• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Bozdağ: Cezaevlerinde bin 300 Suriyeli bulunuyor

Bakan Bozdağ: Cezaevlerinde bin 300 Suriyeli bulunuyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün itibariyle cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olmak suretiyle bin 300 Suriyelinin bulunduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün itibariyle cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olmak suretiyle bin 300 Suriyelinin bulunduğunu açıkladı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının tümü üzerinde görüşmelere başlanıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Yazı İşleri Müdürlüğü sınavının Adalet Bakanlığı tarafından değil, Ankara Batı Adliyesi Adalet Komisyonu'nun yaptığını belirten Bozdağ, "Bizim sınava herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil. Tamamen kendi şartları içinde yapıldı." dedi.

Adli Yargı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü ünvanında toplam 7 bin 741 adayın sınava girdiğini anlatan Bozdağ, "7 bin 355 kişi yazılı sınavda 60 ve üzeri puan alarak sınavda başarılı oldu. Açılan kadronun 5 katına kadar aday sözlü sınava alındığından, 6 bin 108 aday sözlü sınava girmeye hak kazandı. Ankara Batı Adliyesi'nde sözlü sınav yapıldı. Sonuç itibariyle adaylardan 305'i asil 83'ü yedek olarak başarılı oldu. Yazılı sınavda 90-100 arasında puan alan adaylardan 305'i asil, 83'ü yedek olarak başarılı olmuştur." diye konuştu.

Sınava çok sayıda insanın girdiğini, 4 yıldır sınavın yapılmamasının da beklentileri yükselttiğini ifade eden Bozdağ, "Eleştiriler yapılmıştır. İşin doğrusu tamamen tarafsız ve bağımsız bir komisyon sınav yapmıştır. Bizim sınava müdahalemiz söz konusu değildi. Bizim etkimizin olmadığı bir komisyondan dolayı sorumlu tutulmamız doğru değil. Eleştiriler geldikten sonra bakanlık olarak sınav yapılma usulüne ilişkin yönetmeliğin incelenmesini ve bu konuda bir değişiklik yapılması talimatı verdim. Arkadaşlarımız çalışıyor. Bu yönetmeliği değiştirerek daha uygun, bu eleştirilerin olmadığı bir yapıya nasıl kavuşturabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Sayın bakan, 90 puan alan bölgesinden birinci. Bunların nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar siyasi. Adaletsizliği sağlayan sizin uygulamalarınızdır. Sorumluluktan kurtulamazsınız. Vicdanınız rahat mı?" sorusuna Bozdağ, "Sorumluluktan kurtulmak niyetinde değiliz. Sınavı kazanamayan herkes bizi suçluyor. Mülakatlar bugüne kadar yapılıyor, niye gündeme gelmiyor? Bizden önce de var. Deliliniz varsa idare mahkemesi orada, cumhuriyet savcılıkları orada. Bakanlık olarak bize müracaat edin, kimin ihmal ve kusuru varsa ben gereğini yaptırırım. Ama herkes konuşuyor. Yandaş falan yok. Size göre öyle. Bu bir komisyon tarafından yapılıyor. Bu sınava müdahalemiz söz onsu değil." cevabını verdi.

2015 yılında 2 bin 400 Suriyelinin tutuklu veya hüküm girmek suretiyle cezaevine girdiğini kaydeden Bozdağ, "Bugün itibariyle cezaevlerinde bin 300 Suriyeli bulunmakta." bilgisini verdi. Suriyelilerle ilgili kayıtların sınırlarda giriş esnasında orada bulunan ekiplerce tutulduğunu anlatan Bozdağ, "Ama kayıt dışı olan Suriyeliler olduğu biliniyor. Bunlarla ilgili valilikler ilgili emniyet birimi gerekli kaydı yapıyor. Buralarla ilgili sorumların çözümü için ilgili bakan arkadaşlarımız çalışıyor." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim