• BIST 8954.68
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Bahçeli Muhaliflere Meydan Okudu, 'Paralel' Diyen Akşener'e Cevap Verdi

Bahçeli Muhaliflere Meydan Okudu, 'Paralel' Diyen Akşener'e Cevap Verdi
Bahçeli, grup toplantısı boyunca laf etmediği muhaliflere toplantı sonunda meydan okudu. "Yolumuza kim çıkarsa ezip geçeriz." diyen Bahçeli Akşener için "Bu ne biçim terbiyesizliktir" yorumunu yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında partililere seslendiği konuşmasında dokunulmazlıklar konusunda açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Terörle ilişkisi kesinleşmiş vekillerin derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Ucuz pazarlıklara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım. İşbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Suçluların yakasına yapışalım. Hatta bunları vatandaşlıktan çıkaralım." dedi. Konuşması boyunca muhalieflerle ilgili konuşmayan Bahçeli, konuşmanın sonunda muhaliflere de meydan okudu. Bahçeli "Ezip geçeriz" deyince salon adeta alkıştan yıkıldı.

BAHÇELİ'DEN AKŞENER'E: BU NASIL TERBİYESİZLİK

MHP lideri grup toplantısı sonrası Meral Akşener'in kendisine yönelik sözleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta 105 kişi gözaltına alınmış bunların baş paralelcisi beni mi görmüştür? Bu ne biçim terbiyesizliktir" dedi.

Mahkeme tarafından atanan çağrı heyeti ile ilgili soruya ise Bahçeli, "Çağrı heyeti de kimdir? yanıtını verdi.

"HDP'NİN TURŞUSUNU MU KURACAĞIZ"

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

MHP, AK Parti'nin teklifine destek verecektir. Dokunulmazlıklar karma komisyona gelecek. Terörle ilişkisi kesinleşmiş vekillerin derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalı.

Bunları ne yapacağız? HDP'nin turşusunu mu kuracağız?

Bunların eş başkanları şimdi mi hatırlamıştır vatanı. Ne diyor bunlardan biri "Vatanımızı böldürmeyeceğiz" Bu dokunulmazlıkların kaldırılması korkusudur. Bu hafta gelecek dosyalar bir an önce işleme konulmalı ve terörizme destek veren vekiller yargının önüne çıkarılmalıdır.

"BUNLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARALIM"

Kimin hakkında ne iddia ediliyorsa Türk yargısı son ve kesin hükmünü vermelidir. MHP'nin durumu berraktır. Anamuhalefet lideri de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, hiçbir mazerete sığınmadan dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım. Ucuz pazarlıklara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım. İşbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Suçluların yakasına yapışalım. Hatta bunları vatandaşlıktan çıkaralım."

"ALAYINA YETERİZ"

Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda parti içi muhaliflere seslenerek sert ifadeler kullandı. İşte Bahçeli'nin o sözleri:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin kalbi milletiyle beraber atmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi bin yıllık kardeşliğin savunucusudur. Saklayacak bir ilişkimiz, boynumuzu bükecek bir yanlışımız çok şükür olmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi onun bunun oyuncağı olmayacaktır. Manşetler ne derse desin. Köşelerini paralel kurşunu gibi kim kullanırsa kullansın. Biz bildiğimizi okuyacağız. İnandığımızı yapacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne çeteler, ne devlet içine yuvalanmış şebekeler, ne siyasi senaristler, ne de fırıldak gibi ortada dönen ruhsuzlar şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izni ve kelamıyla alayına yeteriz. Biz iktidara gelmeye söz verdik. Yolumuza kim çıkarsa ya aşar, ya yener, ya da ezip geçeriz."

ERDOĞAN DA AYNISINI SÖYLEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız" demişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim