• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Arslan’dan raylı sistem için sıkı pazarlık

Bakan Arslan’dan raylı sistem için sıkı pazarlık
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İZBAN'ın Selçuk'a uzanan 26 kilometrelik kısmının 2017'de bitirilerek Selçukluların hizmetine...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İZBAN'ın Selçuk'a uzanan 26 kilometrelik kısmının 2017'de bitirilerek Selçukluların hizmetine açılması için söz aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tepeköy Demiryolu Hattı'nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım için İzmir'in büyük önem taşıdığını ve İzmir projelerini bir an önce bitirme gayretinde olduklarını söyledi. İZBAN projesi ile milyonlarca yolcu taşındığını ifade eden Bakan Arslan, bugüne kadar 375 milyon insana hizmet verdiğini belirterek, "Bunun güneyde de Tepeköy'e kadar uzatma çalışmaları devam ediyor. Bunun Selçuk'a kadar uzatacağız. Projelerde ihale süreci sebebiyle gecikme oldu. Ancak 26 Eylül itibariyle yeni yüklenicimiz işe başladı ve bir an öcne bitirilmesi için arkadaşlarımız olağanüstü gayret sarf ediyorlar. 2018 Eylül ayında hizmet vermesi öngörülüyor. Ancak Selçukluların 2 yıl beklemesine tahammül etmeyeceğiz, bir an önce hizmete girmesini istiyoruz. Biz demiryolları olarak hattın tamamını yaparken istasyonları belediye yapacak. Çok hızlı bir şekilde yürümeye devam edecek" dedi.

2017 Eylül'de bitecek

Yüklenici firma yetkilisini de yanına çağırarak pazarlık yapan Bakan Arslan, "8 Eylül anlamlı olabilir. Selçuk'un kurtuluşu ama 2018 diye bir zorunluluk yok. Ancak 2018 yerine 2017 diyelim. 8 Eylül 2017'de bu projenin açılışını beraber yapacağız" dedi.

Trenin makinistliğini yaptı

Ardından Adnan Menderes Havalimanı'nda da incelemelerde bulunacak olan Bakan Arslan, demiryollarına ait bir trene bindi. Trende makinist koltuğuna oturan Bakan Arslan, beraberindeki heyeti Adnan Menderes Havalimanı'na kadar götürdü.

Bakan Arslan’dan raylı sistem için sıkı pazarlık

Bakan Arslan’dan raylı sistem için sıkı pazarlık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim