• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Ala'dan önemli açıklamalar

Bakan Ala'dan önemli açıklamalar
Ala, başta İç Güvenlik Paketi olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Ala'nın açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Anamuhalefet partisinin genel başkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiş. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım.

SAPAN TARTIŞMASINA YANIT

Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak. Suçlular tedirgin olacak ama suç işlememiş olanlar da rahat olacak. İşini iyi yapan güvenlik birimleri taltif edilecek, kötü yapan, art niyetli davranan da cezalandırılacak. Getirdiğimiz şeyler bunlar.

İÇ GÜVENLİK PAKETİNE VATANDAŞIN DESTEĞİ YÜZDE 80

Halkın desteği çok olumlu, araştırmalar yaptık yüzde 80 destek var. Zaten vatandaş bekliyordu, bu kadar ağır Gezi Olaylarında, 6-7 Ekim olaylarında başka zamanlarda neler yaşandığını biliyor, çok ciddi bir halk desteği var. Araştırmadıkları argümanlar üzerinden eleştiriler yapıyorlar, maalesef yanlış yapıyorlar.

PARALEL YAPI VE YASADIŞI DİNLEMELER: AKIL ALMAZ DİR DURUM

Efkan Ala, 'paralel yapı'yla mücadele ve yasadışı dinlemelere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: "2012 yılında 250 bin kişi dinlenmiş. Bir kişi minimum 10 kişiyle konuşsa 2 milyon 500 bin kişi ediyor onlar da dinleniyor çünkü. 20 kişiyle konuşsa -ki daha az değildir- 5 milyon insan eder. Hedef kitleler kim? Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Anayasa Mahkemesi, kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, MİT, Dışişleri, sivil toplum örgütleri, başkanları ve çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığı, iş adamları, siyasi partiler, kamu bürokratları, savcılar, o yapıdan olmayanlar, gazeteciler. Yani akıl almaz bir durum.

DEVLET KAYITLARINDA YOK

Bunların bir kısmı da hiç karar alınmadan, mesela TİB'de, jandarma, emniyet üzerinden zaten hukuka, ahlaka aykırı dinlemeler yapılıyor, bir de onlar oradan emniyet istihbarata paralel hat çekiyorlar. Oradan da artık -araştırılıyor, soruşturuluyor- yurt dışına mı nereye verildiyse uydu aracılığıyla, başka yerlere servisler yapılıyor. Onlar şimdi nerelere verilmiş diye soruşturuluyor. Orası da tamamen kayıtta yok. Öyle bir bağlantı var ama devlet kayıtlarında yok. Emniyette 3 bin 329 kişi soruşturuluyor. 510 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 251'i, meslekten ihraç edildi. Şu anda dosyası hazırlanmış olan 776 kişi meslekten çıkarılsın diye talep edilen var. Bin 860 kişi de kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Şimdi tabii bunların denetimini yapması gerekirken göz yummuş, yapmamış onlar da disiplin cezası altında başka yerlere tayin edildi. O görevlerden alındı.

KPSS SORUŞTURMASI

Efkan Ala, 2010 yılından önce yapılan tüm KPSS sınavlarının iptaline neden olabilecek KPSS soruşturmasıyla ilgili şunları söyledi: "2010'dan beri yapılan bütün sınavlar hepsi denetim altında şimdi. Hem adli denetim hem idari denetim devam ediyor. ÖSYM ile ilgili de adli denetim devam ediyor. Orada ayrıca idari denetim devam ediyor. Yakında, bunlar birden çok vaka, sonuçlandıkça davalar açılacak. İdari yönden de cezalandırılması gereken yani idari disiplin cezası, meslekten çıkarma cezası alacak olanlara da o cezalar uygulanacaktır.

MİDE BULANDIRICI BİR DURUM

Kamu personeli sınavına milyonlarca insan iş bulmak için giriyor. Çalıyorsunuz soruları ya da ayarlıyorsunuz ve kendi grubunuza ait olanlara veriyorsunuz. Onlar kazanıyor, öbürleri de sınava girmiş, kaybetmiş oluyorlar. Bunun izah edilir tarafı var mı? Vatandaş bunu buluyor, şikayet ediyor. Gittiği savcı da yargı da aynı yere mensup. Birlikte kapatıyorlar. Devlette bir suç işlenmişse bunun mutlaka faili vardır. Kapatan da suçlu olur. Milyonlarca insanın girdiği sınavların soruları çalınıp verilmiş. Öyle bir mekanizma ki anlı şanlı, ismi de bilinen, sürekli doğruluktan, dürüstlükten bahseden insanların kardeşleri, akrabaları da yüzde 100 alıyorlar, yani bütün soruları yapıyorlar. Sonra o ortaya çıkıp ikinci sınav yapılınca da o sınava da girmiyorlar. Çünkü ortaya çıkacak. Fakat başka alanlarda sınavlara girmişler. O alanlardaki sınavların da sorularının çalındığı şimdi tespit edildi. O soruşturma devam ediyor. Oradan aldıkları puanlarla da yine işe girmişler. Mide bulandırıcı bir durumla karşı karşıyayız. Allah buna razı olmaz"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim