• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

BAİB, 6. Uluslararası Gıda Fuarı AGROKOS 2016’ya katıldı

BAİB, 6. Uluslararası Gıda Fuarı AGROKOS 2016’ya katıldı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen 16.Uluslararası Gıda Fuarı AGROKOS 2016'ya katıldı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen 16.Uluslararası Gıda Fuarı AGROKOS 2016'ya katıldı.

BAİB, gıda ihtiyacının yüzde 90'ını Türkiye'den ithal eden Kosova'ya giderek, Priştine'de düzenlenen fuarda stant açıp, bölgenin yaş meyve sebze ve gıda ürünlerini tanıttı. Alternatif pazarlar oluşturma çalışmaları çerçevesinde Priştine'ye giden BAİB, Kosovalıların yanı sıra Balkan ülkelerinden gelen iş adamlarının da yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Batı Akdeniz'i fuarda temsil eden BAİB Yönetim Kurulu (YK) Üyesi Ali Demir, fuar dönüşü yaptığı değerlendirmede Kosova'nın Balkan ülkelerine ve Avrupa'ya gerçekleştirilecek ihracatta lojistik üssü olabileceğini söyledi.

Demir, "Kosova'nın gıda ihtiyacının neredeyse tamamına yakını Türkiye'den karşılanıyor. Çok sayıda Türk iş adamı Kosova'da özellikle de gıda sektörü üzerine yatırımlar gerçekleştirmiş. Fuarda standımızı ziyaret eden iş adamlarına bölgemizi, yaş meyve sebze ile gıda ürünlerimizi tanıttık. Ayrıca süpermarket yöneticilerine ziyaretler gerçekleştirdik. Türk firmaları Kosova pazarına girmiş durumda. Kosova'ya ihracatımız istenilen miktarda olmasa da önümüzdeki süreçte ihracatımız artacaktır. Yaptığımız görüşmelerde ve ziyaretlerde Kosova, Balkan ülkelerine yapılacak ihracatta üs olma özelliğiyle öne çıkıyor" dedi.

Kosova'nın lojistik üssü olarak değerlendirilmesinin avantajlar içerdiğini kaydeden Demir, "Kosova tüm gıda ihtiyacını Türkiye'den karşıladığı gibi Balkan ülkelerine de çok yakın. Balkan ülkelerine ve Avrupa'ya yapacağımız ihracatı Kosova üzerinden organize edebiliriz. Bu yönde birçok cazip avantaj ile öne çıkıyor. Bunun yanı sıra tekstil, inşaat, yeme-içme alanlarında da yatırım fırsatları var. Tüm bunlar değerlendirilecek ve zaman içerisinde gerekli adımlar atılacaktır" diye konuştu.

BAİB YK Üyesi Ali Demir, fuar çerçevesinde Kosova Ticaret Müşaviri Tamer Topaloğlu ile de görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim