• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Bahçeli:PKK ülkeyi terketmeyecek

MHP lideri Devlet Bahçeli müzakere sürecinin PKK'nın önünü açtığını savundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin İstanbul il teşkilatına ziyarette bulundu. TBMM Başkanvekili Meral Akşener tarafından karşılanan Bahçeli, bir süre partililerle basına kapalı görüştü.
 
PKK TÜRKİYE'Yİ TERKETMİYOR
 
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, terör örgütü PKK'nın çekilme sürecine ilişkin soru üzerine, daha önce Oslo'dan başlayan müzakere sürecinin 3 aşama olarak gerçekleşeceğini söyledi. Bahçeli, "Bunun ilk aşaması silahları bırakarak, PKK terör örgütünün ülkeyi terk etmesiydi. Şimdi aradan geçen 2 aya yakın bir süredir, hatta daha fazla bir süre içinde, sayın Başbakan bir gerçeği ifade ediyor, PKK militanlarının eli silah tutanları, silahlarıyla birlikte hala Türkiye'de bulunuyor. Bazı çocuklarla hanımların ülkeyi terk ettiklerini ifade ediyor. Bunu da oransal olarak yüzde 20 ile söylemeye çalışıyor. O bakımdan ne Oslo müzakere sürecindeki verilen görüşmeler ve sözler çerçevesinde uygulanmaya konmuş ne de PKK'nın Türkiye'yi terk etme gibi bir düşüncesinin olmadığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
 
PKK STRATEJİ ÜRETİYOR
 
Bahçeli, demokratikleşme paketine ilişkin soru üzerine de "Geçmişten bu yana AK Parti, Türk milletini oyalamaktadır. Bazı PKK taleplerini yerine getirmede, Türk toplumunu alıştıra alıştıra benimsetme yolunu tercih etmektedir. Yine aynı şekilde bu stratejiyi sürdürmektedirler" dedi.
 
Bahçeli, çıkan paketin kaçıncı demokratikleşme paketi olduğunu tam olarak kestiremediklerini belirterek, "Çünkü çok sayıda çıkıyor. Ne kadarı demokrasiyle alakalı ne kadarı bölünmeyle alakalı onu ileride bir tasnif edeceğiz inşallah. Ama şu aşamada demokratikleşme paketinin millete sunulmuş bir şekli bulunmamaktadır. Zaman zaman kamuoyunu oluşturmak açısından televizyonlarda bulunan, propaganda sözcüleri gibi çalışan bazı uzman ve köşe yazarları bu görevleri üstlenmişler ve 'Demokratikleşme paketinin içinde şunlar olabilir mi?' diye tartışarak, böyle satır aralarında PKK talebini dillendirmektedirler. Onun için ekim ayına kadar beklemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim