• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Avcı, Kamışlı'da Rus askeri varlığını doğruladı

Bakan Avcı, Kamışlı'da Rus askeri varlığını doğruladı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kamışlı'da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığını doğruladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kamışlı'da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığını doğruladı. Avcı, Dışişleri Bakanlığı'ndan bu yönde bilgi aldığını ifade ederken Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkiye'nin bir NATO ülkesi olduğunu ve Kamışlı'da miktarı ne olursa olsun oradaki birliklerin NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı bir tehdit olamayacağını saygıyla arz ediyorum." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Kamışla'ya konuşlanan Rus askeri gücü tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapmasıyla ilgili bilgilendirme talebi üzerine hükumet kanadından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bilgilendirme yapmak üzere Genel Kurul'a geldi. Avcı, "Bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı olarak değil nöbetçi bakan olarak yapıyorum çünkü daha sonra "Milli Eğitim Bakanı niye bu işlerle uğraşıyor?" gibi polemiklere de neden olmak istemiyorum." diye söze başladı.

Kamışlı'yla ilgili sorulan soruya Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiyi paylaşmak istediğini kaydeden Bakan Avcı, "Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleri ile Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Burada, Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar. Dışişleri Bakanlığının verdiği bilgi bu." dedi.

TUĞRUL TÜRKEŞ: SURİYE, HALA EGEMEN BİR ÜLKEDİR

MHP ve HDP grup başkanvekillerin Bakan Avcı'nın açıklamalarından tatmin olmadıklarını ifade etmesi üzerine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş söz istedi. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın söz vermesi üzerine kürsüye çıkan Türkeş, "Suriye, uluslararası kurallara göre problemli ama hala egemen bir ülkedir ve Suriye rejiminin dışında o bölgede bulunanların hepsi farklı gruplardır. Terör gruplarının size yakın olanı iyi, öbür tarafa yakın olanı kötü olamaz. Terörist, teröristtir. Yani benim teröristim öbür teröristle kavga ediyor, onun için benim teröristim iyi... Bu algıyı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu çatının altında ifade etmemek lazım. Şimdi, Rus birliklerinin Suriye'de konuşlanması, yani Kamışlı'da, Türkiye hududuna yakın bir yerde konuşlanması ve bunu da bazı kıymetli arkadaşlar bir tehdit midir, yani Türkiye'ye karşı bir hazırlık mıdır diye… Ben, sadece, Genel Kurula bilgi arz ederken Türkiye'nin bir NATO ülkesi olduğunu ve Kamışlı'da miktarı ne olursa olsun -Suriye'de zaten Rusya Federasyonunun yaptıklarını biliyoruz- oradaki birliklerin NATO üyesi olan Türkiye'ye karşı bir tehdit olamayacağını saygıyla arz ediyorum." diye konuştu.

Bakan Avcı, Kamışlı'da Rus askeri varlığını doğruladı

Bakan Avcı, Kamışlı'da Rus askeri varlığını doğruladı

Bakan Avcı, Kamışlı'da Rus askeri varlığını doğruladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim