• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bahçeli parti grubunda konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililere sesleniyor.
TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Mhp lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.
 
10 Kasım törenlerinde çıkan olaylarda bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un kendisini protesto eden vatandaşlara 'gavat' demesini sert sözlerle eleştiren Bahçeli "Adanalı kardeşlerime gözdağları veren bu zat şovmen midir, sokak dövüşçüsü müdür, derebeyi midir? Ağza alınmayacak galiz küfürlerle vatandaşın üstüne yürüyen bir valiye Adana müstahak değildir" şeklinde konuştu.
 
Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;
 
Son 11 yıldır Cumhuriyet tarihinin en üzücü gelişmelerine tanıklık etti. Millet ve devlet hayatı tahrip edilmiş, Türkiye zulmün kapanına kıstırılmıştır. İktidar geçmişle hesaplaşıyoruz diye milli birliğimize saldırı gerçekleştirmiştir. Devamlığını duygu sömürüsünde gören menfaat teşekkülü olarak kendisini göstermiştir.
 
Bölücü teröristler dışında herkesle arasına mesafe koymuştur.
 
"TÜRKİYE'Yİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"
 
9 açıkhava toplantısı düzenledik. 9 Kasım Ankara Tandoğan'da son toplantımızı gerçekleştirdik. Milyonlarca vatandaşımız davetimize icabet ederek, Türkiye'ye sahip çıkmıştır. Yandaş kalemlar yazmasa da, bizimle ilgili haberleri saklasalar da milletimizle buluşmamızı engelleyememiştir.
 
9 Kasım'da Tandoğan dolup taşmış, eşine benzerine zor rastlanır bir coşkuya sahne olmuştur. Türkiye'yi Çanakkale ruhuyla sahipsiz bırakmayacağız. Ülkemizin elini zayıflatacak her müdahalenin karşısına biz duracağız. Türk milletine tarihten gelen tuzakları kuran mihraklara imanımızla ve ülkümüzle direneceeğiz.
 
"HADLERİNİ BİLDİRECEĞİZ"
 
Terör işbirlikçiğiyle mimlenmişlere hadlerini bildireceğiz. Ne Mutlu Türküm Diyene sözü hak ettiği sesine kavuşacaktır. Türk milleti soylu ruhuyla egemenliğinin hakkını verecek, kötülerin hakkından gelecektir.
 
Başbakan ne yaparsa yapsın tarihsel varlığımızı engelleyemeyecek. Türk milletinin parçalanmasına itiraz ediyorsanuz kan ve ölüm lobilerine hizmet ediyorsunuz demektir. Başbakan'a muhalifseniz demokrasiye aykırı, milli iradeye tahammülsüzsünüz demektir. Milli varlığa, Türklüğe toz kondurmuyorsanız statükocusunuz demektir. İktidar takviyeli tüm propagandaların özünde bunlar yer almıştır. Her eleştiriyi iftiralar ile savuşturmaya gayret etmiştir. Yandaş olmayan herkes karşı kutuptadır ve başı ezilmelidir. Akp'den memnun olmayan kim varsa, ya faiz lobisinin, ya da dış güçlerin kontrolü altındadır. Bayrağa sahip çıkmanın adı tahrik, Türki milletine saygının adı faşizmdir. Andımızın okunması ilkelliktir. Erdoğan kendisine oy vermeyen herkesi tehdit olarak görmektedir.
 
"AKP'NİN DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ SÖYLESİN"
 
Bu zihniyet aynen pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Türk milleti Başbakan Erdoğan'ı oğluna altıncı gemiyi alsın, banka hesaplarını dolgunlaştırsın diye yetki bahşetmemiştir. Ne acıdır ki, iktidar despotluğu, iptidai uygulamaları tekeline almış ve milletimize esir kamplarındaki tutsaklar gibi muameleye girmiştir. Kamu görevlileri de Erdoğan'ı örnek almış beğenisini kazanabilmek için her türlü ahlaksızlığın içine girmişlerdir. Erdoğan küfür çıtasını yükselttikçe kendisini takip eden, rehber gören ve partisinin il başkanı gibi gören bazı zavallı valiler de kendilerine görev çıkarmışlardır. Kraldan çok kralcı bürokratlar ölçü ve eşikleri aşmıştır. Akp'nin değerli milletvekilleri lütfen söylesin ileri demokrasi bu mudur?
 
ADANA VALİSİ'NE SERT ELEŞTİRİ
 
29 Ekim ve 10 Kasım'da Adana'da yaşananlara artık üçüncü dünya ülkelerinde bile rastlanmıyor. Akp'nin valisi çatmak, kavga çıkartmak için fırsat kollayan bir meczup gibi terör estirmiştir. Adanalı kardeşlerime gözdağları veren bu zat şovmen midir, sokak dövüşçüsü müdür, derebeyi midir? Ağza alınmayacak galiz küfürlerle vatandaşın üstüne yürüyen bir valiye Adana müstahak değildir. Coşarak iktidar nimetlerine konacağını zanneden gayretkeşler bugünlerin hesabının nasıl vereceğini de düşünmelidir. Başbakanla valisi, tencere kapak misali yuvarlanarka birbirini bulmuş, şiddet ve nefret dolu sözlerde hevesle buluşmuştur. Erdoğan hükümeti Adanalılardan özür dileyerek gerekli idari tasarrufu hemen yapmaldır. Vatandaşa büyüklük taslanmaz, haksız yere peşlerine emniyet görevlilerini takarak gözaltına aldıramaz.
 
"AKP'NİN DÜDÜĞÜNÜ ÇALAN BÜROKRAT"
 
Benzerine Baasçı rejimlerde rastlanan intikam felsefesiyle iktidar demokratik hassasiyeti tamamen kaybetmiştir. Bürokrasideki kadrolaşma, partizanlık bu durumun doğal bir uzantısıdır. Akp'nin düdüğünü çalan, milliyetçilerin ekmeğiyle oynayan yandaş bürokratlar iktidar değiştiği anda yaptıklarını misliyle ödeyeceklerdir. Bakalım o zaman güvendikleri köle gibi emrini dinledikleri Recep Tayyip Erdoğan kendilerine ne yapacak ve nasıl yardımda bulunacak.
 
"ERDOĞAN SİYASET CAMBAZIDIR"
 
Hiçbir zaman haklı yerde kalmaz ve kalmayacaktır. İnsanın temel ihtiyaçlarının karşılanması şarttır. Hangi devirde olursa olsun bu geçerli bir kuraldır. İlk insandan beri en temel ihtiyaçlardan biri örtünme, beslenme ve barınma olmuştur. Nesillerin devamı da bundan önemsiz değildir. Beslenme ve barınma ihtiyacı adeta insanlığın ortak yazgısı ve dili olmuştur. Karnı doymayan, kalacak yer bulmayan insanların nefes almaları hayatlarını devam ettirmeleri hayal olduğu kadar imkansızdır. Bir devletin en önemli görevi de bu alandaki eksiklikleri en iyi şekilde gidermektir. Gençlik devresinde barınma ve beslenme ihtiyaçları herhangi bir savsaklamaya müsade edilmeden karşılanmalıdır. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi konut yetersizliği ve beslenme yoksulluğudur. Türk gençliği bu iki sorunu alabildiğine yaşamaktadır. Erdoğan'ın bazı ifadeleri, özellikle üniversitede okuyan gençlerimizin durumunu tekrar gündeme getirdi. Yurt sayısı ve burs miktarından bahseden başbakan bu defa öğrencilerimizi zan altında bırakan sözler sarf etmiştir. Öncelikle Erdoğan'ın geçen haftaki grup toplantısında karakteri itibariyle farklı bir siyasetçi olduğunu vurgulaması üzerinde durulması gereken bir husustur. Kendisi eğilip bükülerek bir şeyi sürdürmenin gayreti içinde olmadığını ifade etmiş ve yardımcısını kum torbasına çevirmiştir. Bir başbakan iki Erdoğan derken sanırım kastedilen budur. Şeref polemikleri, inkarlar kıvırmalar, dedim demedim, görüştüm, görüşmedim sözleri şahsını her fırsatta mahçup etmiştir. Burada Başbakan'ın gelgitlerine ayrıntısıyla girecek zamanımız bulunmamaktadır. Başbakan Erdoğan bal gibi, gün gibi belgeli bir biçimde bir gün söylediklerini ertesi gün inkar edilen itibar edilmez bir siyaset cambazıdır.
 
"ERDOĞAN SUNİ GÜNDEM OLUŞTURUYOR"
 
Her yurt dışı seyahati öncesi suni gündem oluşturmayı adet haline getirmiştir. Bu açıklama basına sızar sızmaz Türkiye mezkur konuya kilitlenmiştir. Parti olarak istismara ve farklı yerlere çekilmeye meyyal olan bu meselenin gizli noktalarının gün yüzüne çıkmasını sabırla bekledik. Türkiye kızlı erkekli evlerin olup olmayacağını tartışmaktadır. Mesele ile ilgili görüşlerimizi tüm yönleriyle söylemeden önce Başbakan Erdoğan'ın yurtta kalmayan tüm öğrencileri zan altında bıraktığını söylememiz lazım. Erdoğan gençliğe ayar vermeye kalkışmış, öğrenci evleriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınacağını peşinen açıklamıştır. Kabul edilmelidir ki öğrencilere kalacak yerler temin etmek hükümetlerin öncelikli görevi arasındadır. Erdoğan terör örgütlerine oluk oluk para akıttığı için öğrencileri ihmal etmiştir. Bu yalancı başbakanın sözleri yaralayıcı ve suçlayıcıdır. İma ve göndermeleri gençlere hakaret ve ailelerine saygısızlıktır. Muhafazakar demokrat anlayışlarına ters olduğundan kız ve erkek öğrencilerin yurtlarda karışık kalmasına müsade etmediklerini söylemiş ve evlere de müdahil olacaklarını ifade etmiştir. Halihazırda 365 yurt var. Üniversitelerde yaklaşık 4 milyon 300 bin öğrenci okumaktadır.
 
"ERDOĞAN'IN DERDİ CEMAAT EVLERİ Mİ?"
 
Milyonlarca evladımız ne yapacak? Sokakta veya parklarda mı konaklayacaktır. Erdoğan en büyük yatırımı gençlere yaptık derken buna hakikaten inanıyor mu yoksa bildik yalanlarına mı devam ediyor. Öğrencilerimiz şayet yurtta kalamıyorsa kendileri için ekonomik olan ortaklaşa tutulan öğrenci evleridir. Bugün devlet, iş dünyası başta olmak üzere toplumun bir çok kesiminde önemli görevler üstlenmiş şahsiyetler eğitimlerini bu şekilde tamamlamıştır. Bu evlerden tehlikeli kişiler yetişmemiştir. Eğer mümkünse öğrencilerimiz değişik türden cemaat, dernek, vakıf yurtlarını veya evlerini tercih etmektedirler. Buradan daha sonraki yıllarda millete hizmet eden çok sayıda isim çıkmıştır. Erdoğan acaba bu cemaat yurtlarından da mı rahatsızdır. Dersaneler düzeyinde başlayan mücadeleye şimdi yurt ve evleri de mi eklemektedir.
 
Hiçbir aile çocuklarının ahlaksız bir hayat sürmesine razı olmaz. Gençlerimizin Türk ve İslam ahlakına uygun bir hayat yaşaması bizim de arzumuzdur. Ancak Erdoğan'ın ifadeleri öyle bir boyut kazanmıştır ki, sanki bütün çocuklarımız ahlaksız bir hayat yaşamaktadır. Türk gençleri ahlaklıdır.
 
"KENDİ AHLAKINI DÜZELT"
 
Hiçbir aile çocuklarının ahlaksız bir hayat sürmesine razı olmaz. Gençlerimizin Türk ve İslam ahlakına uygun bir hayat yaşaması bizim de arzumuzdur. Ancak Erdoğan'ın ifadeleri öyle bir boyut kazanmıştır ki, sanki bütün çocuklarımız ahlaksız bir hayat yaşamaktadır. Türk gençleri ahlaklıdır. Erdoğan öğrenci evlerine gösterdiği hassasiyeti neden yetim yurtlarına göstermemektedir. Erdoğan hükümeti yurt yapmış ve bu çerçevede her imkanı sağlamıştır da öğrencilerimiz mi bundan istifade etmemiştir. Kendisi muhafazakar demokratız demektedir. Peki zinayı suç olmaktan çıkaran kimdir? 2004 yılında bir tv kanalında zina ile ilgili "alan razı veren razıysa o zaman zaten hiçbir şey yok" sözleriyle ahlaksızlığı hasır altı yapan hilkat garibesi, çıban başı şimdi kalkmış demokratik muhafazakarlık taslamaktadır. Aklı fikri milletin özel hayatında olan, onu bunu izleyen, komplo kuran birinden başbakan olması hicran ve hicap vericidir. Erdoğan başkalarının ahlakıyla uğraşacağına kendi ahlakını düzeltmeli ve af dilemelidir.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim