• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Bahçeli "Olağanüstü Kurultay Yoktur" Dedi, Muhaliflerden Karşı Atak Geldi

Bahçeli "Olağanüstü Kurultay Yoktur" Dedi, Muhaliflerden Karşı Atak Geldi
Bahçeli'nin "Bizim paralele teslim edecek partimiz yoktur. Olağanüstü kurultay yapılmayacaktır" sözlerinin ardından Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın bir araya geldi.

MHP lideri Bahçeli'nin hedefindeki parti içi muhalefetten önemli bir adım geldi. Bahçeli'nin grup toplantısında resti çektiği muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın Ankara'da bir araya geldi.

BAHÇELİ RESTİ ÇEKTİ

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine yönelik verdiği kararı partisinin grup toplantısında değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur. Bunlar 40 fırın ekmek yeseler yine de MHP'yi kafalarına göre tanzime edemeyeceklerdir. MHP'yi pasif hale getirmek isteyenler, ağızlarıyla kuş tutup dağları inletseler, yine de MHP'yi tanzim edemeyeceklerdir. Eğer istenen büyük kurultay ise bu yılın Ocak ayında Merkez Yönetim Kurulumuzun kararıyla belirlenen 18 Mart 2018 tarihini sabırla beklemelidir. Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır" sözlerine muhalefetten karşı atak geldi.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ SONRASI SÜRPRİZ BULUŞMA

MHP'de mahkemenin kurultay kararı vermesinin ardından genel başkanlığa aday olan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, Ankara'da bir araya geldi.

"SÜRECİ ORTA ŞEKİLDE GÖTÜRÜYORUZ"

Eski MHP milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, olağanüstü kurultay süreciyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Oğan, "Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda mutabakat sağladık. Süreci ortak şekilde götürüyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Oğan, Akşener ve Aydın, bugün Ankara'da bir araya gelerek bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirme yaptı.

"MAYISIN İLK HAFTASI KURULTAYIN TOPLANMASINI HEDEFLİYORUZ"

Oğan, AA'ya yaptığı açıklamada, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda mutabakat sağladıklarını belirtti. Çağrı Heyeti'nin yetkisini nasıl kullanacağı konusunu da değerlendirdiklerini söyleyen Oğan, süreci ortak şekilde götürdüklerini belirtti. Kurultay tarihi üzerinde de mutabakat sağladıklarını ifade eden Oğan, mayısın ilk haftasında kurultayın toplanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim