• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Akyaka ilçesinde binlerce vatandaşın ellerinde "evet" yazılı pankartlarla karşılandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Akyaka ilçesinde binlerce vatandaşın ellerinde "evet" yazılı pankartlarla karşılandı. Bakan Arslan'ı karşılayan ve Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okuyan ilkokul öğrencisi ise duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Akyaka'da vatandaşlar, "Biz buradayız, FETÖŞ nerede', "Şehit Halisdemir için Evet', "Avrupa'ya haddini bildirmek için evet" ve "Reis sana bir oy ne ki ömrümden bile veririm sen iste yeter ki" yazılı pankartlarla Bakan Arslan'ı karşıladı.

Akyakalılara seslenen Bakan Arslan, "Kimi hükümet yaptığına sen karar vereceksin. Ve bir şey daha diyeceksin. Diyeceksin ki; "bu adam beş sene sonra yine benim karşıma gelecek, hesap verecek. Ben hesabı sorarım iyi iş yaparsa her zamanki gibi arkasında dururum. Kötü iş yaparsa kusura bakma hesabı orada sorarım." O yüzden, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sebebi bu. Bu ülke uğruna ölen birçok şehidimiz var. Peki bunlar şehit olmaya çalışırken siz bu kadar mücadele verirken, biz bu ülkeyi büyütmeye çalışırken niye başkaları "hayır" densin istiyor? Niye başkaları "evet'ten rahatsız oluyor. Ona ilişkin de birkaç cümle söyleyeyim. Bir "evet" denirse inşallah bundan hiçbir şüphem yok. 16 Nisan'da evet kararı çıktıktan sonra tek merkezde bu ülke yönetildiğinde, bu ülke çok daha güçlü olacak. Terör olaylarının üzerine çok daha güçlü gidecek onların kökünü kazıyacak. Onlar bu durumu bildikleri için PKK'nın Kandil'deki ağa babaları diyorlar ki; "evet çıkarsa biz biteriz." Bakın evetin neye sebep olacağını görün. Kendi ağızlarıyla söylüyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Bakan Arslan, "Ülkenin büyümesini, ülkenin güçlenmesini, ülkenin, daha ileriye gitmesini istemeyenler bizim yolumuzu kesmeye çalışıyorlar. Diyorlar ki; "hayır deyin." Neden? Çünkü biliyorlar ki evet çıkarsa bu ülke tek merkezden yönetilirse, yargısı, yasaması birbirinden ayrılırsa, bu ülke daha çok güçlenecek. Dünyaya daha çok kafa tutacak. Dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara daha çok sahip çıkacak. İşte Türkiye'nin büyümesini istemedikleri için gidip Almanya'daki, Hollanda'daki vatandaşımıza neden evet istediğimizi anlatmamızı istemiyorlar. İstiyorlar ki anlatmayalım. Hayır çıksın Türkiye eski günlerine geri dönsün. Onlar da istedikleri gibi Türkiye'de ve bu coğrafyada at oynatsın. Kusura bakmasınlar, Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 milyon vatandaşı artık eskisi gibi kandırılmaya izin vermiyor. Ülkenin bölünmesine, terör olaylarıyla teröristlerin ve onların maşalığını yapıp ülkeyi bölmesine, ülkeyi karıştırmasına izin vermiyor. Vermediğini 15 Temmuz'da gösterdi. Allah'ın izniyle siz bizim arkamızda oldukça, bu kadar güçlü durdukça, biz daha güçlü bir şekilde hizmet edeceğiz. Ve bu hizmetleri elbetteki Akyaka'nın da Kars'ın da 81 ilimizin de hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, daha sonra Akyaka Seçik Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Esnaf ziyareti yapan Arslan, Akyaka Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Bakan Ahmet Arslan'ın son durağı ise Susuz ilçesi oldu. Arslan, Susuz'da esnafı ve belediyeyi ziyaret ederek, ilçeden ayrıldı.

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Bakan Arslan, Akyaka’da ‘evet’lerle karşılandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim