• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Bakan Ala: “Yıllık Ortalama 50 Bin Yasa Dışı Göçmen Yakalandı”

Bakan Ala: “Yıllık Ortalama 50 Bin Yasa Dışı Göçmen Yakalandı”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de son 5 yılda yıllık ortalama 50 bin yasa dışı göçmen yakalandığını kaydederek, sadece 2015 yılında 146 bin...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de son 5 yılda yıllık ortalama 50 bin yasa dışı göçmen yakalandığını kaydederek, sadece 2015 yılında 146 bin 485 yasadışı göçmen yakalandığını söyledi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı beşinci tur görüşmelerinde İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı bütçeleri TBMM Genel Kurulunda ele alındı.

"SON BEŞ YILDA YILLIK ORTALAMA 50 BİN YASA DIŞI GÖÇMEN YAKALANMIŞTIR"

2016 Yılı Bütçe kanun Tasarısı görüşmelerinde İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri ile ilgili hükümet adına söz alan ve Türkiye'nin yasa dışı göçe karşı ulusal düzeyde etkin tedbirler alarak bu konudaki kesin tavrını ortaya koyduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Son beş yılda yıllık ortalama 50 bin yasa dışı göçmen yakalanmıştır. Sadece 2015 yılında yaklaşık 3 katı bir artışla 146 bin 485 yasa dışı göçmen yakalanmıştır. Düzensiz göçün önlenmesi ve deniz yoluyla gerçekleştirilen düzensiz göç faaliyetleri sırasında göçmenlerin hayatlarının kurtarılması için üstün bir gayret sarf edilmektedir. 2015 yılında 91 bin 611 düzensiz göçmen yakalanmış olup bir önceki yıla göre 6 kat artış sağlanmıştır" dedi.

"95 FARKLI ÜLKEDEN 3 BİN 207 YABANCI SINIR DIŞI EDİLMİŞTİR"

126 farklı ülkeden 37 bin 487 yabancıya Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu kaydeden Bakan Ala, "Diğer ülkelerle istihbarat faaliyetleri içerisinde yapılan işlerdir bunlar, onlarla karşılıklı olarak görüşülerek yapılan işlerdir. Ülke sınırları içerisinde yakalanan 95 farklı ülkeden 3 bin 207 yabancı sınır dışı edilmiştir. Türkiye küresel terörle en aktif mücadele eden bir ülkedir ama ne yazık ki ülke sevgisinden haberdar olmayan ve bu konunun ne kadar hassas bir konu olduğunu bilmeyen ya da açıkça ihanet içerisinde olan bazı çevreler Türkiye'yi bu konuda açık yalan beyanlarla, uluslararası platformlarda dezenformasyonla zora sokmaya çalışmaktadırlar ama beyhude ulaşıyorlar. Çünkü, Türkiye'nin geçmişi, bu konudaki kendine öz güveni ve yaptıkları Türkiye'nin elindeki en önemli senettir değerli arkadaşlar. Yasa dışı göçmenlerle ilgili son 5 yıl içerisinde yapılan operasyonlarla 11 bin 930 organizatör yakalanmıştır. 2015 yılında yakalanan organizatör sayısında 2014'e göre 3 kat artış olmuş, 4 bin 471 organizatör yakalanarak adliyeye teslim edilmiş, bunlardan bin 650'si tutuklanmıştır değerli arkadaşlar" diye konuştu.

"78 MİLYONUN BİN YILLIK KARDEŞLİĞİNİN ZARAR GÖRMESİ İÇİN ÇABA İÇERİSİNDEDİRLER"

Son dönemde Orta Doğu'da meydana gelen hadiselerin, yaşanılan istikrarsızlıkların teröristlere ve terör odaklarına yeni hareket alanı ve imkânları sağladığını söyleyen Bakan Ala, "Suriye'de, Irak'ta ortaya çıkan ortamın bir sonucu olarak, terör örgütleri artık ittifak ve iş birliği yaparak saldırılar düzenlemektedir Avrupa'ya, Amerika'ya, Türkiye'ye dünyanın başka ülkelerine de. Bu iş birliğini, bu teröristler arasındaki, terörist organizasyonlar arasındaki iş birliğini 29 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 81 vatandaşımızın yaralandığı 17 Şubatta Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda açıkça gördük. Türkiye'nin hızlı kalkınmasından, vatandaşa daha fazla hizmet götürülmesinden rahatsız olanlar 78 milyonun bin yıllık kardeşliğinin zarar görmesi için çaba içerisindedirler. Bölgemizde yaşanan hadiseleri ülkemize taşımak isteyen teröristler ve onların destekçileri sokaklara barikatlar kurarak, çukurlar kazarak, bomba düzenekleri yerleştirerek vatandaşlarımızın en temel hak ve hürriyetlerini hedef almışlar, okullara, hastanelere, camilere, kiliselere, ambulans ve itfaiye araçlarına saldırmışlardır. Vatandaşların evlerine el koyup onların göç etmelerini sağlayarak bölgede Marksist-Leninist bir yapıyı etkin kılmaya çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.

"CİZRE VE SİLOPİ'DE OPERASYONLAR TAMAMLANDI"

Şehir ve ilçe merkezlerine yuvalanan teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurların kaldırılması, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için topyekûn mücadele edildiğini kaydeden Bakan Ala, "Nasıl ki Avrupa'da, Fransa'da bir saldırı olduğunda, İngiltere'de saldırı olduğunda, Amerika'da saldırı olduğunda amasız, fakatsız, ancaksız bütün siyasi partiler, siyası anlayışlar topyekun, sivil toplum örgütleri, bütün ulus bir arada oluyor ve dimdik karşı duruyorsa bu konuda Türkiye'de milletimizin bunu fazlasıyla hak etmektedir, böyle yapmayanlara da hesabını milletimiz sandıkta elbette sormaktadır, hukukun soracağı ayrı tabii. Bugün itibariyle 4 ilçemizde sokağa çıkma yasağı devam etmekte, Cizre ve Silopi'de operasyonlar tamamlandı, sokağa çıkma yasağı akşam 19.30 ile 5.00 arasında devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim