• BIST 9530.47
  • Altın 2476.698
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine destek vereceğini ve daha önceki sözünü harfiyen tutacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine destek vereceğini ve daha önceki sözünü harfiyen tutacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tutumunun berrak ve duruşunun da meydanda olduğunu belirten Bahçeli, "Bilhassa AKP ve CHP'ye sesleniyorum: Madem ana muhalefet lideri de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, madem irade açıktır; o halde gelin hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek kalemden kaldıralım." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bugün vatan topraklarına dikilen kanlı barikatların açılan ölüm hendeklerinin kardeşlik bağlarının koparılması için tezgâhlandığını ifade eden Bahçeli, "Bugün yer altındaki terör tünelleri milli birliğimizin altını oymak için kazılmıştır. Doğu ve Güneydoğu'da ne yaşanıyorsa arka planında yabancıların dahli, kapanmamış tarihi hesapların parmak izi vardır." diye konuştu.

Gerek PKK, gerekse de siyasi görünümlü kuklası HDP'nin Türkiye'ye meydan okuyan, Türk milletinin istiklalini karartmaya çalışan şer ve şiddet cephesi olduğunu anlatan Bahçeli, şunları kaydetti: "11. yüzyıla damga vurmuş büyük Türk düşünürü Balasagunlu Yusuf veciz bir şekilde bizleri uyarıyor ve diyor ki: "Hıyanet nereye ayağını atsa kaçar ondan yararlı ne varsa. Hıyanet eden kişi nereye uzatsa elini deniz bile olsa kurutur yeri." Hem PKK, hem de HDP işte budur; bereketsizliğin, kahpeliğin, kalleşliğin, zehirli emellerin arkalı önlü yüzüdür. Şimdi bazı kuşkularımızı soru şeklinde dile getirmek istiyor; herkesin bunlar üstüne düşünmesini ümit ediyorum: HDP'liler, IRA'nın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2014-2015 yıllarında kaç defa görüşmüşlerdir? Bu temaslardan hükümet haberdar mıdır? Görüşmelerde IRA'nın eylem yöntemleri hakkında, mesela barikat kurulması konusunda, tavsiye alınmış, bunu da PKK aynen tatbik etmiş midir? Türkiye aleyhine tesis ve tezahür edilen ittifaklar kurulurken hükümet bunu önleme ve etkisizleştirme çabasında bulunmuş mudur? Ülkemizin mahvı için eylem ithal edecek kadar gözü dönmüş, terörist taziyelerine katılacak kadar ahlakı budanmış, vicdanı buharlaşmış sözde siyasi işbirlikçilerin dokunulmazlıklarını kaldırmak için daha neyi bekliyoruz? Yetmedi mi tahrikleri? Yetmedi mi ihanetleri? Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını görmezden gelen, devlete ve millete hakaret eden PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?"

Kendileri için asıl olanın teröre bulaşmış, teröristlere yardım ve yataklıktan suçları somutlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıkları öncelikle kaldırılması olduğunu hatırlatan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti'nin anayasa değişikliği önerisine destek verecek, daha önceki sözünü harfiyen tutacaktır. Gelişmeler karşısında bazı tereddütlerin hasıl olduğunu da görüyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, HDP'nin malum nedenlere dayanan itirazlarının yanı sıra, ana muhalefet partisi CHP'nin içinden bazı aykırı ve reddiyeci seslerin duyulduğuna da şahit oluyoruz. Şimdiden ayak sürüyenler belirginleşmiştir. Şimdiden sudan bahanelerle dokunulmazlığın kaldırılmasına şerh düşenlerin, karşı çıkanların sesi gittikçe yükselmektedir. HDP'nin bir eşbaşkanı özerklikle sonuç alınamayacağını birden bire hatırlamıştır. Bir diğer eşbaşkan ise bu vatanı parçalatıp böldürmeyeceğiz havasındadır. Bunların başına taş mı düşmüştür? Yoksa korku dağları sarınca taktik dönüşler mi yapmışlardır?"

Özerklik, özyönetim diye tutturanların PYD'ye sırtını yasladıklarını, vatan kavramını ağızlarına kolayca alınca günahlarından kurtulacaklarını mı sandığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nasıl bir iş, nasıl bir ikiyüzlülüktür? Milli vicdan dokunulmazlıkların arkasına saklanan faillerin, özellikle terör işbirlikçilerinin adalete hesap vermesini istemekte, bunu beklemektedir. Kimin hakkında ne iddia ediliyorsa Türk yargısı son ve kesin hükmünü vermelidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tutumu berraktır. Duruşumuz da meydandadır. Bilhassa AKP ve CHP'ye sesleniyorum: Madem ana muhalefet lideri de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, madem irade açıktır; o halde gelin hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek kalemden kaldıralım. Türk milletinin taleplerine kulak verelim. Siyasi gözdağı veren şaşkınlara aldırış etmeyelim. Ucuz pazarlıklara, gizli kapaklı temaslara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım, fezlekeli bölücüleri, dosyaları tıka basa dolmuş işbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Haydi, hemen, durmaksızın, sonuna kadar giderek suçluların yakasına yapışalım. Hatta Türk vatandaşı olup da terörizmin kuryesi, terör örgütünün militan ve maşası olmuş kim varsa, bunları da derhal vatandaşlıktan çıkaralım, vatansızlıklarını cümle aleme deşifre edelim." Cihan

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz

Bahçeli: Dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim