• BIST 9548.09
  • Altın 2492.491
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5504
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bahçeli: Gazze’de ölen mazlumların yakınlarına ne diyeceksiniz?

Bahçeli: Gazze’de ölen mazlumların yakınlarına ne diyeceksiniz?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye-İsrail ilişkileri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye-İsrail ilişkileri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Irak, Rusya ve Suriye gerilimini kaldıramayan, bu nedenle küresel güçlerin dayatmasıyla İsrail'e yakınlaşan AKP hükümetinin bütünüyle hayal kırıklığı olduğunu belirten Bahçeli, "Bölgesinde yalnızlaşan Türkiye'nin tutacak son dalı İsrail kaldıysa düne kadar hakim olan bunca sövgüye, bunca itiş kakışa ne gerek vardı? 7 Haziran seçimlerinden sonra Tel Aviv'de bayram yapıldı diyen yandaş asalaklar, asıl bayram hediyesinin bizzat Erdoğan'ın diliyle verildiğini görmeyecek kadar vicdan ve iradenizi aldırdınız mı? Hepsini geçtik de, Gazze'de ölen mazlumların yakınlarına ne diyeceksiniz? Türkiye'ye ziyarete gelen ve kongrelerde defalarca alkışlattığınız Hamas lideri Meşal'in yüzüne nasıl bakacaksınız? Biz demiyoruz ki İsrail'le düşman olalım. Biz dilemiyoruz ki İsraille ilişkilerimiz hepten kopsun. Fakat önce Erdoğan ve Davutoğlu'nun İsrail'e yağmur gibi yağdırdığı ağır sözlerinden dönüş gerekçesini, eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Teröre karşı ülkelerde teröristlerin yaşama şansının doğal olarak olmayacağını belirten Bahçeli, "Peki bu terör örgütleri ağır silahları nereden, hangi silah baronlarından, kimlerin gözetim ve denetiminde almaktadır? Berlin'de, Londra'da, Paris'te, Washington'da, Brüksel'de, Roma'da, Madrid'de, Moskova'da, Şam'da, Bağdat'ta ve hatta Tahran'da terör örgütlerine silah satmak için kuyruğa giren, terörizmi diri tutmak için faal halde bulunan çevrelere ne diyeceğiz, bunları nasıl izah edeceğiz? Bu terör örgütleri mali, lojistik ve insan kaynaklarını nereden temin etmektedir? Önce sorun yaratıp peşinden silah pazarı kurmak, önce ara bozup hemen arkasından müdahale gerekçesi oluşturmak bildik bir sömürgeci komplosudur. Saddam'ı silahlandırıp, Mübarek'i cesaretlendirip, Kaddafi'yi destekleyip, Bin Ali'yi pışpışlayıp, sonra da bahar geldi bahanesiyle kalabalıkların önüne atan bu emperyal edepsizliktir." diye konuştu.

BUNLARIN VİCDANINDA TÜRKLÜK YOKTUR

Milli Güvenlik Kurulu'nun 18 Aralık'taki toplantısında, Bayır Bucak bölgesindeki Türkmenlerin durumunun ele alındığını ve duyarsız kalınmayacağının ifade edildiğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Ancak her şey laftadır ve Türkmen Dağı'nın kaybı an meselesidir. Türkmenler denizden, havadan ağır bombardıman altındadır. Esad ise karadan kalleşçe bindirmektedir. Erdoğan Kısıklı'daki villasında poz verip aile boyu fotoğraf çektirirken soydaşlarımız katledilmektedir. Davutoğlu sosyal medyadan görücüye çıkar gibi icraatlarını sıralarken Türkiye'nin güvenliği erozyona uğramaktadır. Sayın Davutoğlu Türkmenler öldürülüyor, neredesin? Ülkemiz dört bir koldan tahriklere uğruyor, ne yapıyorsun? Bunlar için Türk'ün ölmesi önemsiz bir ayrıntıdır. Bu Davutoğlu ki, 2012 yılının Kasım ayında İsrail saldırısı sonrası ziyaret ettiği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde iki gözü iki çeşme ağlıyordu. Aynı Davutoğlu Dağlıca'da şehitlerimizin toprağa düştüğü gün, bir futbol müsabakasına katılıyor, yanına aldığı şehit yavrusunu istismar ederek tezahüratlar eşliğinde sevinç çığlığı atıyordu. Erdoğan da Mısırlı Esma için yanıp kavruluyor, göz pınarlarından akan yaşları ekranlarda göstere göstere siliyordu. Bunların vicdanında Türklük yoktur."

"Düne kadar İsrail'e terörist devlet diyorlardı. Düne kadar İsrail'e katil diyorlardı. Düne kadar İsrail'den Mavi Marmara'nın hesabını soruyorlardı." diyen Bahçeli, "Şimdi ne değişti de İsrail'in dost bir ülke olduğu birden bire hatırlandı? Ne oldu da İsraille gizli kapaklı görüşme ve anlaşma zeminlerine gerek duyuldu? Erdoğan hangi tehdit ve tavizlerle Ortadoğu'nun Türkiye-İsrail yakınlaşmasına ihtiyacını olduğunu seslendirdi?" dedi.

Irak, Rusya ve Suriye gerilimini kaldıramayan, bu nedenle küresel güçlerin dayatmasıyla İsrail'e yakınlaşan AKP hükümetinin bütünüyle hayal kırıklığı olduğunu anlatan Bahçeli, şunları ekledi: "Bölgesinde yalnızlaşan Türkiye'nin tutacak son dalı İsrail kaldıysa düne kadar hakim olan bunca sövgüye, bunca itiş kakışa ne gerek vardı? 7 Haziran seçimlerinden sonra Tel Aviv'de bayram yapıldı diyen yandaş asalaklar, asıl bayram hediyesinin bizzat Erdoğan'ın diliyle verildiğini görmeyecek kadar vicdan ve iradenizi aldırdınız mı? Hepsini geçtik de, Gazze'de ölen mazlumların yakınlarına ne diyeceksiniz? Türkiye'ye ziyarete gelen ve kongrelerde defalarca alkışlattığınız Hamas lideri Meşal'in yüzüne nasıl bakacaksınız? Biz demiyoruz ki İsrail'le düşman olalım. Biz dilemiyoruz ki İsraille ilişkilerimiz hepten kopsun. Fakat önce Erdoğan ve Davutoğlu'nun İsrail'e yağmur gibi yağdırdığı ağır sözlerinden dönüş gerekçesini, eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim