• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bahçeşehir Üniversitesi’nden ‘Bildiri’ Açıklaması

Bahçeşehir Üniversitesi’nden ‘Bildiri’ Açıklaması
Bahçeşehir Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınlanan bildiriyle ilgili...

Bahçeşehir Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınlanan bildiriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi Senatosu tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından yayınlanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz Kamuoyuna;

Tüm dünyada üniversiteler bilimin üretildiği ve öğretildiği; insan haklarının savunulduğu, aydınlanmanın öncüsü kurumlardır. Bahçeşehir Üniversitesi olarak, bu misyon doğrultusunda; genelde ülkemizde ve dünyada insanların yaşadığı tüm acılar ve özelde ülkemizdeki terör ve sonuçları, bizlerin de yüreklerimizi yakmaktadır. Ancak, egemenlik haklarından ödün vermeden meşru savunma kapsamında terörün her türlüsü ile mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı, bazı çevrelerce yayımlanan bir bildiride "Devletin vatandaşlara karşı uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor…" şeklinde dile getirilen ifadeleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, düşünce özgürlüğüne büyük saygı duyan; Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine bağlı bir üniversite olarak; yasa dışı silahlı güçleri görmezden gelen, Türkiye Cumhuriyeti'ni katliam yapmakla suçlayan, asılsız ve asla kabul edilemez ayrımcı, ırkçı anlayışları nefretle karşıladığımızı; terörün her türlüsünü lanetlediğimizi, tüm dünyanın ve ülkemizin şiddetten uzak, barış ve refah içinde yaşaması yolundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi, ülkemizin her yerindeki bütün yurttaşlarımıza esenlik dileklerimizle ve saygıyla sunarız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim