• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

‘Bahri Bey’ Artık Türkiye Markası

‘Bahri Bey’ Artık Türkiye Markası
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Bahri Bey, artık logosu ile beraber markalaştı" dedi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Bahri Bey, artık logosu ile beraber markalaştı" dedi.

Tarihi ciğerci "Bahri Bey" logosu artık sadece ciğercilikte değil, birçok sektörde isim hakkını aldı. Gıda ürünleri et, balık, kümes hayvanları, kuru bakliyat, hazır çorba, kadayıf, şerbet, çay, buzlu çay, şekerleme, çikolata, sakızdan dondurmalara, hububata kadar isim hakkını sadece Bahri Dinar kullanabilecek. Konuyla ilgili olarak Dinar, "Daha önce biz Tarihi Ciğerci Bahri Bey olarak hem logomuzu hem de kendi tescilimizi yaptırmıştık. Tarihi Ciğerci Bahri Bey artık bir Türkiye markasıdır. Süreç devam ediyor ve dünya markası olacak. Belki başka işler yaparız. Bizim logomuz; Tarihi Ciğerci Bahri Bey logosu başka işlerde kullanılmasın diye düşündük. Bu logoyu ciğer üzerine almıştık. Logomuzu tescil ettirelim dedik, tescil ettirdik. Tarihi Ciğerci Bahri Bey'den sonra logomuz da tescillendi. Bir adım daha ileri gittik. Dedik ki bu logoyu değişik ürünlerde de kimse kullanamasın. Tahıldan tutun da acı bibere kadar hiç kullanamasın dedik. Olur ya biri çıkar biz bu kadar mücadele veriyoruz, Edirneli esnaf bu kadar mücadele veriyor kendini marka yapmak için. Marka olmak o kadar kolay değil. Yarın bir gün birileri çıkar, "Hazıra konayım. Bu logoyu kullanayım" der. Biberde, unda, tereyağında veya başka hayvansal ürünlerde olsun dedik ki "Aman ha biz bunu da yapalım'. Başvurumuzu yaptık ve epey bir süre sabrettik. Çünkü bunun Türkiye Patent Enstitüsü'nde bir askı ve itiraz süresi var. O süre tamamlandı. Çok şükür müjdeler olsun ki Tarihi Ciğerci Bahri Bey logosu ve kullanabileceği alanlar elimize geçti" şeklinde konuştu.

'BAHRİ BEY" MARKASI 2 BİN 500 KALEMİ KAPSIYOR

Dinar, "Bakıyoruz et, balık, kümes hayvanları, kuru bakliyat, hazır çorba, kadayıf, şerbet, çay, buzlu çay, şekerleme, çikolata, sakızdan dondurmalara, hububata kadar. Bu demek oluyor ki ucu açık. Zaten biz bunu geçen yıl yaparken 2 bin 500 kaleme tekabül ettiğinin tahminini yaptık. 2 bin 500 kaleme yakın mamulde Tarihi Ciğerci Bahri Bey logosu artık kendi başına kullanılacak. Tescillettirmiş olduğum Tarihi Ciğerci Bahri Bey logosunu artık hiç kimse ciğerde değil, biberde değil, diğer tahıl ürünlerinde de konserveden bibere kadar kullanamayacak. Mücadelemizin semeresini aldık. Belgemizi elimize aldık. Edirne'de yaşayan bir esnaf olarak markalaşmanın önemini bildiğim için çok mutluyum, gururluyum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim