yapıyor. Allah'ın izniyle onların Türkiye'ye zararı olamaz. CHP'nin bir milletvekili var, onun ismini burada söylemeyeceğim. "Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse ben İran'ın yanında yer alırım" diyebiliyor. Bunu söyleyen insan o ülkenin meclisinde görev yapma hakkına sahip midir? Sen bunu nasıl yaparsın diye hesap sorması gerekmez mi? Ama genel başkanı ne diyor, "Ben yedirmem" diyor. Kimsenin de yemeye niyeti yok. Bunun adı ihanet ve hainliktir. Başka bir tabirle bunun karşılığı yok" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim