• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bahçeli'den Erdoğan'a sert eleştri

Bahçeli'den Erdoğan'a sert eleştri
Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Kütahya'da halka hitap etti.

KÜTAHYA mitinginde gündeme ilişkin konuları değerlendiren Devlet Bahçeli, iktidara sert sözlerle yüklendi. AK Parti iktidarının bittiğini öne süren Bahçeli Erdoğan'ın televizyonda söylediği "Kahvaltımızda bal kaymak eksik etmiyoruz" sözlerine atıfta bulunarak "Böyle bal kaymak yersen tabii ki uzun adam olursun." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları:

Yağmur bereket olacak MHP Kütahya'da belediye başkanlığını kazanacak. 30 Mart seçimleri, çok önemli bir seçim olmuştur. Burada sadece belediye başkanımızın seçimi olmayacak. Çünkü 30 Martta belediye başkanımızı seçiyoruz, ama ilerde Cumhurbaşkanı seçimi var ardından da milletekili seçimleri olacak. Bu süreç çok önemli olacaktır.  

Ak Parti'nin gafil davranışları Türkiye'yi çok büyük sıkıntılara sokmuştur. 11 yıl içinde açlık, adaletsizlik sürekli artmıştır.  Demokratik açılım Türkiye'nin ihanet açılımı olarak tarihe düşecektir. Suriye'de bir savaş başlamış 130 bin insan hayatını kaybetmiş, Suriye'den 700 bin kişi Türkiye'ye gelmiştir. Böyle bir süreçte PYD denilen örgüt fırsatı kollayıp, yeni bir yapılanmaya girmiştir. Şimdi Kütahya'dan sesleniyoruz bu özerk yönetimi şekillendirecek bir ihanet paketi daha çıkmış, Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Türkiye'yi kimseye böldürttürmeyiz. Türkiye'de Kürt kökenli kardeşlerimizi bölücü kökenlilerle karıştırtmayız. Sonuç olarak en son söz bizimdir. Türkiye'yi kimseye vermeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimizi kimseye yedirtmeyiz.

11 yıldan beri iktidarsın yasamada sayısal çoğunluk sende yürütmelik sende medya sende. Bir medya patronu Başbakan tarafından azarlanıyor. O da hüngür hüngür ağlıyor bu ne demektir?

Yoksulluk gittikçe yaygınlaşıyor. 76 milyon nüfusun %50si yoksulluk sınırının altında. Türkiye'de esnafın, çiftçinin, işçi memurun durumu belli. Ama bütün bunlar olurken 17 Arlık'ta bir olay oluyor. 17 Aralık Türk milleti için bir yüz karasıdır ve Türkiye için bir büyük kötü gündür. Bugün 81 gün oldu, Tükiye'de hala yolsuzluk ve rüvetin üstü örtülmeye çalışıyor. AK Parti iktidarı bana tuzak kuruldu diyor ve arkasından da bi yargı darbesiyle beni yıkmak istiyorlar diyor. Artık her şey ayaklara düştü. Böyle bir druum karşısında Sayın Başbakan bunlar bana montajdır diyor. O operasyonda bir genel müdür var, işadamları var, belediye başkanı var, 4 bakan ve çocukları var. Bir de İran'dan gelmiş ne idiğü belirsiz bir uşak var. Kendisi İran'ın menfaatine kara para aklıyor. 

Böyle bir yolsuzluk ve rüşvetle bu ülke yönetilemez. Başbakan, inlerine ineceğiz diyor, sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık. 

Muhterem vatandaşlarım bir yere Başbakanın uçağıyla gidiyorsun çayın kahven uçakta var üç günde üç ili dolaşmış oluyorsun burda da gezdikleri yerlerde montaj ortada Kütahya'yı Eskişehir'e ekliyorlar ucu bucağı yok gibi görünüyor. Toplantılarda montaj yok diyor. Aranızda montaj var mı? Sayın Başbakana 'Nasıl besleniyorsun?' diyorlar 'Bal kaymakla' diyor demek ki Türkiye'nin balını kaymağını sen yiyorsun da bizim haberimiz yok.

Şimdi kalkmış her gün kendisini gündeme taşıyan interne facebook bilmem neleri yasaklayacağım diyor. Şimdi facebookta bir Başbakan ve oğlu dizisi başlayınca mı yasaklayacağım diyor. Ya Erdoğan yargıyı adaletli bir şekilde değerlendirecek yolsuzluğun üzerine gidemiyorsa bir gün gelecek bu yolsuzluk ve rüşverti yapan, yetimin öksüzün hakkını yien kim varda alayının kökü kazınacak. AKP'ye oy vermiş kardeşlerim sizin günahınız yok siz inandınız bu iktidar sorunlarımızı çözer derken size kuru soğan ekmek ama üç gün kaymaklı ballı beslenen bir uzun adam e böyle beslenen adam tabii uzun olacak. 

Yolsuzlukla mücadelenin çözümü seçimdir. 30 martta bu seçimde Recep Tayyip Erdoğan yine televizyonlarda mitinglerde kuru sıkı atıyor. Bizim hesap bilmemizden bahsediyor diyor ki bu seçimde yine birinci parti olarak oy almazsam siyaseti bırakıyorum diyor. Sen %50 ye sahipsin hadi yiğitsen söyle '%51'den bir puan düşersem siyaeti bırakırım' de bakalım. Recep Tayyip Erdoğan bitti, siyasi ömrü tamamlandı. Cumhurbaşkanı olarak da seçilme şansın kalmadı. Çankaya yokuşu insanı yorar, nasip olan laik olmasıdır.

Üniversitede alim, milletvekilliğinde alim her gün bakanlar karşısında titiriyor. Şimdi belediye seçimlerimde de bir alime ihtiyaç var mı? Allah Alim etsin, Alim Işık'ı Kütahyalılara emanet ediyorum. Yolun açık olsun Kütahya.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim