• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bakan Avcı’dan gurbetçilere düğün çağrısı

Bakan Avcı’dan gurbetçilere düğün çağrısı
Eskişehir'de gurbetçi vatandaşlarla buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof.

Eskişehir'de gurbetçi vatandaşlarla buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düğün çağrısını yineledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılamak üzere Eskişehir'de bulunan Bakan Nabi Avcı, Fatih Mahallesi'ndeki bir salonda gurbetçi vatandaşlar ile buluştu. Avrupa'da Türklerin yılda 50 bin düğün yaptığına dikkat çeken Bakan Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını yineledi.

Belediyelerin çağrıya katkıda bulunduğunu anlatan Bakan Avcı, "Bundan bir ay önce Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde turizm temsilcilerini topladı ve onlara dedi ki, "Yeni bir kampanya başlatıyoruz. Avrupa'da yaşayan 6 milyon Türk'e bir mesajımız var" dedi. Gelin tatillerinizi Türkiye'de geçirin. Turizmimiz 2016 yılında ciddi bir darboğazdan geçti. Hem Rusya ile yaşadığımız uçak krizi sebebiyle, hem Türkiye'deki terör saldırılarının Avrupa'ya çok farklı yansıtılması sebebiyle, sanki baştan başa ülke yanıyormuş gibi haberler yapıyorlardı. Halbuki o zaman binlerce turist Antalya'da tatilini yapıyordu. Cumhurbaşkanımız dedi ki, "Avrupa'daki Türklere çağrım var gelsinler tatillerini Türkiye'de geçirsinler, sadece kendileri değil, mümkünse yabancı arkadaşlarını, komşularını, dostlarını da getirsinler, onlar da Türkiye'nin misafirperverliğini gösterelim." Ayrıca şunu da söyledi; "Bakın Avrupa'daki Türkler, senede 50 bin düğün yapıyoruz. Avrupa'daki Türkler olarak, ciddi masraflar yapılıyor." Gelin helikopterleri falan başlamış. Çok ciddi masraflar yapılıyor, Cumhurbaşkanı dedi ki; "Gelin düğününüzü, derneğinizi baba ocağında yapın." Bizim belediyeler bununla ilgili kampanyalara başladılar. Bolu Belediyesi salon kirası benden dedi. Sivrisihar Belediyesi ise, geline incili küpe hediye edeceğini söyledi. Siz de bunu eşinize dostunuza ilan edin. Astronomik masraflar yerine memleketlerinde düğünlerini yapsınlar. Ben de Cumhurbaşkanımızın mesajını size ulaştırmış olayım" dedi.

Bakan Avcı konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Bakan Avcı’dan gurbetçilere düğün çağrısı

Bakan Avcı’dan gurbetçilere düğün çağrısı

Bakan Avcı’dan gurbetçilere düğün çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim