• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Avcı ’hayır’ propagandalarını eleştirdi:

Bakan Avcı ’hayır’ propagandalarını eleştirdi:
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan anayasa değişiklik referandumuyla ilgili "hayır" propagandalara değinerek,...

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan anayasa değişiklik referandumuyla ilgili "hayır" propagandalara değinerek, "Ben şöyle laflar duydum, muhtarlara öyle diyorlarmış "efendim işte bir gecede bütün muhtarlıkları kaldıracakmış." Bir dernek toplantısındayım dediler ki "Cumhurbaşkanı böyle yetkilerle seçileceği zaman kendisine 100 yardımcı seçecekmiş." Böyle abuk sabuk yakıştırmalar ile milletin kafası karıştırılmaya çalışılıyor ama millet artık yavaş yavaş herkes neyin ne olduğunu görüyor" dedi.

Bakan Nabi Avcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl Beldesi'nde "Gazlıgöl Yaylabağı Turizm Havzası Tesis Çalışanları ve Kızılay Madensuyu Fabrikası Çalışanları" ile bir araya geldi. Termal bir tesisin bahçesinde gerçekleştirilen toplantıda, çalışanlara 16 Nisan anayasa değişiklik referandumu ile birlikte getirilmek istenen "yeni Cumhurbaşkanlığı modeli" hakkında bilgi veren Bakan Avcı, istikrarın önemine vurgu yaptı. Bakan Avcı konuşmasında şunları söyledi:

"Turizmin vazgeçilmezi nedir? İstikrar. Bir ülkede istikrar varsa oraya turist gelir, oraya misafir gelir kendinizden hesap edin bir yerde karışıklık varsa, belirsizlik varsa oraya gitmek istemezsiniz. Türkiye bu 16 Nisan anayasa değişikliğiyle birlikte en az 5 yıllık istikrar döneminin kapısını açmış olacak. Çünkü aynı gün seçim olacak 16 Nisan değişiklik kabul edilirse 2019'da aynı gün iki seçim yapılacak. Sandığa gideceğiz bir sandıkta Cumhurbaşkanını seçeceğiz, öteki sandıkta TBMM'den temsilcilerimizi seçeceğiz. Ama Cumhurbaşkanını seçerken bu sefer oraya sadece sembolik otursun diye, programlarda, törenlerde boy göstersin diye değil, sorumluluk ve yetki sahibi olarak ülkeyi yönetsin diye bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Yani Cumhurbaşkanı seçerken aynı zamanda "sen hükümeti kur, kendi başında olacağın hükümetle sorumlu ve yetkili olarak memleketi 5 yıl idare et" diyeceğiz. Ancak bu şartlarla, milletin yüzde 50 artı 1 yani en az yüzde 50'sinin oyunu alacaksınız öteki yüzde 50'den de birinin oyunu alacaksınız yani yüzde 50 artı birini aldığınız taktirde bu yetki ve sorumlulukla hükümeti kurma yetkisini alacak cumhurbaşkanı. Böylece cumhurbaşkanı yürütmenin başı olarak hükümeti kuracak o hükümet arkasında en az yüzde 51'lik halk desteğiyle millet desteğiyle 5 yıl memleketi idare edecek. Neye göre, nasıl idare edecek? Aynı gün seçeceğimiz meclisin yapacağı kanunlara göre idare edeceğiz. Yani kanunları meclis yapacak uygulamayı cumhurbaşkanı ve onun başkanlığında kurulmuş olan hükümet yapacak işte bunun adına da "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" diyoruz, bu Türkiye'ye mahsus bir model."

Konuşmasında daha sonra anayasa değişiklik referandumu ile ilgili yürütülen "hayır" kampanyalarına değinen Bakan Avcı, bu konuda da ilginç şeyler duyduğunu ifade etti. Bakan Avcı, "Ben şöyle laflar duydum, muhtarlara öyle diyorlarmış: "efendim işte bir gecede bütün muhtarlıkları kaldıracakmış. Bir dernek toplantısındayım dediler ki "Cumhurbaşkanı böyle yetkilerle seçileceği zaman kendisine 100 yardımcı seçecekmiş." Böyle abuk sabuk yakıştırmalar ile milletin kafası karıştırılmaya çalışılıyor ama millet artık yavaş yavaş herkes neyin ne olduğunu görüyor. Dediğim gibi bu düzenleme ile getirilmek istenen Türkiye'nin, bakın Türkiye 15 yıldır şöyle oldu buraya geldi diyoruz ama bunu tam bir engelli koşuyla yaptı. Türkiye'nin önüne sürekli bir takım engeller çıkarıldı. Hükümetin önüne sürekli birtakım engeller çıkarıldı. Parti kapatma davası denildi, 367 denildi, 17-25 Aralık denildi en son da 15 Temmuz'u gördük. Bütün bunlara rağmen Türkiye oradan buraya geldi" dedi.

Bakan Avcı, buradaki temaslarının ardından Sandıklı ilçesine geçti.

Bakan Avcı ’hayır’ propagandalarını eleştirdi:

Bakan Avcı ’hayır’ propagandalarını eleştirdi:

Bakan Avcı ’hayır’ propagandalarını eleştirdi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim